Vento 1.9sdi-Турбо можели да се сложи
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Vento 1.9sdi-Турбо можели да се сложи
jani69 написа:Vento 1.9sdi-Турбо можели да се сложи.....
Или да си сложа чип.Моля за съвет!!!!!!!!!!!!
Сложи турбо

П.С. Чипът и турбото са два много различни начина за тунинг на двигателя - второто ще ти излезе поне 20 пъти по-скъпо от качествен чип

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Achim Lauritzen написа:Твоя мотор би трябвало да има по голяма степен на сгъстяване от ТДИ и тогава турбото ще го натовари много.
Ако колегата тръгне да слага турбо, мисля че натоварването заради по-голямата компресия ще му е най-малкия проблем

Сега по темата...
Колега първо трябва да решиш каква е целта на промените, които искаш да правиш по колата - кола за всеки ден, кола за 3 месеца газ до дупка или нещо подобно. След това трябва да спретнеш един бюджет, който да е съобразен с вече утвърдената цел (за съжаление този бюджет в по-голямата част от случаите хич не е малък)...По-нататък трябва да търсиш съвети и помощ от хора, който наистина разбират и са компетентни по тези въпроси

Всичко останало почти сигурно ще доведе до незавършеност, некачествена изработка или в най-лошия случай - ти да не си доволен от резултата.
...
бе и аз без да разбирам започвам да си мисля че най лесно и точно става турбо двигател, който си е турбо...според мен ако се хващаш в някакво приключение по добре да потърсиш от какво -какво става и да си вземеш такова-какво ,което искаш да постигнеш...
VW_FEN написа:А най-добре е да вземе да продаде това венто и да си купи същото, само че ТДИ.Няма разправий с майстори, чипове и турбота... чиста работа![]()
Той пък е намерил какво да тунингова - сдими тва все едно да тунинговаш някой икарус сигурно
Подкрепям мнението ти. Не може да се иска от кола направена да бъде икономична, да стане спортна. За мен това са неоправдани разходи.
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
Мой познат слага турбо на АУДИ 150 коня-но му побеля главата докато го напаснат/много разходи-ама много/Накрая стана турбо от ИВЕКО/камион/Като заработи нормално мотора почнаха други проблеми-по голям радитор/стария се пръсна/-после се спука радиатора за парното.И това като го нагласиха-ГАЗЗЗ И скоростната кутия се пръсна-че купува от куатро.Така че си направи сметката хубаво.
...
аз пак без да разбирам ще ви споделя фантазийте си...,при фв-тата,ауди ,сеат и шкода,,,а май и форд галакси доколкото знам се играе с еднакви блокове при адски много разновидности...мисля си варянт -купуваш двигател...който е с същия блок...докато сменяш карантийте в твоя си блок си правиш и визуална профилактика на абсолютно всичко и можеш да съчетаеш един полу основен ремонт,,,както и да имплантираш ако има разновидност с по голяма кубатура в твоя си блок.. 1500лева можеш да намериш окомплектовано тди....при бензиновите си мисля че чудесата са за по от 600 лева нагоре....за тея пари изобщо не вървам да турбилирам нормален двигател-камо ли да има гаранций...
а си мисля че ако двигателя си сигурен че е читав технически и документално,,,може и с неговия си блок да се хаква.,ако ти се разправя повече в кат отколкото в гаража
ма може и глупости да говоря
а си мисля че ако двигателя си сигурен че е читав технически и документално,,,може и с неговия си блок да се хаква.,ако ти се разправя повече в кат отколкото в гаража
ма може и глупости да говоря

- TERMINATOR
- Автомобил: VW Passat B4
- Двигател: 1Z
Здравейте колеги! И така, към въпроса на колегата.... ще удържи ли AGD-to 64к.с. с охлювче от AHU 90к.с. или не? Нека бъдат точни отговорите, а не интригантски. 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
ще държи........известно време
- abbaa
- Low rider
- Автомобил:
- Двигател:
Колега незнам какъв ти е бюджета, но ще ти кажа нещо тествано и работещо. VW cady 1.9 sdi 64k.c. монтирано хибридно турбо с променлива геометрия и компятър от афн, челен кулер и маслените магистрали. Колата вече 2ра година се кара, като единственият проблем беше късата скоростна кутия и заминалия съединител. Сега е с 6 степенна кутия. Колата се кара на 1,6 налягане.