Vento 1.9sdi-Турбо можели да се сложи

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
jani69
Автомобил:
Двигател:

Vento 1.9sdi-Турбо можели да се сложи

Мнениеот jani69 » Вто 18 апр 2006 1:20

Или да си сложа чип.Моля за съвет!!!!!!!!!!!! :screwy

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Vento 1.9sdi-Турбо можели да се сложи

Мнениеот Li4o » Вто 18 апр 2006 8:01

jani69 написа:Vento 1.9sdi-Турбо можели да се сложи.....
Или да си сложа чип.Моля за съвет!!!!!!!!!!!! :screwy

Сложи турбо mhihi

П.С. Чипът и турбото са два много различни начина за тунинг на двигателя - второто ще ти излезе поне 20 пъти по-скъпо от качествен чип ;)

jani69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jani69 » Вто 18 апр 2006 8:10

Турбото не вдигали повече коне,ное по скъпо със колко- 20пъти ли е твърде много при условие че чипа е 430лв

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Вто 18 апр 2006 22:09

Твоя мотор би трябвало да има по голяма степен на сгъстяване от ТДИ и тогава турбото ще го натовари много.

Потребителски аватар
itni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itni » Вто 18 апр 2006 22:26

Achim Lauritzen написа:Твоя мотор би трябвало да има по голяма степен на сгъстяване от ТДИ и тогава турбото ще го натовари много.

Ако колегата тръгне да слага турбо, мисля че натоварването заради по-голямата компресия ще му е най-малкия проблем :wink:

Сега по темата...
Колега първо трябва да решиш каква е целта на промените, които искаш да правиш по колата - кола за всеки ден, кола за 3 месеца газ до дупка или нещо подобно. След това трябва да спретнеш един бюджет, който да е съобразен с вече утвърдената цел (за съжаление този бюджет в по-голямата част от случаите хич не е малък)...По-нататък трябва да търсиш съвети и помощ от хора, който наистина разбират и са компетентни по тези въпроси :)
Всичко останало почти сигурно ще доведе до незавършеност, некачествена изработка или в най-лошия случай - ти да не си доволен от резултата.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 18 апр 2006 23:29

А най-добре е да вземе да продаде това венто и да си купи същото, само че ТДИ.Няма разправий с майстори, чипове и турбота... чиста работа ;)
Той пък е намерил какво да тунингова - сди :) ми тва все едно да тунинговаш някой икарус сигурно ;)

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот rudolf » Съб 06 май 2006 12:03

бе и аз без да разбирам започвам да си мисля че най лесно и точно става турбо двигател, който си е турбо...според мен ако се хващаш в някакво приключение по добре да потърсиш от какво -какво става и да си вземеш такова-какво ,което искаш да постигнеш...

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 06 май 2006 16:56

VW_FEN написа:А най-добре е да вземе да продаде това венто и да си купи същото, само че ТДИ.Няма разправий с майстори, чипове и турбота... чиста работа ;)
Той пък е намерил какво да тунингова - сди :) ми тва все едно да тунинговаш някой икарус сигурно ;)

Подкрепям мнението ти. Не може да се иска от кола направена да бъде икономична, да стане спортна. За мен това са неоправдани разходи.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Съб 06 май 2006 18:08

Мой познат слага турбо на АУДИ 150 коня-но му побеля главата докато го напаснат/много разходи-ама много/Накрая стана турбо от ИВЕКО/камион/Като заработи нормално мотора почнаха други проблеми-по голям радитор/стария се пръсна/-после се спука радиатора за парното.И това като го нагласиха-ГАЗЗЗ И скоростната кутия се пръсна-че купува от куатро.Така че си направи сметката хубаво.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 06 май 2006 19:04

Значи определено е по-добре да си купиш фабрично мощна кола, отколкото да правиш тунинг на по-малък мотор. Тоест, не, че иа нещо лошо в тунинга, всички го обичаме, но определено той е за хората с повечко излишни пари ;)

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот rudolf » Нед 07 май 2006 1:03

аз пак без да разбирам ще ви споделя фантазийте си...,при фв-тата,ауди ,сеат и шкода,,,а май и форд галакси доколкото знам се играе с еднакви блокове при адски много разновидности...мисля си варянт -купуваш двигател...който е с същия блок...докато сменяш карантийте в твоя си блок си правиш и визуална профилактика на абсолютно всичко и можеш да съчетаеш един полу основен ремонт,,,както и да имплантираш ако има разновидност с по голяма кубатура в твоя си блок.. 1500лева можеш да намериш окомплектовано тди....при бензиновите си мисля че чудесата са за по от 600 лева нагоре....за тея пари изобщо не вървам да турбилирам нормален двигател-камо ли да има гаранций...

а си мисля че ако двигателя си сигурен че е читав технически и документално,,,може и с неговия си блок да се хаква.,ако ти се разправя повече в кат отколкото в гаража

ма може и глупости да говоря : sex

Потребителски аватар
TERMINATOR
Автомобил: VW Passat B4
Двигател: 1Z

Мнениеот TERMINATOR » Пет 17 юли 2015 0:16

Здравейте колеги! И така, към въпроса на колегата.... ще удържи ли AGD-to 64к.с. с охлювче от AHU 90к.с. или не? Нека бъдат точни отговорите, а не интригантски. :smile

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 18 юли 2015 20:37

ще държи........известно време

Потребителски аватар
abbaa
Low rider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abbaa » Съб 15 авг 2015 21:04

Колега незнам какъв ти е бюджета, но ще ти кажа нещо тествано и работещо. VW cady 1.9 sdi 64k.c. монтирано хибридно турбо с променлива геометрия и компятър от афн, челен кулер и маслените магистрали. Колата вече 2ра година се кара, като единственият проблем беше късата скоростна кутия и заминалия съединител. Сега е с 6 степенна кутия. Колата се кара на 1,6 налягане.

Върни се в “Силов тунинг”