Избор на фотоапарат
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Избор на фотоапарат
Колебанието е между няколко модела. Ще помоля без съвети за втора употреба. Ще се използва за любителски снимки, така че скъпи модели не ме вълнуват. След доста сравнения и четене Sony 300 го изкарах най-добър. Но дали същото качество няма да вади и 830, въпреки че е доста по-евтин. Идеята е кой от всички евтини модели би бил най-добър. Имал съм Канон преди 5-6 години, също сапунерка, и бях останал доста доволен от него. Моля за мнения!
Sony Cyber-shot DSC-WX300
Sony DSCW830B
Nikon Coolpix L340
Canon PowerShot SX610
Sony Cyber-shot DSC-WX300
Sony DSCW830B
Nikon Coolpix L340
Canon PowerShot SX610
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Re: Избор на фотоапарат
Една от причините W830 да е по-евтин е матрицата - CCD, също така има по-малък оптичен зуум и т.н...
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Аз имам PowerShot - доста по стар модел от този и прави адски добри снимки, като за парите си. Sony - то /WX 300/ също е вариант. Другите два аз бих ги оставил настрани.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
От тия изброените бих взел канона, най-удобно ми е менюто и цялата HS серия има задоволителна картина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Принципно съм фен на Канон, но в случая бих избрал Никон-а заради по-добрия обектив.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
От изброените бих предпочел Nikon-a заради по-добрата светлосила на обектива и защото предполагам, че има добри възможности на настройки в ръчен режим. Въобще, бих търсил фотоапарат, поне с минимални възможности за ръчна настройка, не пълен автомат, освен ако не го купувам за жена си
.
Единственото, което ме замисля е батериите, аз предпочитам Li и това АА никак не ми харесва ...

Единственото, което ме замисля е батериите, аз предпочитам Li и това АА никак не ми харесва ...
- radi_nrj
Нито един от изброените няма възможност за ръчен режим 

- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Аз имам Canon PS SX 230 HS и той има ръчни режими! Да не говорим, ако му сложиш един CHDK. Би трябвало и новият модел да ги има същите.
- radi_nrj
Твоя има, но 610 по никумо неясни причини няма:
230

610

Режим на снимане:
Хибриден Авто, Творческа снимка, SCN (Смарт Авто (разпознава 32 сцени), P, Портретна снимка, Интелигентен спусък (Усмивка, Самоснимачка с намигане, Самоснимачка с разпознаване на лице), Високоскоростна серия от снимки (5,0 MP), Нощна сцена без статив, Ниска осветеност (5,0 MP), Ефект "Рибешко око", Ефект "Миниатюра", Ефект "Фотоапарат играчка", Монохромен, Супернаситени цветове, Ефект "Постер", Сняг, Фойерверки, Ниска скорост на затвора)
230

610

Режим на снимане:
Хибриден Авто, Творческа снимка, SCN (Смарт Авто (разпознава 32 сцени), P, Портретна снимка, Интелигентен спусък (Усмивка, Самоснимачка с намигане, Самоснимачка с разпознаване на лице), Високоскоростна серия от снимки (5,0 MP), Нощна сцена без статив, Ниска осветеност (5,0 MP), Ефект "Рибешко око", Ефект "Миниатюра", Ефект "Фотоапарат играчка", Монохромен, Супернаситени цветове, Ефект "Постер", Сняг, Фойерверки, Ниска скорост на затвора)
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с SX520. Взех го основно заради големия зуум. Обичам да снимам в далечината. Но се оказа, че прави и много добри нощни снимки. Много съм доволен. Видеото във Full HD е без забележка. Ако колегата го интересува, мога да покажа над 2500 снимки с този апарат.
Една, която ме кефи...
Намерих и снимка с оптичен зуум 24, при 42 налични...
Часовника е на кулата в ляво...
Една, която ме кефи...
Намерих и снимка с оптичен зуум 24, при 42 налични...
Часовника е на кулата в ляво...
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Вземи си Канон-а, тестван модел е и е много добър. Не знам защо тръгнаха всички да ти обясняват различни режими и опции,като си казал, че нямаш много претенции. Ако искаш качествена сапунерка, това е. 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Принципно и аз нямах претенции. Но след като си взех канона се започна играенето с режимите и търсене на настройки за по-добри снимки. Нека да има примери, за да може колегата да си прецени сам и да направи най-добрия избор. Не ни упреквай, че разясняваме и показваме. Това инфо и снимки само може да му помогне.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Аз не разбирам например за какво му е на човек да си купи фотоапарат "без претенции", да няма един ръчен фокус, настройка на скорост или светлочувствителност, при положение че снимки на подобно ниво ще си направи и с телефона. Но SX520 ще е доста по-добър от телефон според мен
.

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето и едно малко видео във Full HD.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”