голф 4 110 ахф проблем с турбо
голф 4 110 ахф проблем с турбо
Колеги здравейте!Искам да споделя с вас от един проблем от днес.Става въпрос за голф 4 1.9 тди 110 ахф.Сутринта като тръгнах с нея за работа всичко нормално тръгвам да изпреварвам няма мощност все едно карам чист дизел.спрях веднага и първото което забелязах е че турбото не се чува.палих гасих без успех махнах и клемата за няколко минути но пак не се оправи!Това което направих сега вечерта е че разкачих лостчето на актуатора и се оказа че геометрията се движи перфектно но лоста на актуатора е буквално замръзнал грам не помръдва.искам да питам за смяна на актуатор ли съм?поздрави
Re: Проблем с турбо голф 4 110 ахф
Забравих да спомена че я гледах ме и на ваг ком и не е записала никакви грешки!
Провери си вакумите и виж дали N75 работи нормално, актуатора ти е след като си проверил първите две. Какви грешки очакваш да е записал компа.
Ами мисля си че проблема е от него щом грам не мърда.А предполагам че се маха без да се сваля турбото защото не съм много наясно.
Актуатора може да го махнеш без да сваляш турбото. Малко е трудно за сваляне понеже има две гайки които трябва да отвиеш а те не се виждат и пространството е малко ограничено, но се отвиват. Само че има вероятност ако нямаш кора под мотора тези гайки да са хванали ръжда.
Re: голф 4 110 ахф проблем с турбо
Първо го свали и го огледай, ако е ръждясъл много нищо не можеш да направиш. Иначе какво да му раздвижваш това си е мембрана
Както е казал колегата първо го свали и виж какво се случва с него. За раздвижване може да пробваш с малко WD-40 да пръснеш през отвора за вакуум маркуча и отвора където излиза пръта(рамото което движи геометрията) или там както му е името и да го оставиш да покисне малко, но сигурно няма да има голям ефект ако му е заминала мембраната, но нищо не ти пречи да пробваш преди да си вземеш друг.
Задължително ще пробвам да го раздвижа преди да взема друг още утре.Благодаря на всички за помоща!После ще напиша какъв е резултата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
имам актуатор ако си заинтересуван пиши на лс
Колеги привет.Днес го раздвижих актуатора със спрей за ръжда и проблема се оправи!Колата вече си върви както преди.Макар че забелязах че пак леко затяга в началото както беше и преди но за сега няма да го сменям колкото изкара толкова.Благодаря на всички които дадоха мнения!!!
Колега предполагам нямаш кора под двигателя. И аз нямам също и това е една от основните причини за прецакване на актуатора.
Върни се в “Дизелови агрегати”