Наложи ми се сваляне на таблото, вече е окачено, и тъкмо закачам останалите неща по него. Загледах отворите на въздуховодите - знам, че за там имало някакви филтри, но не съм търсил.
Първо изрязах пресован картон по размера, и лепнах на него вата за абсорбатор, да пробвам. Пасна си добре, но ми се стори, че ще е по-добре стойката за филтъра да "обгръща" самата крайна част на въздуховода (примерно тези до прозорците) и почнах да се чудя от какво и как да го изпълня за проба. Е, хрумна ми "гениалната" идея да не си усложнявам живота, а просто да изрежа по голямо парче от ватата, да го сложа на отвора на въздуховода в самото табло, след което да натисна крайната част с решетките. Сега ватата обира луфтовете между двете части, и би трябвало да предотврати някакви евентуални тракания от там.
Въпросът ми е има ли нужда от подобен филтър, има ли някакви минуси, откъм сила на въздушната струя примерно, или нещо друго, за което не се сещам?

Под кората за чистачките така или иначе ще си има стойка с филтър за входящия въздух, без нея няма как.