passat b6 1.8 TSI премахване на катализатор
- naskopmg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 1.8TSI 2008
passat b6 1.8 TSI премахване на катализатор
Здравейте, при диагностика ми излиза грешка,че катализатора вече не е екологичен и ми светна check engine лампата.Та искам да питам мога ли да махна софтуерно катализатора и колко би струвало подобно нещо ?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Премахване на катализатор passat b6 1.8 TSI
Зависи къде, но ако трябва да се влиза в софт-а на колата, на дали някой ще ти вземе по-малко от 400лв. Дали няма да се оправи ако го изпънеш малко извънградско на високи обороти? Така се регенерира DPF-а, ноо за кат. май няма такива филми, но не пречи да пробваш и после просто да изчистите грешката.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Малко OffTopic. На колко хиляди километра е тази кола, че е успяла да запуши катализатора и то на TSI
или има нещо друго, което не е в ред, и е направило тия бели.

- naskopmg
Ми на 160 000, тя колата си върви много добре не се усеща никакво напрежение просто дава, че катализатора е критично ниско ниво на екологичност. При бензина няма филтър за твърди частици.
- naskopmg
Ако има някой колега от София с vag кабел да направим диагностика ще почерпя.Да видим дали пак ще се появи тази грешка.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Аз имам VCDS, ако искаш заповядай в кв, Надежда да направим 1 диагностика, за без пари ест! Поо принцип до колкото знам, реалния живот на 1 кат, не е повече от 150к км, ако наистина е така, не виждам нищо нелогично и да си се е запушил. По принцип може да не усещаш разлика, но ако го махнеш със сиг ще усетиш. Но при B6 не знам как седи въпроса с премахването на кат-а и после дали не трябва да се лъже компа по някакъв начин, както беше при мен. Има ли 2ра лам. сонда след ката?