Еднакви ли са скоростните кутии на Шараните?

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
messut
Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
Двигател: AVG 1999

Еднакви ли са скоростните кутии на Шараните?

Мнениеот messut » Сря 05 авг 2015 19:56

Здравейте. Днес ми се счупи скоростната кутия. Не влиза в никаква предавка. Скоростния лост се движи по- леко вече :). Добре, че се развали до сеат сервиза в Стара Загора. Момчето каза, че проблема е в скоростната кутия. Обяви ми цена от 180 лв за сваляне и качване и още толкова за ремонт. Ако пък изскочат и други разходи... Та съм се насочил към втора ръка кутия. И затова ви питам дали са еднакви, за да знам къде да търся.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Еднакви ли са скоростните кутии на Шараните?

Мнениеот kris11 » Сря 05 авг 2015 21:10

търсиш дизелашка. Според годината ти е Фордово изчадие.
За бензин 2л знам ,че не може да се сложи 6 степенна блока е друг , за дизел не съм проверявал - може и да става евентуално, но с полуоските е ??? и те са фордовкси на старата.
П.П. Като ще я сваляш и качваш = смени съединителя, лагер помпата

Потребителски аватар
messut

Мнениеот messut » Чет 06 авг 2015 0:12

Сега попаднах в един друг форум на следното :

здравеите и аз от скоро карам шаран тди още го купих и се прибирам за моят град и на влизане на пьрвото крьстовище - сьщия проблем включи на пета -свободна и до там подивях звьннах на продавача да не би да не е гледал маслото в кутията -тои се закле че всичко е ок дори ми сьдеиства като звьня на маистора си и ми обяснява по телефона от кое може да е проблема --в последствие се оказа прав--- но по телефона не можа повече да направи нищо . Дрьпнахме колата и на другия ден от мнението на три (специалиста) до които се консултирах стана ясно че предстои сваляне на кутия на току што купената кола По голяма случаиност една моя позната сьштият ден като и се оплаках ми даде адреса на четвьрти маистор като го похвали че си разбирал от работата ----инеме изльга---този беше бог -ЦЕЛИЯТ ПРОБЛЕМ СЕ ОКАЗА ОТ ЕДНО МАЛКО ИГЛЕННО ЛАГЕРЧЕ В МЕХАНИЗМА ЗА ПРЕВКЛЮЧВАНЕ НА СКОРОСТИТЕ КОИТО Е ОТГОРЕ НА СК.КУТИЯ ДЬРЖАТ ГО 4 БОЛТА И СЕ СВАЛЯ БЕЗ ДА СЕ СВАЛЯ КУТИЯТА А ОТ ГОРЕ ПРЕЗ ДВИГАТЕЛЯ ПОД АКУМУЛАТОРА ЗА 2 ЧАСА БЯХ ГОТОВ тези кутии били фордови и там често давали дефект това лагерче беше изгнило явно от пароструика като са я мили е влизало вода ДАНО СЬМ ВИ ОТ ПОЛЗА И СЕ ПАЗЕТЕ ОТ ПИШМАН МАИСТОРИ ЧЕ Е ПЬЛНО С ТАКИВА СПОСОБНИ СТЕГНАТА КОЛА С МАЛЬК ПРОБЛЕМ ДА И РАЗКАЖАТ ИГРАТА-ДА Я ОКИПАЗЯТ

Ето и линк:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=23055

Дали и моя проблем ще излезе същия. Дай Боже! :smile

Потребителски аватар
messut

Мнениеот messut » Чет 06 авг 2015 22:56

Днеска ми оправиха колата. Оказало се скъсан болт. Отървах се със 70 лв. Лошото е, че едното парче било някъде в скоростната кутия. Пробвали са да го намерят с магнит, но не успели. Дано магнита на скоростната кутия да го е хванало.

blade78
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: AFN

Мнениеот blade78 » Съб 22 авг 2015 19:50

Споко няма да имаш проблем с главата на болта,аз вече две години я карам алхамбрата с парченцето от болта в кутията

Потребителски аватар
messut

Мнениеот messut » Сря 26 авг 2015 0:57

Притеснява ме зимно време като се сгъсти маслото да затлачи парчето и да стане белята :icon_sad

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”