Музика за Голф 3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
astrata
Автомобил: Golf 3
Двигател: AFT 1996

Re: Музика за Голф 3

Мнениеот astrata » Сря 08 яну 2014 19:29

Ще ползвам темата на колегата и аз да попитам, да махнали оригиналните колоните на вратите и да сложа Hertz DSK 165, ще имали разлика (моите са здрави)
,и по добре ли ще е да монтирам малките пищялки и тях горе в таблото или да остана със оригиналните . От зад имам туба със усилвател Blaupunkt GTA 375.Ще се ползва
Pioneer MVH-160UI.Не знам дали плеара ще може да захрани мидбаса,или да си карам със оригиналните във вратите и на таблото.Или само
Hertz EV 165L със оригиналните пищялки горе във таблото,но не знам дали стават само със плеара да се захранят.

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Чет 09 яну 2014 20:43

Аз сложих това от миналата страница което съм показал на Hertz DSK 165. Пищялките са в таблото свирят доста прилично за МЕН ;)

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Пон 17 авг 2015 19:14

Така вече имам закупени ето тези неща -

http://a.imageshack.us/img841/6337/carmagic2.jpg
http://media.snimka.bg/s1/0513/027270108.jpg
http://media.snimka.bg/s1/0514/027271056.jpg
http://media.snimka.bg/s1/0513/027270396.jpg

-

Джобовете на предните врати на този блаупункт е с 13см говорители ( който някой е съсипал)- Ако сложа нови 13см мидбаси херц дали ще е по-добре? Сега съм с 16.5 в предните врати Hertz DSK 165 и пищялките в таблото. На задните кори ( колата е двуврата) имам http://mvmaudio.com/mvmaudio/product.php?id_product=47 или това http://mvmaudio.com/mvmaudio/product.php?id_product=46 не си спомням вече. Радиото е това http://www.pioneer.eu/eur/support/manuals/DEH-2200UB/page.html .

На задните кори до кората ще сложа 2 елипси JBL GTO 938 ( за тези пари ако знаете по-добри). Също ще ми трябва усилвател. Въпроса ми е да сменя ли оригиналните джобове на предните врати с 16.5см и да сложа тези с въздуховодите на блаупункт (13см) с нови говорители и какви да бъдат те евентуално или да си ги оставя така с 16.5? Другото е да сложа от пред блаупункт джобовете да махна херца и да го сложа отзад на мястото на Таргет-а, а него да го продам ? Не искам да слагам субуфер и да остана без багажник. Също трябва да обезушумя корите на вратите и отзад ( двуврата кола), но не знам как и с какво.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 18 авг 2015 18:18

От гледна точка на разход на пари аз бих запазил съществуващите предни говорители.
Blaupunkt-а не зная как звучи, преди имах желанието да си го купя, но уви, никой не продаваше.
Но, при всички положения 16 см говорители имат потенциала да свирят по-добре от 13 см, в една и съща ценова категория.

Ако ще слагаш елипси/говорители на кората за бас, можеш да се откажеш от задните си говорители.
Или ако искаш да си ги запазиш нищо не ти пречи да вземеш един 4-ри канален усилвател, с който да захраниш предните + тези на кората, а задните говорители да останат на вградения усилвател на cd-то.
Малко е какофония, но ако целта е да се използва всичко налично е възможно.
Усилвателят ще даде голямата стъпка напред във звука.
Нека да е такъв с филтри, за да можеш да ограничиш честотите на предните говорители над 70-80 Hz.
CD-то ти трябва да е с 1 изход (ако не греша), ще го дублираш за двата входа на усилвателя.
Ако ще слагаш говорители на задната кора, може да подходиш по два начина:
Или някакви нормални, кръгли, 20 см, дву-три-канални говорители или само басчета по 20 см, които да филтрираш от усилвателя, да свирят под 120-130 Hz (само за бас), като си оставиш задните говорители в страничните кори. Елипсите 6х9 инча по мои наблюдения звучат малко по-твърдо (по-висока честота на баса) от 20 см кръгли говорители (в един и същ ценови клас).

Принципно в това купе, след много опити моят опит показа, че е най-добре активна система с 3 канална предна линия+субуфер в багажника, но далеч не всеки човек иска, и има желание да изхарчи толкова пари.
За да свирнат както трябва говорителите в предните врати е необходимо говорителите да са прикрепени, посредством някакъв фланец, директно към ламарината и цялата врата да е изолирана с виброизолационен материал. Иначе докато са на пластмасовите кори на врата и врата не е изолирана няма смисъл от надежди да свирнат.
С говорители на кората няма да се получи същия ефект като от субуфер в кутия, гарантирам, но все пак ще има бас, поради това, че свирят в обема под кората.

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Вто 18 авг 2015 18:33

Благодаря много за изчерпателния отговор. :beer Толкова време я събирах системата на блаупункт, а сега да тръгна да я продавам не ми се иска много :( Елипси ще имам за да не ми изчезне багажника в тези кори на блаупункт, които са отстрани до кората (имам все пак и газова уредба).
Прикачени файлове
IMGP6359.JPG
IMGP6360.JPG

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 18 авг 2015 18:55

Мисля, че елипсите в корите на Блаупункт системата са размер 4х6 инча - не очаквай нищо като басов звук от този размер.
Среди/високи може, но от друга страна производителите, предлагащи този размер обикновено се целят в ниския ценови клас, което обрича продукта на посредственост.
След като ще използваш Блаупункт системата - продавай всички говорители, които имаш.
Ако нямаш говорители за Блаупункт системата - ще ти препоръчаме нещо добро качество/цена, само питай.
Пак повтарям - осезаем скок в качеството на звученето дава външният усилвател.
Аз също имам газова в голф 3-ката, но това изобщо не ми пречи да мога да побера в багажника малък чадър,половинка хляб, от нарязания, или 1-2 кисели млека от магазина :mhihi .

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Вто 18 авг 2015 19:47

Ами елипсите са си стандартни 6х9. Затова мислех да взема JBL GTO 938, но по натам. Предните джобове на вратите са изолирани ( на блаупункт корите) и може би няма да ми трябват неща за допълнително изолиране на вратата. Единствено да продам Таргет-а и на негово място да сложа предните Херцове. Но пък тогава с 4 канален усилвател ще мога да истискам предните и задните елипси, а Херца да остане само на усилвателя от радиото. Външен усилвател ще трябва няма как.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 18 авг 2015 19:59

6х9 ще е добре, значи аз съм в грешка за размера.
Ако купуваш 13 см за отпред,нека да са по възможност с 25 мм диаметър пищялки, куполни, текстилни, които да монтираш около таблото, насочени към слушателите. Пробвал съм и разположение на оригиналните места в 3-ката, като звукът се отразява в предното стъкло. Пак не е зле.
Повечето 20 мм пищялки от ниския клас не свирят добре;не знам как да го изразя с думи, но липсва им способност да свирят по-"средни" тонове, свирят по-остро.Разбира се на някои хора им харесва по-"рязкото" звучене, въпрос на предпочитания.
Лично аз, докато не си купих едни Brax-ове, опаковани в дървена кутия, не мирясах.
И после ми мина меракът за музика в колата :biggrin .

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 18 авг 2015 21:19

Аз вече му предложих да ремонтира оригиналните 13-ки от джобовете на Блаупунктите. Така ще има говорител, който ще е максимално подходящ за тоя обем.

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Вто 18 авг 2015 22:26

Тях ги дават 120w/40w това пише отзад на тях. А този човек за ремонтирането да не вземе на цената на един херц, защото май не си заслужава ? Има хиляди варианти егати музиката :D :redface :redface . А ако в предните джобове са с 13см в блаупункт корите без значение от говорителите ( може и оригиналния блаупункт),защо пищялките да се махнат от таблото, който вървят с Херца ? Херца примерно ще го поставя на задните седалки. А и вътре в джобовете на предните врати ( блаупункт) има филтри. Ще ги разглобя да снимам да ви покажа.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 18 авг 2015 23:14

Защо нас питаш колко ще ти вземе? Пращам ти контакти на ЛС и се разберете.

Колко пъти да повтарям, че ако сложиш 13cm говорител друга марка или модел в тия джобове може да свири по-зле от оригиналните само защото обема няма да е подходящ.

Потребителски аватар
audio_mania_max
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audio_mania_max » Чет 20 авг 2015 3:41

Последните високоговорители от серията Car Magic на Blaupunkt са произведени през 1997-98. Да се ремонтира почти 20-годишен говорител - може, но аз лично не бих го направил. А идеята да сложиш трикомпонентна система (Car Magic 225) на задната кора даже няма смисъл да се коментира - тия неща доведоха Blaupunkt до фалит и го превърнаха в това, което е в момента.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 20 авг 2015 9:55

Смисъл в ремонта има, даже Коцето Рахнев ги прави по-хубави от нови :biggrin . Аз от няколко дена се опитвам да му обясня ако гони автентичност или слага само Блаупункта цялата система (звук няма да изкара, но поне ще има автентичен вид :mhihi ), или да я продава и тотално да сменя концепцията.

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Чет 20 авг 2015 14:24

Все си мислех ,че с блаупункт ще се получат нещата, но явно май е само наистина до автентичност. Ще прослушам една кола с блаупункт кори и елипси за да сравня. Ако ли не продажба на пластмасите. Тези на предните врати плюс тези на задните за пасажерите и един субуфер малък и компактен да не ми взема място. Иначе си намерих 6 канален усилвател на JBL ама се чудя дали да го взимам.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 20 авг 2015 16:40

Ми той плеъра ти има само 2 изхода, тия всичките 6 канала с какво ще им подадеш сигнал :biggrin

Иначе ето ти компактен субуфер готов за употреба:
http://caraudio.bg/product/137/alpine-sbg-844br.html

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”