Еднакви ли са скоростните кутии на Шараните?
- messut
- Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
- Двигател: AVG 1999
Еднакви ли са скоростните кутии на Шараните?
Здравейте. Днес ми се счупи скоростната кутия. Не влиза в никаква предавка. Скоростния лост се движи по- леко вече :). Добре, че се развали до сеат сервиза в Стара Загора. Момчето каза, че проблема е в скоростната кутия. Обяви ми цена от 180 лв за сваляне и качване и още толкова за ремонт. Ако пък изскочат и други разходи... Та съм се насочил към втора ръка кутия. И затова ви питам дали са еднакви, за да знам къде да търся.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Еднакви ли са скоростните кутии на Шараните?
търсиш дизелашка. Според годината ти е Фордово изчадие.
За бензин 2л знам ,че не може да се сложи 6 степенна блока е друг , за дизел не съм проверявал - може и да става евентуално, но с полуоските е ??? и те са фордовкси на старата.
П.П. Като ще я сваляш и качваш = смени съединителя, лагер помпата
За бензин 2л знам ,че не може да се сложи 6 степенна блока е друг , за дизел не съм проверявал - може и да става евентуално, но с полуоските е ??? и те са фордовкси на старата.
П.П. Като ще я сваляш и качваш = смени съединителя, лагер помпата
- messut
Сега попаднах в един друг форум на следното :
здравеите и аз от скоро карам шаран тди още го купих и се прибирам за моят град и на влизане на пьрвото крьстовище - сьщия проблем включи на пета -свободна и до там подивях звьннах на продавача да не би да не е гледал маслото в кутията -тои се закле че всичко е ок дори ми сьдеиства като звьня на маистора си и ми обяснява по телефона от кое може да е проблема --в последствие се оказа прав--- но по телефона не можа повече да направи нищо . Дрьпнахме колата и на другия ден от мнението на три (специалиста) до които се консултирах стана ясно че предстои сваляне на кутия на току што купената кола По голяма случаиност една моя позната сьштият ден като и се оплаках ми даде адреса на четвьрти маистор като го похвали че си разбирал от работата ----инеме изльга---този беше бог -ЦЕЛИЯТ ПРОБЛЕМ СЕ ОКАЗА ОТ ЕДНО МАЛКО ИГЛЕННО ЛАГЕРЧЕ В МЕХАНИЗМА ЗА ПРЕВКЛЮЧВАНЕ НА СКОРОСТИТЕ КОИТО Е ОТГОРЕ НА СК.КУТИЯ ДЬРЖАТ ГО 4 БОЛТА И СЕ СВАЛЯ БЕЗ ДА СЕ СВАЛЯ КУТИЯТА А ОТ ГОРЕ ПРЕЗ ДВИГАТЕЛЯ ПОД АКУМУЛАТОРА ЗА 2 ЧАСА БЯХ ГОТОВ тези кутии били фордови и там често давали дефект това лагерче беше изгнило явно от пароструика като са я мили е влизало вода ДАНО СЬМ ВИ ОТ ПОЛЗА И СЕ ПАЗЕТЕ ОТ ПИШМАН МАИСТОРИ ЧЕ Е ПЬЛНО С ТАКИВА СПОСОБНИ СТЕГНАТА КОЛА С МАЛЬК ПРОБЛЕМ ДА И РАЗКАЖАТ ИГРАТА-ДА Я ОКИПАЗЯТ
Ето и линк:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=23055
Дали и моя проблем ще излезе същия. Дай Боже!
здравеите и аз от скоро карам шаран тди още го купих и се прибирам за моят град и на влизане на пьрвото крьстовище - сьщия проблем включи на пета -свободна и до там подивях звьннах на продавача да не би да не е гледал маслото в кутията -тои се закле че всичко е ок дори ми сьдеиства като звьня на маистора си и ми обяснява по телефона от кое може да е проблема --в последствие се оказа прав--- но по телефона не можа повече да направи нищо . Дрьпнахме колата и на другия ден от мнението на три (специалиста) до които се консултирах стана ясно че предстои сваляне на кутия на току што купената кола По голяма случаиност една моя позната сьштият ден като и се оплаках ми даде адреса на четвьрти маистор като го похвали че си разбирал от работата ----инеме изльга---този беше бог -ЦЕЛИЯТ ПРОБЛЕМ СЕ ОКАЗА ОТ ЕДНО МАЛКО ИГЛЕННО ЛАГЕРЧЕ В МЕХАНИЗМА ЗА ПРЕВКЛЮЧВАНЕ НА СКОРОСТИТЕ КОИТО Е ОТГОРЕ НА СК.КУТИЯ ДЬРЖАТ ГО 4 БОЛТА И СЕ СВАЛЯ БЕЗ ДА СЕ СВАЛЯ КУТИЯТА А ОТ ГОРЕ ПРЕЗ ДВИГАТЕЛЯ ПОД АКУМУЛАТОРА ЗА 2 ЧАСА БЯХ ГОТОВ тези кутии били фордови и там често давали дефект това лагерче беше изгнило явно от пароструика като са я мили е влизало вода ДАНО СЬМ ВИ ОТ ПОЛЗА И СЕ ПАЗЕТЕ ОТ ПИШМАН МАИСТОРИ ЧЕ Е ПЬЛНО С ТАКИВА СПОСОБНИ СТЕГНАТА КОЛА С МАЛЬК ПРОБЛЕМ ДА И РАЗКАЖАТ ИГРАТА-ДА Я ОКИПАЗЯТ
Ето и линк:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=23055
Дали и моя проблем ще излезе същия. Дай Боже!

- messut
Днеска ми оправиха колата. Оказало се скъсан болт. Отървах се със 70 лв. Лошото е, че едното парче било някъде в скоростната кутия. Пробвали са да го намерят с магнит, но не успели. Дано магнита на скоростната кутия да го е хванало.
Споко няма да имаш проблем с главата на болта,аз вече две години я карам алхамбрата с парченцето от болта в кутията
- messut
Притеснява ме зимно време като се сгъсти маслото да затлачи парчето и да стане белята 

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”