Привет.
Смених си шофьорската брава, защото моята беше тоталка, на vagcom се виждаше като SAFE.
Взех една от морга и си запазих моята механична част, а смених само електрониката! След обилно смазване, вратата стана като на чисто нов пасат, но забелях проблем.
След заключване, вратата се отваря от втория път. Не зависимо дали отвътре заключваш или с алармата, винаги го прави.
Палчето се вдига, дърпаш веднъж дръжката и все едно е заключена, пуска и дърпаш втори път и се отваря. Това го прави на сменената брава (шофьорската). Всичко останало си работи (зумери, плафони, аларми и тн),
Възможно ли е по някаква причина да си познава комфорт модула и да искат някаква адаптация? Или нещо подобно? Макар, че тая проста платчица с 4 ключета, как па да се познава от комфорта :)
Идеи къде може да е проблемът?
Благодаря предварително!

Passat 5.5 - след смяна на брава отваря от втория път
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Passat 5.5 - след смяна на брава отваря от втория път
Колега аз също съм така. Така си купих пасата. Явно са сменяни бравите. При мен е когато отворя с бутона от ключа и колата е стояла по дълго заключена, се отваря от второто дърпане. Ако я заключа и след малко 10 сек. отворя се отваря от първи път. Така е вече 4 год без други ядове. Вече свикнах и по навик дърпам 2-ти. С б5.5 2001 год. съм.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Има едно късо жилце от бравата до външната дръжка. Прогони го и виж дали не е с голям "празен" ход в момента
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
110afn написа:Има едно късо жилце от бравата до външната дръжка. Прогони го и виж дали не е с голям "празен" ход в момента
Това жилче го сложих на най-крайно положение, за да опъва повече дръжката....проблемът го прави обаче и отвътре.
В самата брава вътре има 4 микроключета - две за за ключа - ляво и дясно. Другите две са точно за заключено и отключено положение. Имам подозрения, че едното от двете не сработва и не подава сигнал, че бравата е отключена... не знам обаче как да го премеря, няма схема на бравата :( Но пък това се получи след смяната, може да има нещо с комфорт модула?!?
Поне вече не ми пада акумулатора от забравени фарова, най-накрая работи зумерааааааа :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не ти прави "двойното" заключване. Не чуваш второто щракване на бравата.
При мен не включваше и диода и съответно алармата.Оказа се едно микре на платката-не даваше добър контакт. Трудно го хванах с мултицета. Смених го с работещо от старата платка.
При мен не включваше и диода и съответно алармата.Оказа се едно микре на платката-не даваше добър контакт. Трудно го хванах с мултицета. Смених го с работещо от старата платка.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Някъде, някога колега от форума продаваше въпросните микро ключета за 6-7 лв бройката. Проблема ти е точно от тях
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Аз пък този проблем си го имам само лятото. Свързвам го със студена спойка или нещо такова на двигателя който изхвърля заключалката. При мен като го отключа, ако му помогна отвътре точно с няма и милиметър (да доизвадя чопчето на ръка) и си отваря веднага.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
dika написа:110afn написа:Има едно късо жилце от бравата до външната дръжка. Прогони го и виж дали не е с голям "празен" ход в момента
Това жилче го сложих на най-крайно положение, за да опъва повече дръжката....проблемът го прави обаче и отвътре.
В самата брава вътре има 4 микроключета - две за за ключа - ляво и дясно. Другите две са точно за заключено и отключено положение. Имам подозрения, че едното от двете не сработва и не подава сигнал, че бравата е отключена... не знам обаче как да го премеря, няма схема на бравата :( Но пък това се получи след смяната, може да има нещо с комфорт модула?!?
Поне вече не ми пада акумулатора от забравени фарова, най-накрая работи зумерааааааа :)
Според мен точно там ти е проблема. При смяна на бравата с чисто нова го бях опънал до край жилото. Отвън се отваряше с пипането на дръжката, но отвътре трябваше по два пъти да дърпам. Вътрешното жило дългото няма за регулиране
- dika
batkotivalio написа:Аз пък този проблем си го имам само лятото. Свързвам го със студена спойка или нещо такова на двигателя който изхвърля заключалката. При мен като го отключа, ако му помогна отвътре точно с няма и милиметър (да доизвадя чопчето на ръка) и си отваря веднага.
Не съм пробвал с "помагане" на чопчето, но ще го пробвам. Мерси! Това е или едно от ключетата вътре или самото моторче е "уморено" и не вдига до край. Май и аз, като колегата novatora, ще свиквам. Това ми е трета брава, която сменям и вече ми писна :) То уплатнения не останаха на металната кора.........
Колеги, много ви благодаря за отговорите, полезни са! И все пак нещо като схема няма ли на тая брава? 8 пина са...... :)
- dika
110afn написа:....
Според мен точно там ти е проблема. При смяна на бравата с чисто нова го бях опънал до край жилото. Отвън се отваряше с пипането на дръжката, но отвътре трябваше по два пъти да дърпам. Вътрешното жило дългото няма за регулиране
Проблемът е както отвън, така и отвътре :(
Даже днес забелязах следното: когато отвътре заключа от бутона (без алармата)....тогава пък трябва да дръпна 3 пъти, за да си отворя :) единият път от дефекта, единият път да отключи и накрая 3ти път да си отворя :)
-
- Контакти:
Аз отвътре нямам проблеми. Единствено отвън 2 дърпания. Ако заключа и отключа отваря от раз. Значи проблема не е това жилце а по скоро микре или комфорта като мине повече време забравя бравите. Знам ли? Трябва някой електричар занимаващ се с ваг групата да попитам.
отпусни малко външното жило късичкото към дръжката. Там трябва да има малко свободен ход. Ако е леко дръпнато постоянно създава напрежение в бравата и не работи , както трябва. Пробвай да отхлабиш малко и двата болта които държат бравата към вратата.
-
- Контакти:
Да не е в напрежение жилото така ли? При мен ще е сложна операция щото по миналата година имах теч от металната кора и сега е залепена обилно със силикон. Забравих да кажа че моето микре дето следи за отваряне на вратата /тоест да светне плафона и да отчете на дисплея/ е заменено с такова като при жигулите. Дали тва оказва ефект?
- Прикачени файлове
-
- a76cafce3db45825.jpg (7.35 KиБ) Видяна 2318 пъти
novatora написа:Да не е в напрежение жилото така ли? При мен ще е сложна операция щото по миналата година имах теч от металната кора и сега е залепена обилно със силикон. Забравих да кажа че моето микре дето следи за отваряне на вратата /тоест да светне плафона и да отчете на дисплея/ е заменено с такова като при жигулите. Дали тва оказва ефект?
Точно така, не трябва да е под напрежение. Бутончето не оказва влияние, и аз съм така. Не ми се разглобяваше всичко. А и вратата ми не е отваряна никога и не исках да нанасям щети.
- dika
Хм, да речем, че при мен е под напрежение. Аз съм го захванал жилото в най-крайно външно положение. Ще го смъкна малко навътре.
Мерси!
Мерси!