Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
@kossis - Благодаря, колега!
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Ако за мен си го писал това, то ....
Не съм писал с дни, дори седмици стана а гледам ти драскаш в пъти повече от мен. Така и не отговори, правил ли си го това другото или само са ти сменяли дисплея, така че как може да знаеш дали става или не.
Аман от многознайковци!
Не съм писал с дни, дори седмици стана а гледам ти драскаш в пъти повече от мен. Така и не отговори, правил ли си го това другото или само са ти сменяли дисплея, така че как може да знаеш дали става или не.
Аман от многознайковци!
Баце ти явно или неможеш или неискаш да разбереш !
Аман от спамаджии заради които постоянно го отнасям опитвайки се да помогна !
Щом не можеш да разбереш и осмислиш написаното по горе от мен, явно че грешката не е в нем. Намери си преводач или някой които може да ти обясни написаното по горе от мен.
Дано това го разбра.
Оправяй се сам и не чети моите постове !
Аз ги пиша за колегата задал въпросите по горе. Явно с теб говориме и пишеме на различни езици !

Мисля че достатъчно си загубих времето да ти обяснявам и да ме правиш на маймуна просто няма да стане !
Аман от спамаджии заради които постоянно го отнасям опитвайки се да помогна !
Щом не можеш да разбереш и осмислиш написаното по горе от мен, явно че грешката не е в нем. Намери си преводач или някой които може да ти обясни написаното по горе от мен.
Дано това го разбра.
Оправяй се сам и не чети моите постове !
Аз ги пиша за колегата задал въпросите по горе. Явно с теб говориме и пишеме на различни езици !

Мисля че достатъчно си загубих времето да ти обяснявам и да ме правиш на маймуна просто няма да стане !
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Така, пак аз излезнах виновен а и аз се опитвам само да помогна
Ти написа...
Аз те питах правил ли си го това и ти отговори...
Извинявай ако не съм те разбрал нещо, просто ти не отговори на въпроса ми и продължаваш да твърдиш неща в който не си сигурен. Както и да е, здраве да има, нищо лично нямам против теб и ме извини ако по някъкав начин съм те обидил.
Исках само да помогна на колегата, ако иска да опита по този алтернативен метод, ако не иска да не рискува.
Това е от мен, няма да пиша повече да не ми се скарат, извинявам се ако съм прекалил, не съм го направил нарочно.
Ти написа...
kossis написа:Дисплея се лекува с нов, но е скъпо !
Дренажите се махат.
Стрелките се калибрират на ръка и с Ваг- обаче има сложно при разглобявването- трябва еврейска звезда и шарнирна връзка, защото два от евреите са под много шибан ъгъл на долу към педалите. Щората се запира и тнт. Трябва да си намериш темата как става номера или майстор. Мисля че в тази за дисплея е обяснено и от мен.
Всичко друго е приложна магия !
Аз те питах правил ли си го това и ти отговори...
kossis написа:betaserk, Колега, преди около година си поръчах дисплея от Чешки сайт- само там има Халф.
Свалих два пъти таблото -първия Брато запои новият дисплей, а Аз издрах плексигласа с готварска гъба. Образа беше размазан.
Вторият път беше реванша- полирах таблото с машина и паста. От тогава не съм пипал и постоянно го гледам при каране, което е малко вредно защото може да се чукна в нещо. Свети добре.
Извинявай ако не съм те разбрал нещо, просто ти не отговори на въпроса ми и продължаваш да твърдиш неща в който не си сигурен. Както и да е, здраве да има, нищо лично нямам против теб и ме извини ако по някъкав начин съм те обидил.
Исках само да помогна на колегата, ако иска да опита по този алтернативен метод, ако не иска да не рискува.
Това е от мен, няма да пиша повече да не ми се скарат, извинявам се ако съм прекалил, не съм го направил нарочно.
стига биг брадър моля , тия спорове може на лични да си ги водите...
DaDiablo написа:На kossis всички мнения са му тип биг брадър.
Брато, моите мнения са единствено и само от личният ми опит !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Това което съм разглобил и ремонтирал !!!!!!!!!!!!!!
Дали разбра !
Ти си като колегата по горе- питаш виждаш че е сложно и друг ти го прави, но междувременно се дърляш с такива които могат - Брокерът.
Не е тайна че отнесох последният Бан заради тебе и още двама трима убавци.
Аз може и да не знам някой теоритични неща, заради които сме спорили и съм бъркал, но това което съм ремонтирал е ставало и е така.
Горният колега видимо се опита да ме прави на маймуна и не мисля да се разправям с него повече.
Но айде поне ти се спри !!! Аз с добро се опитвам да помогна и само лай...........
Престанете да ме провокирате !
Когато не съм прав -ок ! Но когато го знам -го знам !
Пак в Бан ли да ме вакарат или какво ? Това да не са застраховките и ала - бала.
С оглед на горното ти мнение-пояснение- то какво е като менние ? Добро ли е, доволен ли си от него ???
Последна промяна от kossis на Съб 05 сеп 2015 21:05, променено общо 1 път.
Колеги, здравейте, четох доста теми за спирачни дискове, обаче ми е тотална мъгла. На пръв поглед ми се струва, че ще сменям дискове. Трима майстори ми дадоха различни мнения:
майстор №1 - Не са за сменяне имаш още да караш;
майстор №2 - Задни за смяна;
майстор №3 - Предни за смяна.
Та май ще си сменя предните за всеки случай. От форумния магазин ми предложиха няколко варианта и марката ABE e с много привлекателна цена. Какво ви е мнението за нея? И каква марка бихте препоръчали? - не съм състезателен тип и търся нещо достатъчно надеждно на приемлива цена. Благодаря
майстор №1 - Не са за сменяне имаш още да караш;
майстор №2 - Задни за смяна;
майстор №3 - Предни за смяна.
Та май ще си сменя предните за всеки случай. От форумния магазин ми предложиха няколко варианта и марката ABE e с много привлекателна цена. Какво ви е мнението за нея? И каква марка бихте препоръчали? - не съм състезателен тип и търся нещо достатъчно надеждно на приемлива цена. Благодаря

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Дисковете имат минимална дебелина,и ако имаш съмнение може да ги премериш.Споменатата марка дискове не съм я чувал никога.ATE и TRW са хубави дискове.
Фабрично, според стикера в багажника колата(passat 5.5 AVF) е излезнала със 17-ки(High Line). В някои теми срещнах мнения, че това има значение и е твърде вероятно да съм с различен тип дискове, до колкото зная със шублер трябва да измеря. Все пак някакви минимални стойности, ако може да дадете ще съм благодарен.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Предни-23мм задни-8мм Това е за кола с предно предаване.
Някой е погледнал в каталога
Кофтито е че за да се измерят трябва специален шублер. Заради ръбът. Обаче като ги погледнеш визуално и си личи дали ръбът е прекалено издаден. Ако твърде рано се прекъсват кабелчетата на датчиците в предните накладки, това също е признак за износени дискове.
Абе иначе си трябва шублер със специални челюсти за тая работа. И по сервизите не съм виждал.
Аз сложих всичко АТЕ и е перфект. Дисковете са с оксидиран феролитен ръб против корозия, а накладките са със скосяване в краищата за по добро слягане в началото и против прегряване.

Кофтито е че за да се измерят трябва специален шублер. Заради ръбът. Обаче като ги погледнеш визуално и си личи дали ръбът е прекалено издаден. Ако твърде рано се прекъсват кабелчетата на датчиците в предните накладки, това също е признак за износени дискове.
Абе иначе си трябва шублер със специални челюсти за тая работа. И по сервизите не съм виждал.
Аз сложих всичко АТЕ и е перфект. Дисковете са с оксидиран феролитен ръб против корозия, а накладките са със скосяване в краищата за по добро слягане в началото и против прегряване.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
И аз сложих наскоро задни дискове и накладки ATE. На ръба на дисковете пишеше min 7mm. Доволен съм от тях, няма свирене, а спирането е осезаемо по-добро. Все пак старите имаха огромен ръб и накладките бяха почнали да стържат метал в метал от едната страна. Но пък и цената на АТЕ-то си я "бива". Две хубусти на едно място няма.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Колеги, някой да знае как се сваля ключалката, на облегалката, на задната седалка. Колата е А6 коНби но това няма значение същата е и на пасат Б5 комби, както и на А4 Б5 комби. Свалил съм капачето с лостчето, но оттам насетне...Гледам има два лимбусни болта, напънах леко оттам , ма няма брате, не се развиват и не съм много убеден, че е правилният път, за смъкването на самата ключалка. Имам проблем някакъв там, чупя за втори път лостчето отгоре, но не се дължи на реглажа, на чопа дето е към купето, друг е проблема. Сега съм на път да си купя трето капаче с лостче, искам обаче да сменя и самата ключалка . Предварително благодаря на отзовалите се 

точно двата болта трябва да развиеш, те са странично ориентирани към вратите , ако мога така да се изкажа. След това излизат нагоре. При мен ги сменях, защото смених салона и понеже има заключване с ключ на задната седалка понеже съм седан, се наложи да ги прехвърля от старите седалки. Леко само се напъва тапицерията докато ти се открият болтовете. С лекота ли се дърпат лостчетата ? За да ги чупиш значи ги дърпаш доста, това е свързано с реглаж на осите, трябва да се затварят и отварят лесно облегалките. Има ли напрежение си играеш докато стане добре.