Здравейте, нов съм в форума, но реших да се обърна към Вас за съвет относто главоблъсканицата която си създадох.
Понеже ми се налага да си купя 2-ра кола която ще се използва предимно градско съм се насочил към Голф 4 ТДИ 90 к.с. Също се колебая и към Ауди А3 ТДИ 90 к.с или БМВ Е46 КУПЕ 318i CI 118 hp, ако е възможно и да са автоматик ще е най добре! Сумата е около 5 000 лева. Мислих за по малка като размери кола, но след като прочетох различни мнения се оказва че малките коли (корса, поло) дават почти същия разход на гориво както към тези към които съм се насочил . Принципно държа колата да е здрава, удобна за каране в града но ще има и извънградско от време на време. Също четох за полицеиската Астра с 1.6 моно инжекция мотора 75 коня, но мненията са че с автоматична скоростна кутия и вкл. климатик тази кола не може да тръгне. Какво бихте ме посъветвали ? Благодаря !

Избор на градски автомобил - дизел до 5000 лв
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Re: Избор на градски автомобил
Здравей и добре дошъл.
Спрямо 3-те автомобила към които си се насочил, веднага мога да те посъветвам да се насочиш или към четворката или към аудито. Общо взето според екстрите може да си избереш коя от двете, защото реално са абсолютно еднакви. Лично ауди-то ми харесва повече, от гледна точка на това, че не скърцат толкова пластмасите в купето. За автомат, нямам големи отзиви, лошото, е че нямат 6-та скорост в която да влезеш в тотална икономия, но на градско пък и рядко ще търсиш шеста. За бумера - хубав автомобил, но този гробник точно нито ще върви, за сметка на това ще харчи много а и данъка ще му е тройно по-голям от другите две коли. Като дизел тези 90 коня ще ти дадат доста приятен разход. Ако искаш E46, то поне 2.0D иначе няма никакъв смисъл от тези малолитражки
Спрямо 3-те автомобила към които си се насочил, веднага мога да те посъветвам да се насочиш или към четворката или към аудито. Общо взето според екстрите може да си избереш коя от двете, защото реално са абсолютно еднакви. Лично ауди-то ми харесва повече, от гледна точка на това, че не скърцат толкова пластмасите в купето. За автомат, нямам големи отзиви, лошото, е че нямат 6-та скорост в която да влезеш в тотална икономия, но на градско пък и рядко ще търсиш шеста. За бумера - хубав автомобил, но този гробник точно нито ще върви, за сметка на това ще харчи много а и данъка ще му е тройно по-голям от другите две коли. Като дизел тези 90 коня ще ти дадат доста приятен разход. Ако искаш E46, то поне 2.0D иначе няма никакъв смисъл от тези малолитражки

Благодаря и добре заварили :)
Принципно колата ми трябва да ходя на работа с нея и на връщане да мина през някой магазин общо взето евридейка. Може и да съм сгрешил в избора си, ако е така може да ме поправите с някой пример. Гледах корса/поло - ми една такава горе долу в добро състояние е към 2,5-3к лева с климатик . А3 и Г4 са около 4к лева. Астрата е може би най удачна за 2,2- 2,5 к лева но не вървяла изобщо( какво ли означава това), има няколко обяви в сайтовете за такива астри с автомат. Принципно искам да е автомат (но мога и да го прежаля), обаче не знам на коя кола автомата е надежден, четох много негативи за някой автомати, но просто не знам как да ги различавам. БМВ го посочих защото ми харесва на външен вид, нямам идея колко надежден модел е. В нета има много малко инфо за 318 ЦИ на Е46. Принципно няма да правя гонки по светофарите, вече ми е минало времето за такива изпълнения. Спокоен шофьор съм като за това ще ви дам пример че магистралата карам с 110-120 много рядко вдигам 140 км/ч. Извън градско карам с около 80-100 км/ч и така. Казвам го това просто за да ви ориентирам какъв ми е стилът на шофиране.
Принципно колата ми трябва да ходя на работа с нея и на връщане да мина през някой магазин общо взето евридейка. Може и да съм сгрешил в избора си, ако е така може да ме поправите с някой пример. Гледах корса/поло - ми една такава горе долу в добро състояние е към 2,5-3к лева с климатик . А3 и Г4 са около 4к лева. Астрата е може би най удачна за 2,2- 2,5 к лева но не вървяла изобщо( какво ли означава това), има няколко обяви в сайтовете за такива астри с автомат. Принципно искам да е автомат (но мога и да го прежаля), обаче не знам на коя кола автомата е надежден, четох много негативи за някой автомати, но просто не знам как да ги различавам. БМВ го посочих защото ми харесва на външен вид, нямам идея колко надежден модел е. В нета има много малко инфо за 318 ЦИ на Е46. Принципно няма да правя гонки по светофарите, вече ми е минало времето за такива изпълнения. Спокоен шофьор съм като за това ще ви дам пример че магистралата карам с 110-120 много рядко вдигам 140 км/ч. Извън градско карам с около 80-100 км/ч и така. Казвам го това просто за да ви ориентирам какъв ми е стилът на шофиране.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Zippo написа:Благодаря и добре заварили :)
Пунто или Астра наи малкия двигател

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
какъв разход очакваш от дизела с автомат ?
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
За BMW-то пак ти казвам не върви и харчи двойно на това колкото не върви. Ако си склонен да даваш 12/100 за градска кола, която не може да отлепи, то това е твоя автомобил. За автоматите, това са коли на по 15 години и километрите са им незнайни, половината от тях са вече на над 500 000, колкото и да пише 160-200 000 на таблото. Така, че може да ти излезе един доста суров страничен разход покрай скоростите. Чат пат изпада и нещо на реални километри, но късмета тук гранични с невъзможното. Колкото и малко да я караш градско, предполагам ще търсиш една идея комфорт, така че избора ти между Audi A3 и Golf IV е много правилен. Общо взето ако намериш запазен модел 90 к.с. дизел с климатроник и ел. пакет, ще си свиркаш доволно. Хубаво е, преди покупката някой да и хвърли едно око, за да не се вкараш в някакви страшни филми, въпреки, че реално поддръжката на тези автомобили не е никак страшна. Аз карах 5 години Golf IV 110 к.с. дизел и да ти кажа, освен, че хвърлих едно турбо, не съм имал кой знае какви проблеми с него.
Поздрави.
Поздрави.
tdi fen написа:какъв разход очакваш от дизела с автомат ?
Около 7-9/100 при положение че Г4 или А3 са с ТДИ 90 к.с. двигател.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Щом си спокоен шофьор, Астрата е твоята кола. Освен това и кутията и е здрава.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
в карса има точно 10 аудита и 10 голфа дизелови автомати до 5 хиляди,не знам как ще си избереш.
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
Аз ти предлагам това http://www.cars.bg/c1093074 имаме 2 такива от ,която едната е автомат ,а другата е ръчка карат се всеки ден без грижа много са здрави.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
По-добре поло 9н - голямо е колкото голф3, а с 1.4 тди върви съвсем прилично, да не говорим с 1.9тди, но ти писа имаш кротък стил на шофиране- ще ти хареса - ето едно за пример http://www.cars.bg/c1261288 успех 

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
За града - Пунто втора генерация, моноинжекция 1.2, ръчка, серво, клима, 4-ри врати. Може да газифицираш ако желаеш. Части за стотинки, разход безумно нисък, цена - от тея 5 бона ще ти останат за 2-3 години за гориво да си имаш, здрава и удобна кола за в града. Страхотна видимост и малък извънгабарит, паркира се с кеф и на най-тясно място (голф 4 си седнал в един леген от който нищо не виждаш) Голф 4 DIESEL е приключение и суми, поло е лагерна количка. Ако търсиш евтино возене си вземи бензин и газифицирай, дизелите при всички случай в кола до 5 бона са милионници с чакащи портфейли. Айде стига толкова, че ще кажете че съм Фиат фен, нищо че карам Фауве и инглиш карс, ама то просто има едни реалности 

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Toyota Corolla,HondaCivic,Suzuki swift,Kia Picanto,Kia Ceed,Mistubishi Colt....
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Мога да ти препоръчам да погледнеш и New Beetle. Имах такъв. 1.9 TDI 90 к.с. - градско във Варна 6.7, извънградско 4.9 (до 110 км/ч). Идеалната градска кола за сам човек или за двойка - малка, икономична и здрава. За 3 години експлоатация съм сменил 1 втулка и 1 рециклиране на стартер. Останалото беше консумативи, данъци и гориво.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”