Двигател TSI
Re: Двигател TSI
Здравейте,
Първо мнение ... за жалост с проблем. Колата е ФВ Голф 6 2010г. 1.4 ТСИ 160кс. 63300км
Впечатления:
Като пъргавина, разход на гориво (по последни данни - 6.9 извън града София - Милано - София, в града 9.1) окачване и комфорт и т н. съм много доволен.
Появи се обаче един проблем, който забелязах преди 5 6 дни и сътветно записах час в Порше София Изток, но ме човърка да Ви питам и Вас за идеи от какво може да е.
Та ... Забелязах при смяната на заден износен лагер, че около интеркулера има омасляване и отделя малки капчици масло (не мога да кажа, че капе много, но е притеснително (поне за мен). Не оставя и петно под колата при престой.
Нещо което може и да е свързано с нещата: На 60000 км е сменено масло в София Изток. На 63000 светна жълтата масленица за ниско ниво на маслото като по случайност бях в Порше Изток по служебни дела и помолих да ми долеят маслото, което имах в багажника останало от предния път Castrol Magnatec, което беше около 250гр. Сипахме, запалих и лампата изгасна.
Някакви идеи какво може да е ?
Благодаря Ви.
Дано и не бъркам темата с някоя вече съществуваща. Четох, четох и намерих тази с най - много информация за ТСИ и реших тук да постна мойте мъки.
Първо мнение ... за жалост с проблем. Колата е ФВ Голф 6 2010г. 1.4 ТСИ 160кс. 63300км
Впечатления:
Като пъргавина, разход на гориво (по последни данни - 6.9 извън града София - Милано - София, в града 9.1) окачване и комфорт и т н. съм много доволен.
Появи се обаче един проблем, който забелязах преди 5 6 дни и сътветно записах час в Порше София Изток, но ме човърка да Ви питам и Вас за идеи от какво може да е.
Та ... Забелязах при смяната на заден износен лагер, че около интеркулера има омасляване и отделя малки капчици масло (не мога да кажа, че капе много, но е притеснително (поне за мен). Не оставя и петно под колата при престой.
Нещо което може и да е свързано с нещата: На 60000 км е сменено масло в София Изток. На 63000 светна жълтата масленица за ниско ниво на маслото като по случайност бях в Порше Изток по служебни дела и помолих да ми долеят маслото, което имах в багажника останало от предния път Castrol Magnatec, което беше около 250гр. Сипахме, запалих и лампата изгасна.
Някакви идеи какво може да е ?
Благодаря Ви.
Дано и не бъркам темата с някоя вече съществуваща. Четох, четох и намерих тази с най - много информация за ТСИ и реших тук да постна мойте мъки.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Какъв разход на масло дава колата? На това обърни внимание. По принцип дребни омаслявания тип "изпотяване" не са проблем и са обичайни и при сравнително нови машини.
Не ми изглежда на дребно омасляване. Ще видя кога ще светне лампата пак. Това би трябвало да значи , че тези 250гр/мл са отишли някъде (тези, които сипах в събота) изгорени или изтекли знам ли и аз ...
Не споменах по - горе , че омасляването е около тръбата излизаща от кулера около o-ring уплътнението (едно гумено пръстенче)
Не споменах по - горе , че омасляването е около тръбата излизаща от кулера около o-ring уплътнението (едно гумено пръстенче)
- hooligan_sk
- Модератор
Лампата не я чакай да светне, това е сензор който се активира много късно, като стане критично положението и налягането спадне. Имаш си щека за проверка на маслото, ползвай я! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Yass написа:Здравейте,
Та ... Забелязах при смяната на заден износен лагер,
колата е на 60000км и заден лагер е износен?!?

-
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Лампата не я чакай да светне, това е сензор който се активира много късно, като стане критично положението и налягането спадне. Имаш си щека за проверка на маслото, ползвай я!
Сигурен ли си в това, което пишеш? Ако не греша, сигнализацията за ниско ниво на маслото не зависи от налягането.
Yass написа: На 63000 светна жълтата масленица за ниско ниво на маслото като по случайност бях в Порше Изток по служебни дела и помолих да ми долеят маслото, което имах в багажника останало от предния път Castrol Magnatec, което беше около 250гр. Сипахме, запалих и лампата изгасна.
- hooligan_sk
- Модератор
Това важи за много архаични двигатели в интерес на истината, но идеята се разбира. Когато светне лампата за масло, общо взето него го няма на щеката при изгасен мотор. И си е чиста мърлявщина на водача да разчита на този сензор. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Останал съм с впечатлението, че архаичните двигатели на ВАГ(преди 1995 някъде) имат само датчик за налягане на маслото, но не и за ниво. Понеже карам предимно стари коли, единствената кола, която съм карал и е била с такъв датчик - за ниво и с жълта индикация - беше Октавия2 '08 1.9ТДИ. Ако това е за теб архаичен двигател, значи си прав и се извинявам за отклонението. Впечатления от по-съвременни(след 2010г) двигатели на ВАГ нямам.
- hooligan_sk
- Модератор
Точно това имам предвид. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
За жалост първото ми мнение(или по скоро въпрос)е свързано с проблем.Колата е Голф6 , 1.4 TSI,122 кончета.От известно време колата няма мощност и оборотите се колебаят.При диагностика изписва богата горивна смес.Майсторите при които ходих само вдигат рамене и не знаят от какво се получава тази грешка, а само ми предлагат да сменям разни части , без да са сигурни дали така ще се оправи проблема.Ако някой може да помогне или да ме ориентира къде да отида ще бъда много благодарен.
За жалост първото ми мнение(или по скоро въпрос)е свързано с проблем.Колата е Голф6 , 1.4 TSI,122 кончета.От известно време колата няма мощност и оборотите се колебаят.При диагностика изписва богата горивна смес.Майсторите при които ходих само вдигат рамене и не знаят от какво се получава тази грешка, а само ми предлагат да сменям разни части , без да са сигурни дали така ще се оправи проблема.Ако някой може да помогне или да ме ориентира къде да отида ще бъда много благодарен.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
С какъв бензин е караш?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сипвам 95 от OMV, но пробвах и от по силния и никаква разлика
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
тази кола само с 98 и 100 октана иначе проблемите са неизбежни
- hooligan_sk
- Модератор
Те проблемите винаги са неизбежни, няма вечен мотор. TSI не страдат от нагари както първите FSI мотори, но естествено живеят повече, ако се карат с по-качествено гориво. Лично аз карах Г6 1,4ТСИ с чист А98 + добавка за третиране Бардал. Разликата в работата на мотора при мен беше огромна. Мисля и при следващия TSI да продължа така. 

-
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BZB 2009
Моето TSI няма горивен филтър. Не знам дали при всички е така. Но това означава само проблеми в БГ. Не знам какво да сипвам. В инструкцията пише изрично да се сипва 95 и се притеснявам да не се преебе нещо, ако сипвам 98.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”