Съвет при покупка на Passat 5.5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Съвет при покупка на Passat 5.5

Мнениеот betaserk » Пет 21 авг 2015 21:39

Моята и тя не скърца, може би 1-2 пъти да е скръцнала, а относно красотата, според мен пасата печели! Това ауди на мен лично ми прилича на москвич отпред по фаровете :mhihi колегата да не се обижда, това си е лично мое мнение!

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пет 21 авг 2015 22:22

Vlad777 написа:Мога да повозя всеки желаещ в пасат 5.5 2003 г., който не скърца и няма шумове.

Не става въпрос, че няма такъв такъв Пасат. Става въпрос, че от 10 Пасат-а един не скърца, а при Ауди е обратното.
А понятието "шум" явно за всеки си е индивидуално.

Coocker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Coocker » Пет 21 авг 2015 22:46

Еми то както и да го смятам икономията идва в полза на газта, а и предполагам 180 коня са всякак повече от 131...
Поне така съм чувал че с инжекциона нямаш никакви проблеми (по принцип говоря).
Еми смятам ~14-15 газ градско с бензина за паленето ти са 16тина лв./100км. Извънградско ти е макс. 10/100= по-малко от 9лв.
Дизелака ти е 9х2,25 (то дори нямам представа колко е дизела сега) ти е 20-21лв./100км градско и извънградско 5-6х2,25 ти е 13лв.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 21 авг 2015 23:08

Именно, сам си каза и още един минус, че трябва и бензин да му сипвате, трябва и копчета да натискате и то става лада. А на дизела се качваш и тръгваш без да правиш каквото и да било и да носиш два вида гориво. Всеки само си решава разбира се, щом си ги харесвате добре, това да се чува!
Намерих ето това за разликите и приликите за дизела и бензина, интересно е!
Казват, че производителностa на дизела е по голяма от тази на бензина, гледайте да не кажете, че си измислям.

И още едно интересно видео за всички фенове на дизела :beer ...

Във видеото казват, защо дизела е по добре от бензин, гледайте и слушайте внимателно!!!! :deal :c010
А сега ми кажете, кое е по добре? После нафтовите печки замърсявали, да ама пета, бензиновите замърсявате повече въздуха, благодарим ви за смока и глобалното затопляне :dummy

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Съб 22 авг 2015 0:09

Coocker написа:Еми то както и да го смятам икономията идва в полза на газта, а и предполагам 180 коня са всякак повече от 131...
Поне така съм чувал че с инжекциона нямаш никакви проблеми (по принцип говоря).
Еми смятам ~14-15 газ градско с бензина за паленето ти са 16тина лв./100км. Извънградско ти е макс. 10/100= по-малко от 9лв.
Дизелака ти е 9х2,25 (то дори нямам представа колко е дизела сега) ти е 20-21лв./100км градско и извънградско 5-6х2,25 ти е 13лв.

Колега - малко ти е крива сметката но както и да е ще го разбереш по трудния начин... :wink

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 22 авг 2015 8:25

Според мен като сипвате две горива колкото и да говорите за икономия, някак си не звучи правдоподобно. Дизелджиите сипваме 30 лв нафта и заминаваме а вие сипвате 30 лв газ и 20 бензин и става :scare3 Притеснявате се да не ги препълните, ние не! Пускаш пистолета и на 60 литра ще спре! Като стана дума трябва и да ходите до бензиностанцията много по често защото дори да имате 40 литрова бутилка трябва да заредите по малко газ да кажем 35 литра с който ще минете 300 км а с нафта с 60 литра ще минете грубо 700 км. става дума за градско. Та и разходите ви до бензиностанцията, ох котьо :Mr Green Fun тя стана мазало работата, не мерси! Бягам от кола на газ като вампир от чесън :horror :mhihi

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Съб 22 авг 2015 9:50

betaserk, да знаеш, че TiL никога не пада по гръб, винаги неговата кола е най-хубава и неговото твърдение вярно. :mhihi

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 22 авг 2015 10:01

betaserk написа:Според мен като сипвате две горива колкото и да говорите за икономия, някак си не звучи правдоподобно. Дизелджиите сипваме 30 лв нафта и заминаваме а вие сипвате 30 лв газ и 20 бензин и става :scare3 Притеснявате се да не ги препълните, ние не! Пускаш пистолета и на 60 литра ще спре! Като стана дума трябва и да ходите до бензиностанцията много по често защото дори да имате 40 литрова бутилка трябва да заредите по малко газ да кажем 35 литра с който ще минете 300 км а с нафта с 60 литра ще минете грубо 700 км. става дума за градско. Та и разходите ви до бензиностанцията, ох котьо :Mr Green Fun тя стана мазало работата, не мерси! Бягам от кола на газ като вампир от чесън :horror :mhihi

Сега направо нищо не каза! Да, слагам 2 вида горива, но за периода от юни, досега, само веднъж съм сложил бензин за 20 лв, и още карам с него! Щото, като е топло времето, дори и при студено палене, прехвърля на газ за минута - две, не повече! Дори и да "препълниш" бутилката, нямаш проблем, макар че, това не е често явление, на повечето газколонки налягането е такова, че просто си изключва, като стигне планирания максимум! Няма как да стигнеш 60л в 40 литрова бутилка, освен ако не е разтегателна, като балон :mhihi ! Не се и притесняваш, че ще изпуснеш зареждане, все пак, имаш и светлинен индикатор в купето! А дали нафтата е по-екологично гориво от газта, мисля, че няма смисъл да го обсъждаме! Наскоро карах след един дизел, по едно продължително нагорнище, през цялото време не спря да изхвърля черни сажди от ауспуха! Ако на това му се вика екологично гориво, здраве му кажи, и го ползвай, най-вече в града!

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 22 авг 2015 10:36

Да, не знам много за газови автомобили, говорех приблизително! Не са всички с 60 литрови бутилки нали? Значи не си гледал клипа колега, става дума за бензин, не за на газ, но все пак не всики са на газ а и пак карате и на бензин понякога а и палите на бензин, дизела е по екологичен, това че ти духа черно, или иска реглаж или нещо е преебано, моята не духа черно дори да е с 4 човека и с багаж и ела ме виж на нагорнището на харманли как хвърча нагоре като ракета без да пуши като такава! Дизела е по екологичен, защото...

1-во Има по добра филтърна с-ма за изгорелите газове.
2-ро Производителноста е по голяма и от там повече екологична.
3-то Икономията съшо, в голям мащаб се получава повече екология.

Всичко това я прави по екологична, гледай клипа там казват. Започнахме войната на световете, поне автора ще си направи сметката, все пак в спора се ражда истината! Най-много да си седи с бира в ръка и да ни се смее :Mr Green Fun

П.П. Аз може да замръзна пък ти да избухнеш! :a015

П.П.2 Като незнам аз, обясни ни ти, професоре!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 22 авг 2015 11:22

Голям смях стана тази тема. Нормално, след като се обърна бензин/газ срещу дизел :screwy :banghead Най-голям смях е, че дизел било по-екологично от газ :h020 Или, че имало огромни разходи за пътуване по-често до бензиностанцията като си на газ. Аз всеки ден минавам поне покрай 5 бензиностанции и спирането на колонката ми удължава пътя с 20-30 метра. Голям, голям, колко да е голям разхода? :h020

Копчетата за превключване отдавна останаха в историята. :mhihi Ама друго си е някой, който не се е качвал в кола на газ да ти обяснява по темата. :banghead

В крайна сметка всеки сам си решава какво и кога ще кара и няма нужда тук с назидателен тон някои да дават наклон на други.

Аз лично за дълъг път предпочитам дизел, а за градско бензин на газ. В семейството имаме:
Голф 2 1.8 90 к.с. моно бензин - най-добър за Калояново :icon_lol

Ауди А3 1.8 125 к.с. бензин/газ - най-добре за градско 14 литра газ + 1 литър бензин на 100 км градско в час пик (16 лв/100 км)

Голф 4 1.9 TDI 131 к.с. - става и за градско, но излиза с 30% по-скъпо от Ауди-то, защото със същото каране в същия час в центъра на София харчи 8.5-9.5 дизел (21 лв на 100 км).

Passat 5.5 1.9 TDI 131 к.с. - предпочитаният от мен автомобил за извънградско пътуване. Градско харчи малко повече от голфа. Разходът извънградско отново е малко по-скъп отколкото бензин на газ, но пък предоставя добър комфорт, голям пробег (1000+ км с едно зареждане - стига до Виена без проблем), голям въртящ момент (320 Nm), има си и теглич и редовно тегли разни ремаркета с различни неща на тях.

Така че нека всеки си направи сметката сам колко ще кара и какво гориво ще ползва.

П.П. само пропуснах да отбележа, че всичките тези автомобили ги поддържам и обслужвам сам, като в сервиз ходят само за ангренаж, реглаж и бояджийски услуги. Разлика в цените за поддръжка почти няма. Както на дизела може да се счупи турбото, така и на бензина може да се прецакат сегменти, лагери и т.н. и да се прави основен ремонт. Божа работа. Важното е колата да е в добро състояние при покупката и да е със сервизна история.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 22 авг 2015 11:49

Toва за екологията не съм си го измислил аз, така че няма какво да обвинявате мен. Аз не съм казал че знам, пиша просто по логиката, като не съм прав, кажете и вашето мнение, нали за това става дума, аз не хваля дизела, нито бензина нито газта, в друго мнение съм писал, че трябва всичките да ги сменят с електрически и така и ще стане някой ден. Пълнете си газта и си карайте, кой ви спира. Ама да ми хвалите газта все едно е господ, не е! Все пак вас не пускат на някой паркинги, вас ви страх от слънцето, така че кой е вампира тука незнам :mhihi
Забравих да кажа, че вас ви е страх от цигарите когато пълнете, ние да я забучем в резервоара най-много да изгасне :Mr Green Fun
Aз такава кола не искам...

Последна промяна от betaserk на Съб 22 авг 2015 12:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 22 авг 2015 12:01

Като не си карал никога на газ, моля не се изказвай по темата, защото мнението ти е доста повърхностно и не е никаква взаимопомощ, а си е чист СПАМ.

Не зная кой ти е казал, че го е страх от слънцето, нито кой къде не го пускат. Не ме касае какво си чул. Ще е добре ако посочиш и къде пише, че дизелът е по-екологичен от газта. Ама надали.

Не казвам, че газта е боК, нито я хваля. Само споделям ЛИЧЕН опит, който показва, че да караш на газ излиза по-евтино с 5 лв на 100 км. Имам възможност да карам, зареждам и поддържам различни автомобили всеки ден и имам много точна представа кое колко харчи и колко се чупи.

И пак от личен опит ще кажа, че като карам по около 15000 км градско на година на газ спестявам около 750 лв. за гориво, сравнено ако карах дизеловия Голф или Пасата. Това е финансовото измерение. За едни тези пари са малко, за други много. Всеки сам може да си прецени.

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Съб 22 авг 2015 12:12

betaserk написа:Да, не знам много за газови автомобили, говорех приблизително! Не са всички с 60 литрови бутилки нали? Значи не си гледал клипа колега, става дума за бензин, не за на газ, но все пак не всики са на газ а и пак карате и на бензин понякога а и палите на бензин, дизела е по екологичен, това че ти духа черно, или иска реглаж или нещо е преебано, моята не духа черно дори да е с 4 човека и с багаж и ела ме виж на нагорнището на харманли как хвърча нагоре като ракета без да пуши като такава! Дизела е по екологичен, защото...

1-во Има по добра филтърна с-ма за изгорелите газове.
2-ро Производителноста е по голяма и от там повече екологична.
3-то Икономията съшо, в голям мащаб се получава повече екология.

Всичко това я прави по екологична, гледай клипа там казват. Започнахме войната на световете, поне автора ще си направи сметката, все пак в спора се ражда истината! Най-много да си седи с бира в ръка и да ни се смее :Mr Green Fun

П.П. Аз може да замръзна пък ти да избухнеш! :a015

П.П.2 Като незнам аз, обясни ни ти, професоре!

Запитвал ли си се, за само едно, наглед дребно нещо - защо, дори и в един ориенталски град, като София, през центъра на града, не минават автобусни линии? Минават тролеи и трамваи, но не и автобуси? И може би, наистина в онзи да не му е бил изправен нещо, но такива са в огромният процент дизели, и дори и най-изправния, пропушва видимо, при рязко ускоряване, и при нагорнище! Направи си прост експеримент - запали една туристическа бутилка с газ, и сравни плъмъка и с този, на запалена нафта, къде е разликата?

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 22 авг 2015 12:14

Дори да се спестява по милион пак не искам такава! Евтиното винаги излиза по скъпо! Ето къде казват...

Аз ще спра да пиша а пък вие подканвайте хората да си купуват на газ, някой ден от всеки да спести 2 лв на 100 км ще гръмне страната ни като една голяма газова бомба! Всеки слага газ, но не всеки я подържа както трябва и след 10 години ще гърмят като пуканки, така че давайте!
Не го разправяй на мен колега, иди го кажи по новините, аз не съм го измислил!
Аз не казвам, че не замърсява въобще, друго казвам! Автобусите ги спират, защото са големи и ги поддържат фирми които не могат да ги поддържат в изрядно състояние, защото трябват милиони, наскоро гледах по тубата, че направили автобус на електричество с тези как бяха там "супер кондензатори" и на всяка спирка се зареждала батерията за 5 мин, ето това трябва на света, нито дизел, нито бензин, нито газ!

Последна промяна от betaserk на Съб 22 авг 2015 12:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Съб 22 авг 2015 12:18

Никого за нищо не подканвам, всеки си има глава, за да мисли с нея! Просто опровергавам явно неверни неща, най-вече от собствен опит! Пък ти, не вярвай чак толкова много на всичко, което се пише и говори по СМИ, понякога това са и откровени лъжи, в нечия изгода, нарича се пропаганда! Но, това е друга тема...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”