Пасат Б5 1,9ТДИ 116к - проблем при подаване на газ - РЕШЕН

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ziz357
Автомобил: Pasat B5
Двигател: ATJ

Пасат Б5 1,9ТДИ 116к - проблем при подаване на газ - РЕШЕН

Мнениеот ziz357 » Чет 03 сеп 2015 10:12

Имам следния проблем.Като подам газ колата не тръгва да ускорява ами се държи все едно не съм натиснал педала на газта,така около 2-3 сек. и след това започва да ускорява от раз.Проблема започна преди малко повече от месец,от време на време, но от една седмица го прави почти при всяко натискане на педала.Прави го на всяка предавка като в баир за времето преди да започне да ускорява леко падат и оборотите.Ходих на диагностика но няма грешки,маистора и тои я пробва и вдигна рамене.Изреди ми доста възможни причини но ако тръгна да сменявам наред маи ще тегля кредит.Не знам дали е от значение но от както почнаха проблемите с ускорението горе долу по същото време и километража започна да откача понякога, в смисъл стоя на сфетофар а стрелката плавно стига до 40-60км и пада на нула след няколко секунди го прави отново и ми изписва на дисплея да освободя ръчната ако съм я дръпнал.Ако може някои да ме насочи къде да търся проблема.Благодаря ви предварително.

Последна промяна от ziz357 на Нед 06 сеп 2015 21:32, променено общо 1 път.

ziz357

Re: Пасат Б5 1,9ТДИ 116к - проблем при подаване на газ

Мнениеот ziz357 » Съб 05 сеп 2015 0:53

Смених всички вакумни маркучета но проблема си остава.Актуатора се движи лесно ръчно и хода му е около 10мм.Закачих я на Ваг Ком и няма грешки.Почистих дебитомера но как мога да проверя дали е здрав?Съмнявам се в него и в клапан Н75.Знам,че има доста хора които могат да ми помогнат и да ме насочат но незнам защо не искат?

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Съб 05 сеп 2015 8:37

Колега за километража е буксата на скоростите. Намери я къде е и я почисти с контактен спрей. При мен става тай като се замърси. Аз съм с автомат но и при теб трябва да има букса. За това закъснение може да са много неща. Актоактор, н75, дебитомер. Данеби и мап сензора да прави магарии? За дебитомер взимаш от колега и пробваш дали ще има разлика. Трябва да я погледне някой разбиращ от ваг групата.

ziz357

Мнениеот ziz357 » Нед 06 сеп 2015 19:44

След доста ровене във форума научих доста неща и на 60% бях сигурен,че имам проблем по вакуната система и след обстоен преглед го открих.Беше се скапал вакумния клапан на охладителната система,отсраних го и затапих маркуча към него.Колата се оправи и засега карам без него.Някои може ли да ми каже важен ли е и дали мога и без него известно време като съм оставил клапата на средно положение?Интересува ме също какво е наименованието му за да го търся по магазините.

oitzpower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oitzpower » Нед 06 сеп 2015 20:25

Карам същия от 2 месеца и забелязах,че леко се"чуди" при рязко подаване на газ.... Едва забележимо е засега,даже си мислех,че е нещо специфично за двигателя ПД. Колега,би ли ми обяснил къде точно е този вакумен клапан??

ziz357

Мнениеот ziz357 » Нед 06 сеп 2015 20:42

Клапана се намира между двигателя и казанчето на единия,от многото маркучи, на охл.система.Пластмасов е,няма ел. управление има само един маркуч за вакум и прилича доста(да не кажа,че е същия) на клапана на ЕГР за мекото гасене.Ще ме извиниш но незнам как точно да ти обясна за да ме разбереш а сега немога да го снимам,защото го счупих да видя какво представлява и кое се е прецакало.

П.П. Моят Пасат понякога, също се зачудва за части от секундата при рязко подаване на газ,но за много кратко(за един миг) и си мисля,че това е нормално.

ziz357

Мнениеот ziz357 » Нед 06 сеп 2015 21:30

Някои може ли да ми каже на колко бара надува турбото и колко са максималните милиграми на впръскване на Пасат 1,9 ТДИ ПД 116к.с.,защото имам съмнения,че моят е чипосан.

Върни се в “Дизелови агрегати”