Бензин или дизел ( за кола "нов внос" )

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 30 яну 2007 13:34

chefito написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=2256

:bowdown

А някаква идея как се диагностицира турбина?

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 30 яну 2007 14:09

Внимавайте да не ви пробутат кола, купена от морга в Европа и тук понапудрена - такава вече не може да се регистира у нас, откакто сме в Европата! Преди явно е имало начини (не че съм наясно какви), но сега вече "не бутат от райсъвета" :D .

Последна промяна от Miki на Вто 30 яну 2007 14:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 30 яну 2007 14:10

group написа:Дизел съм карал и ако не е нещо след 2000г с директно впръскване(а такова животно VW няма), аз лично небих се качил пак.

Извинявай, би ли пояснил ? Или не си написал правилно и съответно аз не съм те разбрал, или си нещо в дълбоко заблуждение.
Благодаря !

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 30 яну 2007 14:22

Ако можеш да си намериш моноинжекция зимай нея-малко данъци,малко километри и се газифицира ма за по нова година се сещам само за АДЗ мотора който е баси рядкоста.Дизел или бензин зависи от парите и състоянието-дизела винаги е по-добър ама като ша трбва да даеш 2-3к отгоре после ходи ги избивай с нафта.Не се стряскай и от големите километри на дизела-имай предвид ,че е бавнооборотна машина и в общия случей държи повече на километри/щото ако идеш да зимаш от Германия ще видиш ,че дори бензините са по на 200к ,а дизелите дори на 300к :lol: /.Ако говорим за дизел в раздела дизел е писано многократно/плюс тва има колеги с ВАГ-Ком който ще ти направят проверката-мисля,че е добре и там да пуснеш отделна тема за самото оглеждане/-в общи линии почти сичко можеш да разбереш за мотора.От три неща се пази основно:турбина/омаслява се ,издава звук на омряло и се проверява с ВАГ-Ком/,заминал мотор/духа от щеката за маслото/,аминал комп-прекъсват му обороти и разни други чакмаци/веднага се осеща с ВАГ-Ком/.Статията дето я е дал колегата е много хубава ама нищо не е писано за новите дизели/с комп и директно впръскване/.Прочете ли и темата на колегата от Ауди форума.

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Вто 30 яну 2007 14:51

"Няма тракане, вибрации и т.н. както при дизела"
Може да се поспорим доста . От скоро съм собственик на нафтова печка и засега съм адски доволен . Разхода е корено различен , че и доста пъргава за дизел комби ( за сравнение с предната ми кола Г3 1.8 ми ABS ) харчи доста по малко а и върви доста повече особено след 100 км .

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 30 яну 2007 15:31

Ми мен тракането даже ме кефи за разлика от безшумния бензин.Освен това при високи обороти бензина почва да ръмжи,докато дизела си трака горе доло същото.Основното предимство при разхода на дизела е ,че няма толкова големи колебания в зависимост дали караш бързо/бавно,зимно/лятно,градско/извънградско както са при газта.Освен това биодизела и олиото набират сила,докато газта производствено е вързана за петрола.Лошото на дизела е ,че ако земеш чист дизел/без турбина/за по-голяма кола от Поло си е куцичък.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 30 яну 2007 23:21

gr_kanev написа:
group написа:Дизел съм карал и ако не е нещо след 2000г с директно впръскване(а такова животно VW няма), аз лично небих се качил пак.

Извинявай, би ли пояснил ? Или не си написал правилно и съответно аз не съм те разбрал, или си нещо в дълбоко заблуждение.
Благодаря !

Както казах неискам да се спори "бензин или дизел" - това си е до личен вкус и преценка. Просто дадох мнение с което никой не ангажирам. Някой казват - дизела е шумен и т.н.; други - газта мерише и т.н. - всеки да си преценява което е по-добре за него ;)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 30 яну 2007 23:31

Колегата те питаше за директно впръскване-2000 година.Верно ,че от дизел не се интересуваш ,ама да не знаеш че ФВ прави първото сполучливо масово сериино впръскване ТДИ някаде към 93 година :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”