VW Golf3 1,6 75к.с. - гасне без причина

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kemenk
Автомобил:
Двигател:

VW Golf3 1,6 75к.с. - гасне без причина

Мнениеот kemenk » Вто 30 яну 2007 11:55

Здравйте! От 2 месеца имам колата - двигател ABU, всички консумативи са сменени свещи, филтри, масла и т.н. Проблема и е че гасне най-често на ниски обороти - когато паркирам или на светофар, веднъж дори и в движение /на 4та с около 60км/ч/ оборотомера просто рязко падна... Това обаче не се случва винаги, не откривам никаква закономерност кога го прави. Когато угасне не пали веднага трябва малко да се изчака.

Ако някой има подобен проблем и знае как се решава, нека пише.

Благодаря!

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Вто 30 яну 2007 12:23

Аз имах подобен проблем, колата гаснеше когато си поиска и после докaто не изстине не иска да пали - проблема се оказа в делкото.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 30 яну 2007 12:32

dokogolf написа:Аз имах подобен проблем, колата гаснеше когато си поиска и после докaто не изстине не иска да пали - проблема се оказа в делкото.
а нещо по-конкретно би ли споделил, колега? в датчика на Хол ли беше проблема или някъде другаде?

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Вто 30 яну 2007 12:49

Бих, ако знаех :evil: На мен ми се случи на 1вия ден след като си купих колата, бях отишъл да я регистрирам и се прееба точно преди да мина на преглед :mad: Откарах я в най - близкия сервиз и на другия ден си я взех с ремонтирано делко. Пак бързах че имах работа - преглед регистрация и така и си остана тоя случай.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Вто 30 яну 2007 12:57

имах подобен проблем оказасе бобина ... бих ти предложил преди да тръгнеш да сменяш ако намериш от някъде бобина да пробваш с нея ... твойта може да не е изгоряла напълно а само да е нагоряла и да прави мизерии

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Вто 30 яну 2007 13:01

spectrum написа:имах подобен проблем оказасе бобина ... бих ти предложил преди да тръгнеш да сменяш ако намериш от някъде бобина да пробваш с нея ... твойта може да не е изгоряла напълно а само да е нагоряла и да прави мизерии

Да напълно възможно е да е и тя ако е трагнала да сдава багажа

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 30 яну 2007 13:06

Това вече го пиша без да гледам - иди да ти проверят налягането на бенз. помпа. Аз първо смених бобина с комутатор, датчик на хол, палец, капачка, кабели, свещи... Накрая се оказа затлачена помпа - измихме кошницата, помпата мина на ултразвук и оттогава няма проблеми - чукам на дърво... :) . Погледни имаш ли искра от бобината към делкото в момента, в който го е направила, а ти въртиш и не иска да пали.

Потребителски аватар
kemenk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kemenk » Вто 30 яну 2007 18:15

Най-вероятно ще я закарам тези дни на сервиз. Честно казано въобще не разбирам от двигатели . Проблема е че вече бях и майстора нищо не откри - за него тази кола била здрава. Затова се обърнах и към вас за помощ, за което много ви благодаря!

Потребителски аватар
Conqueror
Автомобил:
Двигател:

бобина/комутатор или бензинова помпа????

Мнениеот Conqueror » Вто 13 фев 2007 14:36

GOLF III, 1.6, 101к.с., '97
аз имам същия проблем - гасне на място, в движение (с 80 км/ч), когато си поиска.
централния кабел от бобината не дава искра ... това значи ли че е бобина/комутатор или бензиновата помпа си остава вероятност?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 13 фев 2007 15:03

Аз също имам подобен проблем :) от около 6 месеца търся източника mhihi като угасне и не иска да запали веднага, отварям капака, свалям капачката на делкото, почиствам нагара леко от тея металните джиджавки, слагам я обратно и паля от раз. ваското1 каза, че пали заради направена 5 минутна пауза, а не щото съм стъргал нагар. Ама така и така друга работа си нямам, стържа си перманентно mhihi днес ще сменям свещи, да видя дали при мен не е от тях проблема...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 13 фев 2007 15:08

Датчик на Хол е предимно причината за това "безпричинно" гаснене... ако щете вярвайте.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 13 фев 2007 15:22

Колега, абсолютно същия проблем ми правеше меналата колица - Форд, но абсолютно е възможно и при теб да е същия. Прекъсваше подаването на ток към бензиновата помпа. Друга възможност е делкото или която е да е част от ел-веригата. За такъв проблем те съветвам да я заведеш при разбирач или най-добре при приятел майстор, има доста възможности, а повечето майстори обичат откриват проблема, но преди да го кажат те ошушкват с маса други ненужни поправки (личен опит).
Успех!!! 8)

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 13 фев 2007 15:29

Братле, ако искаш и имаш възможности отиди в голям сервиз - Бош или нещо от тоя род. Ще ет ошушкат повечко, но поне ще знаеш, че работят качествено. Аз от пловдивския филиял съм доволен, така че предлопагам и соифйският ще е наежден. Предлагам ти скъпипя вариянт, понеже с форда 6 МЕСЕЦА ме мотаха и не го намериха. Накрая отидох при мой човек и я направи, а нямаш идея кви пари изхвърчаха за ремонт от 60 лева... БЪди сигурен голям сервиз или приятел, иначе излиза обир направо...

Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Golf3 1,6 75к.с. - гасне без причина

Мнениеот ForZaMilan » Вто 13 фев 2007 16:01

kemenk написа:Здравйте! От 2 месеца имам колата - двигател ABU, всички консумативи са сменени свещи, филтри, масла и т.н. Проблема и е че гасне най-често на ниски обороти - когато паркирам или на светофар, веднъж дори и в движение /на 4та с около 60км/ч/ оборотомера просто рязко падна... Това обаче не се случва винаги, не откривам никаква закономерност кога го прави. Когато угасне не пали веднага трябва малко да се изчака.

Ако някой има подобен проблем и знае как се решава, нека пише.

Благодаря!

90% сам сигурен че е датчик на Хол!!!защото и аз имах сащия прблем със същия двг!!!

Потребителски аватар
el.jay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот el.jay » Вто 13 фев 2007 17:19

това със спирането и паркирането - значи на загрят двигател. На студен имаш ли проблеми. Набира ли лесно скорост ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”