Transporter 1.9 TD реформации

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
sandi81
Автомобил: bmw
Двигател: 1997
Контакти:

Transporter 1.9 TD реформации

Мнениеот sandi81 » Съб 22 авг 2015 21:49

Здравеите на всички, имам една питанка. Имам едно бусче Т4 1.9TD 97 набор искам да му сложа интеркулер и километраж с оборотомер от 2.5 TDI дали е възможно без някакви фрапиращи проблеми да стане това. За интеркулера искам малко да олекота работата на двигателя , а километража си е малко глезотия.

Потребителски аватар
valsanik
Автомобил: T3 MULTIVAN+CARAVELLE 16 C-87+91
Двигател: 1.6 TD JX +2.1 MV-Petrol+LPG

Re: Transporter 1.9 TD реформации

Мнениеот valsanik » Нед 23 авг 2015 8:31

Здравей и добре дошъл при нас. :beer За кулера нямаш проблеми, но с таблото не е така. Мисля че на твоя модел километража е със жило, пък на ТДИ то е с електронен сигнал. Оборотомера взима сигнал от звездния център на алтернатора.

Salvatore
Автомобил:
Двигател:

Re: Transporter 1.9 TD реформации

Мнениеот Salvatore » Пон 24 авг 2015 0:30

VDO имат програмируем скоростомер и километраж, който се настройва много лесно и пасва на абсолютно всиюки кутии, които са с директен извод от VSS до таблото. С тези, които прекарват сигнала през компютъра не става или поне на старите им модели скоростомери не ставаше, защото сега директните са вече рядкост и много вероятно да са измислили нещо...просто не съм се интересувал.
Лошото е, че цената на този уред хич няма да ти хареса...а той е по-евтината алтернатива, защото на AutoMeter са над двойно по-скъпи...към 350 долара.

Върни се в “T4, T5 и T6”