От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот Netasq » Съб 25 юли 2015 8:05

По отношение на разходите, колите си ги карам само с, тъй наречениете "премиум" дизели. Пасата ми е 1.9тди ръчка awx с климатик извънжрадско каране 140-150 около 6л. На X5 3.0 тди автомат при същите параметри около 8.5л. Най-добри показатели идват от максмоушъна наomv. Преди време заредих Круиз. Добра е нафтата им.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Съб 25 юли 2015 8:43

Круиз мисля че имаме и ние. Трябва да пробвам тази нафта. Тези круиз се носи мълва че били на бате Бойко Борисов.

iliikov
Автомобил: golf plus
Двигател: BKD 2005

Мнениеот iliikov » Пет 07 авг 2015 20:55

В момента карам с нафтата на еко обикновенната понеже нямаме в Сливен авио все още и колата е буквално самолет, страшно върви спрямо тази на Лукойл скъпата до сега от нея слагах и ромпетрол...много върви с тази на екото не знам защоо...а предното ми ауди 1.9 90 коня като му сложех 2 пъти от еко и спираше да върви тотално... :gruebel не разбирам ква е логиката, по-модерния двигател да върви по-добре с тази нафта...

Потребителски аватар
petiaivanova12
Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
Двигател: BKD 2008

Мнениеот petiaivanova12 » Нед 09 авг 2015 15:44

Включвам се отново,направих пореден експеримент с дизел от ШЕЛ а именно дизел нитро+.На 02.08.налях догоре 55л.Маршрут София-Търново през Аксаково до Кранево точно 487км.Там колата 6дни не е пипана на 08.08 обратно Кранево-София.С 55л -980км,тъкмо ми светна резервата на влизане в София.Същия експеримент седмица по-рано с дизел от КРУИЗ ,резервата ми светна 145км по-рано а вървежа на колата беше меко казано куц.За мен най-добрия дизел за моя автомобил а именно сеат алтеа хл 2.0 тди е дизела на Шел.Този Шел е в Люлин и държа да отбележа че зареждам само там.От друго място несъм зареждала и незнам какво е качеството.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пет 14 авг 2015 7:06

По моя груба сметка, няма разлика във разхода м/у двата вида гориво. За да изминеш 980км си заредила 55л. по 2,53лв /сегашна цена/ за Shell V-Power дизел или 139лв. Цената на Круиз в момента с отстъпката е 2,12 дизела или за 55л. - 116,6лв. разлика от 22,40лв за която разлика може да се зареди още 10,5л дизел или да се изминат около 200км т.е. Круиз ти излиза с 55км по-евтино :wink Което потвърждава факта, че каквото и гориво да сложиш файдата не е голяма от към разход

Последна промяна от gr_kanev на Пет 14 авг 2015 9:26, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
svetlio8
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.

Мнениеот svetlio8 » Пет 14 авг 2015 13:59

Не знам колеги, но като чуя шел и настръхвам. Имам двама приятели , които здраво си изпатиха от дизела на Шел. Единия Тойота Рав4, сравнително нова, а другия бмв. Тойтата след зареждане на ШЕЛ в Люлин, директно отказа да върви, дойде рапатрак и я закараха в Тойота, оказа се запушена горивна система + вода в горивото. Източване на горивото, промивка и профилактика на системата - 470лв за удоволствието. Другият с БМВ-то (2007г.) подобен проблем, с тази разлика, че е успял някак си да се добере до сервиза на собствен ход. Отделно съм чувал и за други подобни истории за бензиностанциите от веригата Шел, но всеки си знае сам за себе си, ако на колегата си му харесва как върви и е доволен от въпросната колонка на Шел, то значи там горивото е ОК, но повечето ШЕЛ са франчайз, и според мен точно от там идва и проблемът, че не е ясно доставката на горивата от къде е и какво точно бъркат и слагат, преди да стигне до нашите резервоари. Затова предпочитам Круиз, първо че са собственост на САКСА, а те са доставчик на горива, второ са и вносител, не прекупвач от Лукойл, трето винаги зареждам в туба, защото предпочитам да видя какво сипвам в резервоара, а и си слагам аз добавките, и не на последно място цената е изключително добра в комбинация с чипът им.

Пак казвам това си е мое мнение и не ангажирам никого с него. :love.vwclub

Потребителски аватар
petiaivanova12
Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
Двигател: BKD 2008

Мнениеот petiaivanova12 » Пет 14 авг 2015 17:06

Към колегата filipov,първо не смятам парите които съм дала,а как върви и колко харчи колата ми.Отстъпка не ползвам на Круиз, а на Шел 8ст от точки.Сметката тогава е следната 55л-980км Шел= 5,5л разход.55л Круиз 835км или 6.58л.Освен че е по-икономично и колата върви различно и има динамика при изпреварване.Това е от мен и като правите сметка не винаги трябва да смятаме само парите.Приятен ден на всички и не се чувствайте длъжни винаги да кажете нещо.Просто споделете вашите замервания и впечатления.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 23 авг 2015 2:03

Преди , като влезе Ромпетрол - бях много доволен от дизеловото им гориво , но откакто Газпром направиха бензиностанции у нас - съм впечатлен от поведението на колата при зареждане - при трицилиндров 1,4 TDI се усеща с кое гориво работи най-добре двигателя - та така от една година и нещо съм само с това гориво - навсякъде из страната - еднакво добро качество и точно количество при зареждане - без лъготене и недоразумения ... с изключение на едно безкрайно тъпо момченце на обекта им в Долни Богоров , не зареждайте там - за да не ви оплеска колата с нафта - с две леви ръчички е горкото

Потребителски аватар
vanmukan
Автомобил: VW Passat 5
Двигател: AFN 1998

Мнениеот vanmukan » Нед 23 авг 2015 7:24

Круиз си развалиха качеството последно време, иначе преди бяха супер, ама с 20лв само градско каране по един маршрут горе долу от Круиз минавам 10км по малко, което си е 10% по малко.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Нед 23 авг 2015 12:03

vanmukan От последното ми зараждане при тях и аз съм на същото мнение. Колата започна да работи като трактор! Стискам палци да не се запуши някоя дюза!
Ще им дам още един шанс и ако няма промяна ги сменям.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Нед 23 авг 2015 12:36

Потвърждавам за Круиз - последното зареждане качи разхода, пуши повече и е една идея по-мудна колата :thumb_down Бяха доста добре, почти цяла година зареждах от тях, но сега като гледам, ще сменя бензиностанцията.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 23 авг 2015 13:29

Продължавам от 2 и повече години да си наливам макс-моушън от омв. Колата си работи перфектно както при +40, така и зимата при -20. Последния месец имам около 5000км предимно извънградско по магистралите. Карам с около 140 150( това и е почти максимума за скорост) -хич не я жаля- не пуши отзад, след 2000 км без да я мия не мога да си напиша името с пръст на капака отзад :mhihi дори в ауспуха няма толкова сажда че да буди притеснение- все пак е печка. Смених 2 горивни филтъра, които след това цепя със секача- няма боклуци няма нищо.Знам, че има цедка на помпата в резервоара, но все пак. Заинтригува ме рекламата на авиодизела с фъфлещия пилот, ама няма еко в Кърджали да я пробвам :beer

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Сря 26 авг 2015 22:01

За 8К км заредени 350-500 литра нафта за 6 месеца, повечето пъти само от подвижните бензиностанции :Mr Green Fun Днес заредих от прУчутия "Еко" дизел работата на двигателя стана по-тиха, но нищо друго не забелязвам.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Q8
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 30 авг 2015 0:44

Пък аз съм средно 10/100 с 265 коня 3.0 шестак дизеляк умреляк )

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 30 авг 2015 17:51

plamikcho написа:Потвърждавам за Круиз - последното зареждане качи разхода, пуши повече и е една идея по-мудна колата :thumb_down Бяха доста добре, почти цяла година зареждах от тях, но сега като гледам, ще сменя бензиностанцията.

Кукуруза е отвратителен, старото ми S3 го карах на газ и сипвах в Кукуруза 99 за доста прилични цени и общо взето разлика газ/бензин нямаше. Един път бях на умиране и сипах за 50 лв. от Еко 100, е тая кола като привкючваше на бензин, все едно беше чипосана. Тайно се заблуждавах, че Кукуруза като малка бензиностанция не се ебават с горивот, но се убедих, че съм грешил. През годините съм се уверил, че най-чистия бензин е със стотака на Еко. Разбира се ако имах излишни пари бих сипал най-доброто - Schell Nitro + или там както се казва, близо 3 лв. му е литъра, мотора ми мята такива пламъци, че чак се учудвам. Но по-евтино ми излиза да сложа Eko 100 + една добавка на "бардахал octane booster". Определено разликата се усеща, да не говорим, че електрониката в момента не ми позволява да карам оптимално с кофти гориво. Сега на кола не знам до колко ще се усети, особено на спънат кон да слагаш 100 октана или добавки е меко казано безумие.

Върни се в “Дизелови агрегати”