tndrrr.Искаш ли моя голф от нула до 60 литра по "каталог"да си го заредя за моя сметка.Останалото да го заредиш ти?Ще ти коства има няма 50 кинта.
Половер смени ли си крушката на левия стоп.
Колко дизел ви горят колите ?
- tndrrr
- Автомобил: VW Golf IV 2000
- Двигател: 1.9 TDI AGR
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Кво искаш да ми кажеш?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:Аз звъннах на защита на потребителя заради ОМВ във Варна на ул. Мир, след като колата ми събра 70л нафта, а бях на делението след резервата... И какво се получава? 62л ми е резервоара(резервата от 7 литра влиза в това число), нашите ми сипали 70литра при наличието на поне 10 литра в резервоара. Хакнаха им глоба, въпреки оправданията, че точно в този ден имали проблеми с помпите на бензиностанцията.
И какво мислиш че постигна с тая ''глоба''от КЗП? Нищо,кучето си лае,кервана си върви.Шефа на метрологията в Шумен ми е познат от години,и лично ми се оплака от законите и ''глобите''в БГ;
20(двадесет)АКТА ЗА НЕРЕДОВНИ ЕЛЕКТРОМЕРИ по 500лв. всеки ,наложени на ЕНЕРГО ПРО.
Един от шефовете пали колата ,идва до Шумен и без да се разправя подписва актовете т.е. съгласен е и казва,че няма време за губене.
Един от шефовете на ЕVN преди време се беше изцепил,че по им евтино да плащат глоби отколкото инвестици
Лукойл-нефтохим също е понасял санкции за отклонение еко нормите и тези на производството.
Както виждаш ''чуждите''инвеститори ''са се трогнали''от БГ закони и глоби

VW CLUB според мен е достатъчно ''узрял''за да можем самите ние да противодействаме на това своеволие-пример-сигурен си че резервоара ти събира 60лтр. ,а на ОМВ са ти заредили 70.Оттук насетне идеята е да отклоним максимум клиенти от тази верига,ако щете дори да налепим стикери по колите си -''Аз НЕ зареждам от еди кои си..''
Щом живеем в условия на демокрация и свободен пазар,ние като клиенти(за нас е борбата м/у конкурентите във всеки един сегмент),имаме правото и законовите инструменти да променяме пазарните условия.

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ама със "Аз не зареждам еди си къде..." няма да е много коректно, защото пък на ОМВ до Гранд Мол Варна не са ме лъгали с количеството, както и в Търговище. Пък дали е имало смисъл... Аз видях нередност и сигнализирах, това че системата не работи е съвсем отделен въпрос. Ако всички се надигнат да не мислиш че ще продължава да им е изгодно да плащат глоби? Като са 20 на година, да... Я ги направи 200-300 да видиш как ще спрат да мамят на дребно...
-
stanimir1123
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Traytor написа:Аз звъннах на защита на потребителя заради ОМВ във Варна на ул. Мир, след като колата ми събра 70л нафта, а бях на делението след резервата... И какво се получава? 62л ми е резервоара(резервата от 7 литра влиза в това число), нашите ми сипали 70литра при наличието на поне 10 литра в резервоара. Хакнаха им глоба, въпреки оправданията, че точно в този ден имали проблеми с помпите на бензиностанцията.
Гледам че караш Пасат, моя съм го пълнил до горе с обезвъздушаване докато прелее и после съм го точил отпред през маркуча които отива към филтъра с ел. помпа и източих точно 75 литра.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Искам да ти кажа че кочинката ми по каталог събира 60 литра.Пък аз не знам как от туби съм и наливал 80.Без да съм оставал на пътя.После стрелката ми мръдна след 350 километра.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Може грешката в колонката да е била 1, 2 или 5%, но глобата не е наложена само заради оплакването на колегата, а в следствие на стандартна процедура, с използване на еталонен мерителен съд.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Естествено,че глобата е наложена (ако въобще е наложена) след еталонна проверка по сигнал.Въпроса е как след като колонката е стандартизиране и маркирана с оловна пломба изведъж е дала такова отклонение на +? Аз също работя с измервателни уреди ,които по закон минават метрол.проверка след определен период на експлоатация.
От опита си знам ,че при повреда на механичната част на средство за измерване,което е снабдено и със електронен модул за отчет и съответно софтуер,та при повреда в механиката този софтуер просто не дава отчет на дисплея.
Обикновенно износване на част или части от механиката води до намален обхват на реално протеклата течност през средството за измерване,което в огромния процент от случаиите като горе споменатата бенз.колонка логично води до отчет в голям МИНУС,затова са тези приодични проверки на бензиностанции,разходомери за флуиди ,водомери и т.н.от страна на БИМ(институт по метрология),за да няма ощетени нито търговци ,нито клиенти.
Затова според мен е ''бесен'' и Б.Б.,защото и той е разбрал,че такава ''масова'' грешка на ПЛЮС в доста вериги бензиностанции,на практика е невъзможна.
От опита си знам ,че при повреда на механичната част на средство за измерване,което е снабдено и със електронен модул за отчет и съответно софтуер,та при повреда в механиката този софтуер просто не дава отчет на дисплея.
Обикновенно износване на част или части от механиката води до намален обхват на реално протеклата течност през средството за измерване,което в огромния процент от случаиите като горе споменатата бенз.колонка логично води до отчет в голям МИНУС,затова са тези приодични проверки на бензиностанции,разходомери за флуиди ,водомери и т.н.от страна на БИМ(институт по метрология),за да няма ощетени нито търговци ,нито клиенти.
Затова според мен е ''бесен'' и Б.Б.,защото и той е разбрал,че такава ''масова'' грешка на ПЛЮС в доста вериги бензиностанции,на практика е невъзможна.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
hristodj написа:Половер смени ли си крушката на левия стоп.
На десния е
.Не, щото загубих силикона, с който съм лепнал стопа, и ако я сменя без пак да играя силикон ще стане аквариум 
пп по темата - сипвал съм сугурно от всички бензиностанции в кж бензин в бутилка от 2литрова ариана (имам си фунийка)
-за един двигател за лодка и винаги нивото е дотам докъдето е бирата 
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Polovera,с тия бутилки от бира няма как да разбереш точна ли е колонката.Ако при два литра ти дава видимо отклонение от примерно 100гр.,представи си какво е отклонеието при 2000л. например.
Аз използвам в работата си ежедневно стенд за течности.Гарантираната точна работа на всеки стенд е точно регламентирана с наредби спрямо маса фактори като;температура на те-стта,зададен дебит ,изчислен в последствие с точна формула спрямо класификацията на измервателното у-ство,което се ''стендва''и т.н.
Пример;стендвам водомер клас Б ,задавам първонач.изпитв.дебит 5000л./ч.
Доп. отклонение +/- 3л./100л.
2-ри тест 200л./ч. доп.грешка (след ремонт);+/-3/100л.-протекло к-ство 50л.-засичам отчета по стендвания водомер и грубо казано умножавам относит.грешка по 2.
3-ти тест-чувствителност ...относит. гр.умнож.по 5 и т.н.
Така че с два литра от бира едва ли ще разбереш нещо ,иначе всички щяхме да зареждаме по пет -десет пъти на ден по два литра да сме сигурни ,че не ни цакат
Аз използвам в работата си ежедневно стенд за течности.Гарантираната точна работа на всеки стенд е точно регламентирана с наредби спрямо маса фактори като;температура на те-стта,зададен дебит ,изчислен в последствие с точна формула спрямо класификацията на измервателното у-ство,което се ''стендва''и т.н.
Пример;стендвам водомер клас Б ,задавам първонач.изпитв.дебит 5000л./ч.
Доп. отклонение +/- 3л./100л.
2-ри тест 200л./ч. доп.грешка (след ремонт);+/-3/100л.-протекло к-ство 50л.-засичам отчета по стендвания водомер и грубо казано умножавам относит.грешка по 2.
3-ти тест-чувствителност ...относит. гр.умнож.по 5 и т.н.
Така че с два литра от бира едва ли ще разбереш нещо ,иначе всички щяхме да зареждаме по пет -десет пъти на ден по два литра да сме сигурни ,че не ни цакат

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Незнам колега, аз винаги като ида да зареждам пълня догоре и според пробега и разхода не се чувствам ощетен. Може и да ме лъжат с някакви грамове, дори и литри, но това няма как да разбера. За мен е важно, че колата ми върви добре с горивото от дадена бензиностанция в случая омв, и пълня оттам и карам... и това е 
пп тва с бутилките го дадох за пример

пп тва с бутилките го дадох за пример
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от gr_kanev на Сря 30 сеп 2015 12:08, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
Хора, не е добре за психическото здраве непрекъснато да се чувстваш измамен. Вярно - случват се такива неща (навсякъде по света) и трябва да се реагира на тях, но има и нормални търговци и повечето са такива. Не трябва да сме винаги с презумпцията, че ни мамят. Това за никого не е полезно.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
inspektora написа:Хора, не е добре за психическото здраве непрекъснато да се чувстваш измамен. Вярно - случват се такива неща (навсякъде по света) и трябва да се реагира на тях, но има и нормални търговци и повечето са такива. Не трябва да сме винаги с презумпцията, че ни мамят. Това за никого не е полезно.
Съгласен съм колега,но моето поколение(родените през 70-те) се ''изроди''психически през последните 25г.Тези години не спряха да ни мамят във всеки един аспект на живота.Израснахме,създадохме поколението на 90-те и се надявахме за децата ни положението да се промени;да ги отгледаме,да ги изучим,да си вземат хляба в ръце и да получават достойно заплащане ,а не като родителите си.
Уви отново сме измамени- за 25г.достигнахме дъното 120евро мин. заплата,около 450лв.необходим социален минимум на член от семейство.Караме изхвърлените от употрба автомобили на ''белите държави''и наскоро говорител на германския канцлер по повод бежанската вълна се изказа;цитирам по памет ''емигранти,от Сирия,България и други ТРЕТИ СТРАНИ...''А уж сме членове на Евросъюза.
Мамиха ни продължават да ни мамят с цената и качеството на хляба-добра,лоша реколта цената се качва,ако се задържа тое за сметка накачеството-химии,набухватели и малко брашно.Така е и със сиренето,млякото и стоките от първа необходимост-от ден на ден цените им тихо и кротко се покачват а доходите не.
Мамят ни с цените на горивата-рекорден спад на петрола обаче не важи за цените на горивата у нас,мамят ни с цените на тока-зелени енергии,такса пренос по готова инфраструктура от Тошово време,и др. такси представляващи половината от сметката за ток. Мамят ни доставчиците на цифрова ТV,интернет -подписваш ''договор''за еди колко си канала,еди колко си Mbt ,a когато не получаваш качеството за което плащаш и решиш да се откажеш от услугите им ,започват да ти размятат договора в лицето и когато го прочетеш се оказва че ти като страна по него нямаш права ,а смо задължения с е трябвало да го сключиш в присъствието на адвоката си.
Такова е положението и банките ,кредитите и лихвите по тях.А ако случайно имам излишни 20-30хил.лева ,сложа ги в банка и в един момент ми потрsбват и не се обадя в банката 2-3дни предварително ми се удържа солидна такса (от собствените ми пари)
Такова е положението и спенсионния ми фонд -те са 2 задължителен и задължителен доброволен фонд за родените след 1959г.Няма ги -изпапани са.Спирам да изреждам...
Затова колега казвам ,че моето поколение е психически изродено-израснахме в измамна държава,продължават да ни мамят и поне аз вече трудно мога да предприема каквото и да било без да се помисля;''Къде е уловката''
Върни се в “Дизелови агрегати”