Въпрос за Уиндоус 10
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Въпрос за Уиндоус 10
Освен HIDE на ъпдейта, най-добре си направи настройките, да ти показва ъпдейтите, но ти да решаваш кои да сваля и инсталира, явно в момента ти е на опция, сваляй и инсталирай веднага щом намериш.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija, zografski мерси.
Отървах се от досадната гадина. 

- Phenomenon
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.4 AEX 1997
Здравейте колеги, пробвахте ли новата 10-ка?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Аз още нямам иконата за ъпгрейд, мъчих да я изкарам със съвети от майкрософт и от други сайтове ама не става, лицензиран е сегашния 7 улимат със сп1... 
ЕДИТ: Инсталирах я 10-ката Про и върви добре на Т60-цата, единствено филмите съвсем малко ми насичат, ще видя да я разгледам и оптимизирам.

ЕДИТ: Инсталирах я 10-ката Про и върви добре на Т60-цата, единствено филмите съвсем малко ми насичат, ще видя да я разгледам и оптимизирам.

Последна промяна от nokiangage на Вто 04 авг 2015 22:18, променено общо 1 път.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ами то е малко first come first serve, трябва да изчакаме по ред да си ъпгрейднат хората които са резервирали преди нас. И аз чакам. То автоматично ще си го изтегли и просто ще ти изкара, че можеш да ъпдейтнеш. На мен са ми изтеглени файловете, но трябва да изчакам майкрософт да ми променят лиценза, тогава ще си получа известието, същото ще е и при вас.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
От няколко дни съм с 10-ка и за сега съм доволен. Всичко ми работи, не съм видял някакви проблеми за сега, но не съм имал и много време да го разгледам по-подробно. Направи ми впечатление, че работи добре (бързо) на не особено нов лаптоп. Инсталираните програми тръгнаха без проблем.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Който иска може преждевременно да си го инсталира. Аз така го пробвах, записах това което ми е изтеглило и подготвило за инсталация на диск и си го инсталнах на друг хард диск без да го активирам, просто за да проверя дали софтуера който ми трябва работи на него. Инсталационните ви файлове са в c:\$Windows.~BT
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Аз съм се отказал от win10 или поне докато не се наложи преинсталация на сегашната OS (win7). Спец да си разбутам всичко заради новия win 10, няма как да стане. Честно казано още година сигурно ще чистят бъгове и ще излизат SP, така че никакъв win 10 ПОне още 1 год.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Да добавя за проблема, който бях споменал по-горе с лага на филмите - много съм прост, беше приет някакъв стандартен драйвер за Ати картата и след свалянето на правилния за нея от сайта им за Виста всичко тръгна както трябва и е много по-добре и гладко. Засега съм доволен е 10-ката, много лесна, опростена и динамична са я направили системата. 

Tвърдо не(засега) за Уин 10. Слухти прекалено много, станал е много лигав/шарен откъм GUI, променени са едни неща, махнати и сложени са други. Абе доста е зле за в момента. Лично аз ще изчакам да махнат поне security related лайн@та и после ще го слагаме. Ето четиво за англоговорящите: http://thenextweb.com/microsoft/2015/07/29/wind-nos/
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ето и за българоговорящите:
http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_4/Windows-10-%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8_541718.html
Аз мисля да пропусна.
http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_4/Windows-10-%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8_541718.html
- Кой и кога е на компютъра – тоест всеки ще има профил. Има се предвид профил на някакви сървъри на MS, а не локалният ви профил;
- Колко време се използва компютърът;
- Какво пишете по клавиатурата;
- Кои програми сте отворили и какво правите в тях;
- Всяко едно съобщение, независимо дали е по поща, чат или друга система;
- Календари, бележки и букмаркове;
- Камера, микрофон и периферия;
- При наличие на биометрия, данните от биометричните сензори.
Аз мисля да пропусна.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Vlad777 написа:Ето и за българоговорящите:
Аз мисля да пропусна.
Колко и кофти да звучи, ама вече нямаме много избор. Това, че тия неща не ги е имало в предишните условия на ползване, незначи, че ги няма реално. В епоха, в която ако искат, от спътник могат да те снимат с кой си пиеш бирата, идеята за лично пространство в пълния му смисъл отива в

Па ще си минем на linux и/или unix. Така или иначе, ако човек се замисли безпристрастно и субективно те са много по-добри ОС-и в сравнение с Уин-а в почти всички аспекти, като изключим само гейминга. За всичко останало са > от Уин.
Ясно е, че MS могат да си правят каквото си искат, но все пак мисля е прекалено нагло. Според мен тепърва ще има голям отзвук от изявени експерти по сигурността и по-големи компании, работещи със sensitive информация. Не мога например да си представя банки, финансови институции, Big 4 аудиторите, застрахователни и др. подобни компании да са ОК всичко, което служителите им цъкат по компютрите си да е достъпно и за MS, като MS да могат да предоставят събраната информация на който си искат по тяхно усмотрение
Ясно е, че MS могат да си правят каквото си искат, но все пак мисля е прекалено нагло. Според мен тепърва ще има голям отзвук от изявени експерти по сигурността и по-големи компании, работещи със sensitive информация. Не мога например да си представя банки, финансови институции, Big 4 аудиторите, застрахователни и др. подобни компании да са ОК всичко, което служителите им цъкат по компютрите си да е достъпно и за MS, като MS да могат да предоставят събраната информация на който си искат по тяхно усмотрение

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Не е темата за линукс, но steam доста добре се справят с гейминга под линукс в последно време, ако гейминга е проблема на една ОС
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”