Здравйте! От 2 месеца имам колата - двигател ABU, всички консумативи са сменени свещи, филтри, масла и т.н. Проблема и е че гасне най-често на ниски обороти - когато паркирам или на светофар, веднъж дори и в движение /на 4та с около 60км/ч/ оборотомера просто рязко падна... Това обаче не се случва винаги, не откривам никаква закономерност кога го прави. Когато угасне не пали веднага трябва малко да се изчака.
Ако някой има подобен проблем и знае как се решава, нека пише.
Благодаря!

VW Golf3 1,6 75к.с. - гасне без причина
- doko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бих, ако знаех
На мен ми се случи на 1вия ден след като си купих колата, бях отишъл да я регистрирам и се прееба точно преди да мина на преглед
Откарах я в най - близкия сервиз и на другия ден си я взех с ремонтирано делко. Пак бързах че имах работа - преглед регистрация и така и си остана тоя случай.

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Това вече го пиша без да гледам - иди да ти проверят налягането на бенз. помпа. Аз първо смених бобина с комутатор, датчик на хол, палец, капачка, кабели, свещи... Накрая се оказа затлачена помпа - измихме кошницата, помпата мина на ултразвук и оттогава няма проблеми - чукам на дърво...
. Погледни имаш ли искра от бобината към делкото в момента, в който го е направила, а ти въртиш и не иска да пали.

- Conqueror
- Автомобил:
- Двигател:
бобина/комутатор или бензинова помпа????
GOLF III, 1.6, 101к.с., '97
аз имам същия проблем - гасне на място, в движение (с 80 км/ч), когато си поиска.
централния кабел от бобината не дава искра ... това значи ли че е бобина/комутатор или бензиновата помпа си остава вероятност?
аз имам същия проблем - гасне на място, в движение (с 80 км/ч), когато си поиска.
централния кабел от бобината не дава искра ... това значи ли че е бобина/комутатор или бензиновата помпа си остава вероятност?
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз също имам подобен проблем
от около 6 месеца търся източника
като угасне и не иска да запали веднага, отварям капака, свалям капачката на делкото, почиствам нагара леко от тея металните джиджавки, слагам я обратно и паля от раз. ваското1 каза, че пали заради направена 5 минутна пауза, а не щото съм стъргал нагар. Ама така и така друга работа си нямам, стържа си перманентно
днес ще сменям свещи, да видя дали при мен не е от тях проблема...

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, абсолютно същия проблем ми правеше меналата колица - Форд, но абсолютно е възможно и при теб да е същия. Прекъсваше подаването на ток към бензиновата помпа. Друга възможност е делкото или която е да е част от ел-веригата. За такъв проблем те съветвам да я заведеш при разбирач или най-добре при приятел майстор, има доста възможности, а повечето майстори обичат откриват проблема, но преди да го кажат те ошушкват с маса други ненужни поправки (личен опит).
Успех!!!
Успех!!!

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Братле, ако искаш и имаш възможности отиди в голям сервиз - Бош или нещо от тоя род. Ще ет ошушкат повечко, но поне ще знаеш, че работят качествено. Аз от пловдивския филиял съм доволен, така че предлопагам и соифйският ще е наежден. Предлагам ти скъпипя вариянт, понеже с форда 6 МЕСЕЦА ме мотаха и не го намериха. Накрая отидох при мой човек и я направи, а нямаш идея кви пари изхвърчаха за ремонт от 60 лева... БЪди сигурен голям сервиз или приятел, иначе излиза обир направо...
- ForZaMilan
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Golf3 1,6 75к.с. - гасне без причина
kemenk написа:Здравйте! От 2 месеца имам колата - двигател ABU, всички консумативи са сменени свещи, филтри, масла и т.н. Проблема и е че гасне най-често на ниски обороти - когато паркирам или на светофар, веднъж дори и в движение /на 4та с около 60км/ч/ оборотомера просто рязко падна... Това обаче не се случва винаги, не откривам никаква закономерност кога го прави. Когато угасне не пали веднага трябва малко да се изчака.
Ако някой има подобен проблем и знае как се решава, нека пише.
Благодаря!
90% сам сигурен че е датчик на Хол!!!защото и аз имах сащия прблем със същия двг!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”