PASSAT b5.5 1.9tdi -131 hp, AVF -Теч на масло
PASSAT b5.5 1.9tdi -131 hp, AVF -Теч на масло
Здравейте, наскоро се сдобих с PASSAT B5.5 1.9tdi -131 hp, AVF. Проблема е че има теч на масло. Когато замервам от щеката няма загуба или поне не такава, която да е притеснителна. На пръв поглед имаше теч от капака на клапаните на двигателя. Според майстиорите теча е бил само от там. Сменихме гарнитурата, но веднага след това отново тече от същото място(капака на клапаните). Теча е от лявата страна точно на болта. Видимо не мога да видя някакви изкривявания по капака. Можете ли да помогнете със съвет или опит? Благодаря
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Re: PASSAT b5.5 -Теч на масло
И аз имах същия проблем, до колкото знам в сервиза ми решиха проблема като смениха гарнитурата и я залепиха със силикон.
До сега бях в сервиз-нов и последно стигнахме до заключението,че трябва да се сменят и едни гумички на болтовете, които не са пир предишната смяна и сега поръчах новя гарнитура с такивя гумички. Силикона е лесно, но според мен не е нормален този проблем, та това все пак е на капак на клапаните....Надявам се да се реши проблема, че вече ......
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Този проблем го имат много собственици след отварянето на капака. Аз като отворих моя и гарнитурата беше втвърдена доста. По съвет на майстора който има опит взех нов капак втора ръка с зопазена гарнитура за 50 лв и течове вече 2 год не съм имал. Нов капак е с умопомрачителна цена 250 лв. Силикона също е решение ако се нанесе равномерно и да не излиза за да не дразни окото
Утре ще получа новата гарнитура с тези гумички за болтовете на капака, които струват 60 лева. Ще пиша веднага след като имам резултати. Не би трябвало при прав капак да се алага употребата на силикон.
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Да колега, прав си така е, но използван капак, който е награвян и истивал хиляди пъти не съм много сигурен че ще е прав, и затова се налага и силикон. Аз нямах теч, сменявах гумички на клапаните, смених съответно и гарнитурата и след това протече. Смених и сервиза и там хората ми обясниха за този проблем с измятането на капака.
Днес поставихме новата гарнитура на ERLING, която върви с болтовете за капака, на които има едни гумени тампони и предполагаме че те се смачкват и поради наличието на ограничители за затягането на капака вече не мога така да притиснат капака. Цялата гарнитура с болтовете е доста по-скъпа от другите-60 лева. Хубавото е че за сега по първи наблюдения, без да слагаме силикон, нямам теч. Дано си остане така и за напред. Иначе от сервиза успяха да ми шчупят пластмасата, в която влиза щеката за замерване на маслото на двигателя и изнервиха малко положението, но и нея сменихме.
Re: PASSAT b5.5 1.9tdi -131 hp, AVF -Теч на масло
Да придадем официален завършек на казуса....гарнитурата на Elring заедно с болтовете за капака свърши доста по-добра работа, но оливаше малко и в краяна сметка с малко силикон решихме проблема. Извода е, че ако човек иска да избегне силикончето ще трябва да се бръкне с доста парички за нов капак с гарнитура.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
...или за втора употреба, но с неговата си гарнитура. Така наречения "морков", в който влиза щеката струва до 10 лева (да не кажа, че ми се върти в главата 3-4), така, че не е скъп, ама главоболията са ясни.
Последна промяна от lz2aii на Чет 03 сеп 2015 17:22, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Мен 1.50 ми излиза за Голфа миналата година при 1вата смяна на маслото го бях видял, че е счупен и го смених.
В крайна сметка и аз предпочитам нещо ново макар и не оригинално стига да е читаво.
В крайна сметка и аз предпочитам нещо ново макар и не оригинално стига да е читаво.