Голф 4 1,6SR-AKL Реле за мигачите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
satio1979
Автомобил: GOLF MK4
Двигател: AKL 1999

Голф 4 1,6SR-AKL Реле за мигачите

Мнениеот satio1979 » Пет 21 авг 2015 19:50

Здравейте,колеги ще Ви помоля за малко помощ относното РЕЛЕТО за мигачите и аварийните светлини.
Не ми работят левия и десния мигач и аварийните светлини.Установих на сервиз,че проблема е от релето за аварийните светлини.Поръчал съм ново от магазина,и искам сам да го сменя.Молбата ми е знаете ли как се сменява старото,и как да го демонтирам и монтиран новото реле.Четох и предишните теми ,но неми стана ясно.Ако някой го е правил,моля за помощ.
Благодаря Ви за помощта предварително :icon_lol

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1,6SR-AKL Реле за мигачите

Мнениеот anonym0us » Пет 21 авг 2015 20:24

До копчето за аварийните светлини, трябва да имаш празно капаче, което съм отбелязъл на снимката (там има бутон) при теб трябва да е само капаче. Изкарваш го с отвертка, като внимаваш да не го счупиш. И бъркаш с пръст вътре за да може да освободиш копчето на аварийните от едната щипка. След това от другата страна, бъркаш през бутона с отвертка за да изкараш бутона. Работи бавно и без груби намеси, да не счупиш нещо. Елементарно е!
Прикачени файлове
006100736.jpg

Потребителски аватар
satio1979

Мнениеот satio1979 » Пет 21 авг 2015 20:38

Благодаря,за съвета ще пробвам,дано се получи!

Потребителски аватар
satio1979

Мнениеот satio1979 » Съб 22 авг 2015 7:11

anonym0us написа:До копчето за аварийните светлини, трябва да имаш празно капаче, което съм отбелязъл на снимката (там има бутон) при теб трябва да е само капаче. Изкарваш го с отвертка, като внимаваш да не го счупиш. И бъркаш с пръст вътре за да може да освободиш копчето на аварийните от едната щипка. След това от другата страна, бъркаш през бутона с отвертка за да изкараш бутона. Работи бавно и без груби намеси, да не счупиш нещо. Елементарно е!

Днес сутринта забелязах,че така както си описал до бутона за аварийните имам бутон обаче не е празен а е за подгряване на заднато стъкло.При това положение какво ще ме посътвваш?ПОСЛЕДНИЯ в дясно бутон е празен.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 22 авг 2015 11:55

Трябва някак си да проникнеш отстрани до бутона за да го освободиш от едната скоба. Ако се пробваш така, отвънка има вероятност да счупиш нещо. Пробвай да изкараш от дясно копчето за затопляне на задното стъкло, и след като го изкараш, след това да достигнеш и до ботона за аварийните. Друг вариант не знам, аз така съм изкарвал моя и не е имало ядове, и нищо не съм чупил.

Потребителски аватар
satio1979

Мнениеот satio1979 » Съб 22 авг 2015 14:57

Благодаря,коолега оправих се вече всичко е наред и работи!Значи бутона за авариййните го извадих направо отпред.С една тънка права овертка през малкия луфтб който има го издърпах към мен на вънка и излезе без никакви проблеми(извадих явно и късмет)Махнах стария и по същия начин сложих новия.РЕЛЕТО завършва със 7 извода,които са на конектор,букса.СУПЕР лесно стана и работи перфектно.Релето бутон струва 31,30 лв японско чисто ново.Издава малко по тих звук при работа,работи идеално.Оригиналния номер на релето е OE: 1J0953235J.
Ако някой има същия проблем да не се притеснява за самата смяна.Вече съм експерт да ми пише :rolleyes

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”