Амии историята е следната.., връщам се от морето и някъде след Сливен при натискане на педала ..се получи свободно падане със съвсем леко забавяне на колата.. Спирачната течност не съм я сменял.. Искам да попитам освен ,че ще направя пълна диагностика на спирачната система дали това може да се дължи от старата спирачна течност или от какво друго
Може и от течност да е, ама колко "не е сменяна"....2, 3, 15 години...? Имал съм случай да ми откажат спирачки от кофти течност-беше чисто черна-като катран, с консистенция на вкисната боза, вътре плуваха парцали. Пълна промивка, после още 3 години карах колата и така я продадох-без да ми даде проблем.
Гледай да е DOT4, аз взех на TRW, но има и други доста добри марки. От АБС няма как да е, той ти дава отпор на педала и го връща, не го отпуска. И аз залагам на помпа щом не е мръднала течността, но отиди на майстор.
Има такава вероятност, но чак да потъне педала и да стане от веднъж ме съмнява. 7 години е много за една спирачна течност, но имам познати които карат доста повече с тяхната. Отиди на майстор.