Покана за гостуване на чужденец в България

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
sashko_bg
Автомобил:
Двигател:

Покана за гостуване на чужденец в България

Мнениеот sashko_bg » Пон 24 авг 2015 15:26

Здравейте, искам да изпратя покана за гостуване на чужденец в България, та ако някой е минал през този път ( за София става въпрос). Свалих си 3-те бланки - Покана, Доказване на доходи, Доказване на имот. Въпросите ми са:
- тези бланки се попълват на машина и се заверяват нотариално в два екземпляра. Къде да намеря машина за попълване, в кой век сме егати? Данните на чужденеца на какъв език се попълват?
- след като са попълнени и заверени, трябва да ги занеса в служба Миграция - София или в някое РПУ?
- единия екземпляр остава за мен, другия го взимат. Екземпляра който остава за мен, предполагам трябва да стигне до чужденеца. Как го изпращам - оставям го в посолството на държавата, сканирано по мейл, или по куриер?
- когато чужденеца пристигне, трябва да го регистрирам временно на адреса. Това къде се прави и задължително ли е?
- Чужденеца трябва да има медицинска застраховка от за 30 000 евро. Аз ли трябва да я направя и да я нося с мен при в служба Миграция или той/тя?
- България не е в Шенген. При идването в България се преминава транзитно през друга държава на летището ( Италия или Гърция или Франция). Трябва ли му отделна виза за да мине транзитно?

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Re: Покана за гостуване на чужденец в България

Мнениеот nsfw » Вто 25 авг 2015 9:41

Върни се в “ОФФ-Топик - други”