Климатик VS Вентилатор... как се борите с жегата вкъщи

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Климатик VS Вентилатор... как се борите с жегата вкъщи

Мнениеот Stivi » Нед 02 авг 2015 10:35

Кефи ме как в описанието е включено "отстранява влагата" все едно има климатик който НЕ отстранява влагата :mhihi

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Нед 02 авг 2015 13:17

Имам много як генетично изменен метаболизъм, цялата храна се акумулира в топлинна енергия , изхвърлям само екологично чист газ.. :mrgreen . Затова денем климатикът работи на 22, нощем на 18 градуса... и все се събуждам надървен :19a :respekt

Вентилаторът в жегите не върши работа.

Офф:
Здравко,и едни ролери с една запалка ще свършат работа , няма да плащам данъци и винетки :mhihi . отклоняваме се от темата .. :arrow

Последна промяна от red rider на Нед 02 авг 2015 13:39, променено общо 1 път.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 02 авг 2015 13:35

red rider написа:Имам много як генетично изменен метаболизъм, цялата храна се акумулира в топлинна енергия , изхвърлям само екологично чист газ..

Замисли се за автомобил,конвертиран на метан.
Ще се отвозиш...
:mhihi :mhihi :mhihi

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 03 авг 2015 13:09

И аз се събуждам със задръстен нос ако поседя повече време на климатик, затова практикувам или климатика на 16 градуса и джамовете и вратата отворени, или пък ако е достатъчно хладно го гася като заспивам. Много ми е чувствителен носа и веднага надушва като качеството на въздуха е зле. А и да не го надушвам, не мисля, че е особено полезно да се спи на климатичния въздух.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пон 03 авг 2015 13:59

Ние в нас го оставяме да върви без да го спираме на 24 градуса и леко си отваряме и джама да влиза чист въздух, спим покрити с одяло в калъвка и ни е супер, обаче заради детето лятото не го пускаме. На един вентилатор сме, насочен към стената и се върти и към мен за да не духа на малкия. Спим в спалнята на един вентилатор на тавана, в супер горещините беше на средната степен а като е по хладно на последната най- малката и естественно понякога чаршафа ни е залепен на гърба, ужас е но какво да се прави, правим компромиси заради малкия, все пак не може да стои на климатик. В колата като го возим не пускам климатик, наскоро четох че един човек си возил детето на 24 градуса на климатик, не бива така, защото става голяма разлика от вън и вътре и може да стане нещо на детето.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 03 авг 2015 20:20

betaserk написа:В колата като го возим не пускам климатик, наскоро четох че един човек си возил детето на 24 градуса на климатик, не бива така, защото става голяма разлика от вън и вътре и може да стане нещо на детето.

А бе не е точно така. Живял съм в доста горещи страни, имам и доста приятели по такива места, които живеят всеки ден и си отгледаха децата все на климатици. Това, че климата в България не налага постоянната употреба на климатик и повечето масово не сме свикнали изобщо не значи, че е страшно или ужасяващо нередно.

Да, според мнозина е вредно, но вредни са също така кафето, цигарите, алкохола, недоспиването, преработването, тесните обувки, кока колата и тн. и тн.

Я помисли дали не е вредно да спиш на 30+ градуса, да плуваш в собствен сос и да бълнуваш по цели нощи в някаква просъница и като ти се събере недоспиване от порядъка на две три седмици какво правим? Качваш се сутрин в колата и смяташ, че си със всичкия си?
Дали не е вредно да гледаш майка си как и става зле от жега защото през деня не се търпи дори на сянка и се чудиш от къде да докопаш достатъчно лед за да не си отиде жената в ръцете ти?
Дали не е вредно детето ти да реве ден и нощ и да е постоянно претоплено защото нямаш климатик у дома понеже някой, някога, някъде бил написал, че видиш ли климатика бил вреден...

Спомням си преди години в един от по-бедните квартали на Мадрид ми направи страшно впечатление, че блоковете имат повече климатици от колкото прозорци. Ама нормално. Онова лято там ставаше по 40+ градуса в 12 през нощта. Е какво сега? Тия хора там деца нямат ли?
В Дубай ходил ли си? Там без климатик си жив заминал. В Либия също. Между другото в Либия преди 30 години нямаше таратайка без климатик ;)

Така, че не е толкова страшно повярвай ми. Поддържай си климатика, почиствай го редовно, обслужвай го, проветрявай хубаво в часовете, когато е възможно и най-вече го ползвай с акъл. Ако на улицата е 35 и си го набичиш вкъщи на 16 не очаквай добри резултати :)

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 03 авг 2015 20:57

Първата ми кола с климатик беше 2007, преди това въобще нямах нужда от това, отварям задните жамци и с цената си викаме и всичко е нормално :icon_lol Но после си взех куче и му се спираше тока при пътуване /пътувам доста, често по 4-6 часа/ и затова смених колата с климатик. Сега имам бебе и се вози само на климатик, а пътувам с него само през нощта. Навън е 23 градуса, но се налага да карам на клима, по-добре отколкото да му духа течение постоянно в продължение на 5 часа. Нищо му няма, така че си пускай климатика в колата и не се мъчете. Още повече, че за разлика от вкъщи, климатика в колата може да пуска въздух отвън, а не задължително да върти този вътре

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 03 авг 2015 21:05

понеже топлото/топлия въздух/ отива нагоре към тавана климатика като е на 29 градуса 2 метра по надолу термометъра показва около 27
а когато го дам на 28 градуса в стаята е около 25
вентилатора на климатика е на най бавна скорост и нямам никакви ядове
нощно време климатика е на 29,през деня на 28

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пон 03 авг 2015 21:27

Aааа недей така, за дете е много много много опасно да стои на климатик, както стои на климатика в колата и изведнъж излиза на вън и става топлинен удар на който нашите сърца може да издържат, но техните слабички не, който иска да рискува живота на детето, аз не съм от тези! Имаше случай когато от колата с пуснат климатик излезна детенце и почина на място, това е реален случай, не е измислен! Който мисли така не живее дълго, нито цигари пушим, нито с алкохол се наливаме, вечер си пийвам по една биричка само, кафе пием сутрин и след обяд но много слабичко и с мляко. На цигарен дим не стои малкия, никой в къщи не пуши освен бабите, но пушат на терасата, пак не е полезно, но да пушат в стаята и да е мъгла и да си играе детето, това граничи с престъпление! То вярно не можеш да го опазиш от всичко, но все пак това са най-важните години от един живот а именно на новородено бебенце и на подрастващо дете.
Типичен пример мога да дам, имаме комшии които имат момченце с горе долу половин годинка разлика, който са ни приятели, така!
Те мислят по този начин... "ааа няма му нищо, какво като се пуши, това са глупости, каквото си иска да яде" незнам си какво и незнам си какво. Това дете е през седмица болно, винаги боледува, когато и да ги срешнем или видим винаги е болно или настинало, та пъпки ли не беше та какво ли не беше, чак го съжалих. Не иска да спи, не иска нищо.
Така това дете е гледано така, нашето от друга страна е пълна противололожност. Да чукна на дърво, но е боледувал за 1 годинка и 8 месец сега влезе, само 2 пъти и му минава за 2 дена, спи от 8-9 вечерта до 8 сутринта без да каже гък, който го види не може да повярва, че такова дете съществува! Ако идем в друга къща на гости, сяда и си играе с часове с една играчка. Това е така, защото го възпитаваме както трябва и го гледаме в каквато среда трябва! Извинявам се, отклоних се от темата!
За в къщи и без деца е най-добре да върви нон стоп, така се пести ток и колкото и налудничаво да изглежда е така, стаята е с постоянна температура и се включва колкото да поддържа, това предполагам всеки го знае. Нашата тактика е да отворим малкооо прозореца да може да влиза поне малко чист въздух. Това разбира се е когато бяхме без дете, сега някой ден като порасне ще го включваме пак, но към 26-27-28 градуса и това ще е след 5 години сигурно.
Пак се извинявам за романа.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 03 авг 2015 22:05

Без лоши чувства да са ви живи и здрави дечицата и вие също, но доста от вас имат изкривена представа за това каква е най-здравословната среда за вашето дете. И след като години наред ги отглеждате в някаква така да я наречем парникова среда която ВИЕ сте решили че е най-здравословна за тях те навлизат напълно неподготвени за предизвикателствата на реалния живот или среда както искате го разбирайте. Тогава може да ви се прииска сами да си разбиете главата в стената образно казано но за съжаление вече ще е късно. Пожелавам на всички лека и прохладна вечер.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 04 авг 2015 22:53

betaserk написа:Aааа недей така, за дете е много много много опасно да стои на климатик, както стои на климатика в колата и изведнъж излиза на вън и става топлинен удар на който нашите сърца може да издържат, но техните слабички не, който иска да рискува живота на детето, аз не съм от тези! Имаше случай когато от колата с пуснат климатик излезна детенце и почина на място, това е реален случай, не е измислен!

Случая е реален, но както всичо по медиите преекспониран. За случилото се е виновен не климатика, а зад пултовото устройство. Ако са го набримчили на макс или ако е била с климатроник на 18 градуса сами са си виновни. Ако се ползва с малко акъл може да бъде само полезен полезен. Писах го в другата тема ама пак да напомня - с една проста вода можеш и да се напиеш, и да се удавиш. Всичко зависи от начина на употреба :mhihi

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 05 авг 2015 7:33

Така е колега, но примерсно го забравиш да го намалиш или детето както бара всички видове копчета го увеличи без да иска, аз за всеки случай не го пускам когато возя малкия пък който както иска, на колкото и да го пуснеш пак става рязка граница м/у студено и топло, и на 28 да го сложиш вън е 45 пак си е доста разлика а някой беше споменал, че на 24 карал с детето а вън е 45 доста е според мен разликата! И още едно на ум, мухъла! Не развити дробове пълни с мухъл едва ли е много здравословно, то и за нас не е но майната ни, но за децата е съвсем друго.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 05 авг 2015 8:12

Ако навън е 45 изобщо не бих излизал с колата :mhihi Що се отнася до мухъла, изпарителя си го почиствам редовно.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 07 авг 2015 10:06

groznika написа:.

Колегата е напълно прав.
Пак ще повторя.Отгледал съм си децата/продължавам да ги гледам/ на климатик-зиме и лете.Живи и здрави са.
Това че някой спи директно срещу климатика който не е почистван от н-време и после е болен одървен и т.н незначи че не може да се спи.Спа не ами като къпан спа ..на 26 гр.Иначе пот яко и сутринта ненаспан и като разглобен.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 07 авг 2015 10:52

Да му се насладим като за последно и на това лято, от 16 август 10 градуса надолу

Върни се в “ОФФ-Топик - други”