Съвет при покупка на Passat 5.5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Съвет при покупка на Passat 5.5

Мнениеот betaserk » Пет 21 авг 2015 13:02

А си смених салона сам, не е 1 час работата, но за 3-4 часа преспокойно ще се справи човек. За клапаните, съм съгласен с колегата stoev87 логично е според мен. Не съм карал 1.8 Т но и аз мисля, че дизела е по мощен, може след определен пробег да задмине дизела заради повечето си обороти, но на старта определено ще е 1-ви дизела, особенно ако става дума за бензинова кола на газ, то ако беше мощно с газ, щяха да правят състезания с на газ, но ги правят на бензин или на дизел! Иначе колегата е прав, че по добре без кожа ако е читава колата и после да си сложиш отколкото иначе. Няма да казвам на автора бензин или дизел да е, защото съм пристрастен, каквото ти е на душата това си вземи, на вкус и на цвят приятели няма!

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 21 авг 2015 13:35

Вярно е, че твоя пасат много търчеше, но става дума без чипосванета и други такива, за две стандартни коли, незнам дали твоята е била чипосана или нещо друго.
Ето тук точно така става както аз мисля...

A тук са няколко, но кой беше 1-ви не можах да видя...

Последна промяна от betaserk на Пет 21 авг 2015 13:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 21 авг 2015 13:42

Имаме повече нютон метри, но няма да изядем 1.8Т ако е изправен. Дърпах се с голф 4 1.8Т 150к.с (без ремап, а аз имам) на старта дръпнах и държах отпред, но като стигнах до 3-та голфа ме мина. И това е стоков мотор. Ако закачим по едно ремарке с тухли 1.8Т има да ни диша саждите, но празни няма как да стане. Стига вече нападки, човека си търси кола и предполагам че не я търси за гонки(въпреки че с оглед на новините в последно време знае ли човек). ПОДДРЪЖКАТА(не worst case cenario) не е особено по-различна за двата мотора, "ако скъсаш ремъка..."... Ако баба беше мъжка щеше да има дръжка. Ремък освен ако не си мърляч и не го караш много повече от указания пробег, много трудно ще скъсаш. Не се избира кола на база това колко ще ти струва например основния ремонт(освен ако не я вземаш знаейки че трябва да и се направи).
betaserk това ауди за да е 166 катъра е минавало ремап.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 21 авг 2015 13:48

Да, чак сега видях, че е с няколко магарета повече. Бе да се радваме на колите си и това е, сега коя е по мощна и коя не, здраве да има пък другото е второстепенно. Каквото и да си вземе автора, важното е да му пълни душата.

П.П. Обаче на второто видео дизеларката дръпна много!

Последна промяна от betaserk на Пет 21 авг 2015 16:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Пет 21 авг 2015 15:45

TiL написа:Дизела е добре ако ще теглиш нещо. За ускорение от място или летящ старт бензина е винаги пред дизела. Тия коне не са дадени от завода ейтъка да има цифри. Стига сте изкарвали печките си супер бегачки които разминават 200 коньови бензинки щот видиш ли на 1000 оборота сте имали повече коне и нютон метри.С приятели съм си правил сверки така че за мен съм си направил изводите. Па ако не си бях продал пасата с удоволствие щях да дойда до Свиленград да ти покажа как твоя дизел ще ми вземе старта :icon_lol За клапаните и простотията която ръсите... опитвам се да ви кажа, че това е нещо което се прави всяко година, я го направиш веднъж я не. Ако си вземате колите и почвате да ги карате без да ги обслужите никой няма да ви е крив ако се скъса ремък и смелите двигателя. Аз досега ремък не съм късал icon_idea В крайна сметка ако не можеш да си позволиш ремонта на колата, то вместо да си правиш тънки сметки по-добре я продай и си вземи по-евтина за поддръжка.

Оцвъка и тая тема - то как иначе се трупат 5000 "смислени" поста ... Всички разбраха че по-добро от това което имаш или си имал накога няма ! По-доволен и спокоен ли се чувстваш сега ? :wink

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пет 21 авг 2015 18:15

betaserk написа:П.П. Обаче на второто видео дизеларката дръпна много!

4 motion срещу предно предаване на старт не е коректно да се сравнява.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 21 авг 2015 19:55

Както си писал във първият пост....ако намериш Ауди А-6 1.8т 180к след 2000г търсенето на Пасат остава в историята.Нищо общо като коли.......
......и как си написал....Някакво Ауди А-6 180к......не ги чуваш явно хубавите модели.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пет 21 авг 2015 19:58

Ами и аз карам пасат, но препоръчвам аудито. Много съм доволен от колата като цяло с изключение на шумоизолацията(почти несъществува) и материалите на интериора. Повече ми харесва визуално таблото на пасата, но СКЪРЦА да му се невиди...

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 21 авг 2015 20:04

Ами то си е така.....които иска повече качество и лукс купува А-6 98-02.....които иска заместител Пасат 5.5.....още по надолу са Шкодите тези години.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 21 авг 2015 20:35

Изолацията си е на ниво според мен, таблото наистина е супер на пасата. Ауди не съм карал освен едни А4 авант 1.9 116 коня, много вървяха, но бяха издухани и за мен лично, грозни! Разглеждах няколко А4 от след 2001 но бяха доста големи котърници, всички бяха раздрънкани! За А6 нямам преки наблюдения признавам си! Един комщия има и е доста запазено, незнам за колко бонбона го е взел. Таблото на пасата ми наистина поскърцва, но много рядко! А за икономия не мисли ли автора, защото 180 коня дори на газ сигурно доста дърпат, едно 15 на 100 има сигурно градско, като го сметнеш предполагам идва горе долу на едно с 1.9 131 коня, но там е работата, че си е заводско всичко и не трябва 20 пъти на месец да ходим на газаджия да ни човърка. Незнам за другите, но аз се влюбих в дизела и нямам и намерение да взимам бензинова кола докато съм жив, имам горчив опит от няколко бензинови коли и повече не искам да видя бензин, ако иска да върви като кола от F1.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 21 авг 2015 20:46

Колега не се заяждай с мен, че достатъчно сра в темата и без това. Казвам си мнението, ако не ти харесва не чети! Колкото и далавера да има пак ти ходиш 20 на газаджия а аз не, еб@ал съм ти икономията, като се има впредвид, че даваш 10 000 бона за кола, заедно с подръжката, не разбирам, защо търсиш икономия и сечеш милилитри на 2. А като казах, че ти беше пасата чипнат и затова толко много вървеше не каза нищо. Да разбираме че ти е била чипната и какво ли още не, добре по мощни са бензиновите, карай си я със здраве, аз нищо не съм казал на автора да го насилвам, има си глава на раменете, да си реши какво иска. Аз му казвам каквото знам аз от първа ръка, не си го измислям или да разкавам бисери, така че този който се излага казва на другите да спрат да се излагат, моля ти се!

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пет 21 авг 2015 20:56

betaserk написа:Изолацията си е на ниво според мен...
но аз се влюбих в дизела и нямам и намерение да взимам бензинова кола докато съм жив...

Виж и аз съм заклет фен на печката, но няма да си пробутвам мнението(защото в случая бензин/дизел съм пристрастен). Колкото до изолацията, трябва да се качиш в Шаран от същата година, със ПД мотор, същите коне и ще видиш разликата(дори не те качвам на ауди). Баща ми кара галакси, като свали джамовете звука на мотора е същия като при мен на свалени стъкла, вдигнем ли ги разликата е осезаема. Но за мен това са минусите на пасата, по-слабата изолация и евтините материали по таблото.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пет 21 авг 2015 21:12

Не се карайте излишно.Малко или много всеки си хвали своето и изтъква само плюсовете и премълчава минусите.

betaserk, само за шумоизолацията не трябваше да отваряш реч. Като бивш собственик на Пасат Б5.5 и сегашен на Ауди А6 виждам огромна разлика. Пасата ми беше хайлайн и нямаше толкова дребни глезотийки като Аудито ми, което не е еС лайн

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 21 авг 2015 21:21

Aз казах, че съм пристрастен и насочвах колегата да му е на сърце пък другото няма значение. Казах също, че не съм карал ауди А6
betaserk написа:За А6 нямам преки наблюдения признавам си!
Напълно съм прям и честен! Направихме пак темата на г@з. Не премълчавам минусите, минусите на пасата поне според мен са... Многото въртяни километри и много издухани, много трудно се намират читави(предполагам и за ауди се отнася същото), поскърцването на таблото, гумената боя по всички части вътре, ужас е! На всички им се разваля ФИС дисплея, то все пак са 14 и нагоре годишни коли, но все пак, автоматика на автоматиците е пълен боклук. За друго не се сещам а за проблеми по двигател и ходова част оше нямам за да дам субективно мнение.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 21 авг 2015 21:36

Мога да повозя всеки желаещ в пасат 5.5 2003 г., който не скърца и няма шумове.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”