BMW или Mercedes-Benz 2007-2009 г.?
-
- Автомобил:
- Двигател:
BMW или Mercedes-Benz 2007-2009 г.?
Въпроса не ме вълнува от скоро. Искам да знам Вашето мнение относно това, кой е по-добрият избор според Вас. Субективно е. Всеки нека пише кой от двата би избрал (или вече е собственник) и по-важното защо. Моделите към които съм се насочил са BMW 320 и MB 200/220. Задължително условие е дизел с автоматични скирости, произведени м/у 2007/2009, и да са с 4 врати. Нарочно пускам тук тематата, а не в техните си форуми. Кое как вози, как върви, разходи за еди колко си км за консумативи. Колата ще се кара предимно в града...
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: BMW или Mercedes-Benz
+1 за Мерцедес
ако нямаш гараж си купи БМВ,то поне постоянно ще е прибрано в някой сервиз 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
mravka_s_passat написа: Нарочно пускам тук тематата, а не в техните си форуми. Кое как вози, как върви, разходи за еди колко си км за консумативи. Колата ще се кара предимно в града...
Нарочно пускаш темата тук, защото вместо да получиш някаква що годе актуална информация кое, как и колко, ти се четат приказки от 1001 нощ и разтягане на локуми от хора които карат предимно VW и производните му, и само са чували и виждали двата автомобила за които питаш

Като човек който никога не е имал досег с двата автомобила ще ти кажа, купи си .... ъъъъ .... БМВ-то щот за Мерцедеса май бях чувал че нещо им се чупи там, и било много скъпо

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако питам във форума на Мерцедес ще ми кажат че Мерцедес е колата. И същото се отнася и за БМВ форумът.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
320d от тия години е с прословутия N47D20 мотор дето стана печално известен с проблемите си с обтегача на ангренажната верига. Още по-голямата простотия е, че веригата на тоя мотора е отзад при маховика и се вади мотора за смяна!
Последна промяна от radi_nrj на Пет 14 авг 2015 9:13, променено общо 1 път.
Ако зададеш същия въпрос, ще получиш само безмислени отговори. Още повече, че е петък ..
Аз ако бях пред такъв избор, бих отишъл и прегледал темите, които са за конкретния автомобил в конкретния форум. Бих прочел за проблемите. Какво най-често се среща, какво трябва да се внимава при оглед.
След като добия представа за проблемите, поне най-често срещаните, ако пак се чудя, бих избрал няколко коли от някой сайт и бих ги попитал за мнение (както някои хора правят тук, предполагам, че там е подобна картинката).
Но това съм аз де. Има хора, които казват "бе кара ми се БМВ или Мерцедес, я да питам какво да си купя"..
Аз ако бях пред такъв избор, бих отишъл и прегледал темите, които са за конкретния автомобил в конкретния форум. Бих прочел за проблемите. Какво най-често се среща, какво трябва да се внимава при оглед.
След като добия представа за проблемите, поне най-често срещаните, ако пак се чудя, бих избрал няколко коли от някой сайт и бих ги попитал за мнение (както някои хора правят тук, предполагам, че там е подобна картинката).
Но това съм аз де. Има хора, които казват "бе кара ми се БМВ или Мерцедес, я да питам какво да си купя"..
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
На коректно и напълно конкретно зададен въпрос глупави отговори дават само спамери.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
мерцедеса ако е 220 или 250 е с пиезоинжектори делфи,който създават проблеми и излизат скъпо при 200 дюзите са електромагнитни доста по-надеждни и двете коли са хубави но и скъпи за ремонт и поддръжка за това съветът ми е да търсиш кола с реални километри със сервизна история,която задължително да провериш,какъв е бюджета ти ?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
За БМВ има доста части да се продават, както и по форуми и цените са доста изгодни.
Взимаш си бензин, тургаш му газово. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами тук освен много дъжд, сняг почти няма. Задължително ще е дизел, колега. Това за дюзите беше полезно.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Мнозинството тук караме VW, така че въпросът е леко безсмислен.
Със същия успех може да пробваш и във форума на Мазда.
Ама щом питаш, да ти кажа - аз не бих купил нито едно от двете.
Със същия успех може да пробваш и във форума на Мазда.
Ама щом питаш, да ти кажа - аз не бих купил нито едно от двете.

Гледай BMW-то(евентуално) да е след 2009, за да нямаш потенциални ядове с вихровите клапи в колектора.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Какви са тези клапи? Да не като на 1.6 СР мотора на ФВ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Иначе ако лично аз трябва да избирам между точно тези 2, бих избрал Е90-ката, невероятна кола е. От средния клас коли, винаги бих избрал 3-та серия.
Данни и за 2-те коли и сам можеш да си видиш, има достатъчно сайтове. Говоря за разхох, ускорение, въртящ момент, максимална скорост и прочие.
Данни и за 2-те коли и сам можеш да си видиш, има достатъчно сайтове. Говоря за разхох, ускорение, въртящ момент, максимална скорост и прочие.
Последна промяна от lordlosh на Пон 02 май 2016 10:13, променено общо 1 път.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”