Golf MK3 1994г. АBU - проблем комфорт модул

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mazalo8506
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGR 1998

Golf MK3 1994г. АBU - проблем комфорт модул

Мнениеот mazalo8506 » Пон 17 авг 2015 19:44

Здравейте колеги,
колата е с пълен ел. пакет - прозорци, шибидах, огледала, но от известно време голфа има проблем с ел стъклата - кое се сваля, но не се вдига (или се вдига с много "чалъми"), кое изобщо не помръдва кое работи само на степени/стъпки... УЖАС!!!
Не съм сигурен че проблема е в комфорт модула, но съм го нарочил и мисля да го спирам. До колкото разбрах при МК3 няма отделен модул за това, а има управление на всеки един мотор.
Може ли някой по запознат да ми каже как се спира функцията на модула, без да се прекъсва работата на мотора? Идеята ми е да работят стъклата когато задържиш копчето, без да е активна функцията да се затварят сами когато се заключват и т.н.
Възможно ли е това и лесно ли е за изпълнение, че все по често ми минават идеи за ръчни механизми и забравяне за проблема с ел. стъклата :screwy :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Golf MK3 1994г. АBU - проблем комфорт модул

Мнениеот Glove » Пон 17 авг 2015 20:48

Всяко стъкло е с отделен модол и се намира във вратата, проблема е че всичко е интегрирано в една кутия, която е самия модол. на оста на мотора има магнитен пръстен който се чете от датчик до него, който дава информация на модола. Понякога модола се побърква и започва да прави така, да се вдига на секции, но понякога е от проблем в самия механизъм. Натоварване на мотора при вдигане на стъклото и той си мисли че има проблем и затояа спира. Можеш да направиш следнто, отвори вратата и разкачи модола за нвколко часа при вдигнато положение на стъклото, след това виж какво е положението.
А като се движи стъклото има ли странни звуци от мотора и жилата, като хрупане и щракане?
А за да направиш стъклата да се оправляват дирктно от копчето ше е доста игра, по-добре си оправи проблема с модила и стъклото!

Потребителски аватар
mazalo8506
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот mazalo8506 » Вто 18 авг 2015 19:05

Механизмите на предните два прозореца са перфектни - тоест когато работят няма шум или стържене, а задните работят само на стъпки (това знам че е от разместване на споменатите магнитни пръстени). Задните не са проблем за сега - и на стъпки да работят все пак работят. Но предните са пълен леш в момента. Шофьорското не помръдва, само от време на време в движение издава звук като че да се пъне да затвори стъклото, което вече е затворено. Преди да се скапе пак го имаше този момент и само си се затваряше. А пасажерското предно се сваля без проблем, но после затварянето е ужас.. комбинация от затваряне/отваряне на шофьорската врата и контакт и се затваря когато по желае! Има и по интересен момент, който ме навежда на мисълта че модула се е скапал. Преди година се заиграх една сутрин и отворих всички врати - профилактика на всички механизми (почистване и гресиране) + проверка на всички кабели(и тези в маншоните) + наместване на магнитните пръстени (не че имаха нужда де) и воала ... ВСИЧКО РАБОТИ ПЕРФЕКТНО!!!! без да е палена или местена след час време излизам и ще ходя някъде (колата вече напечена от слънцето) всичко си работи както преди профилактиката - задните само на стъпки/степени, предния пасажерски се сваля и не иска да се вдигне, а шофьорския си се вдига сам! След седмица колата я "завещах" на баща ми, който каза че си имал познат който да му я оправи и остана така.... сега година по късно и шофьорското стъкло не работи и няма оправия! за това съм се наканил да я оправям дори да е с цената на изключен комфорт модул и дори с мисълта за два предни прозорци с ръчки! Така че ако някой знае кои кабели се режат за да се спре действието на модула нека сподели :bowdown че този самопроизвол не може да продължава :death

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Сря 19 авг 2015 21:38

Ако искаш сложи задните модоли на местата на предните стават без проблем и опитай така какво става!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”