Спортен филтър

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
passatGL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatGL » Вто 30 яну 2007 18:49

VW_FEN написа:А може ли да се измисли нещо, конуса да се сложи в стандартната кутия? Например аз съм решил да слагам конус, обаче не искам да махам кутията и да си играя с ламарини... така или иначе заводски са го изолирали от топлината, само незнам как точно да го закрепя вътре... :( Иначе би било добре, ако стане - конус в стандартната кутия на филтъра ;)

Е аз затова си сложих панелен....няма смисъл да затваряш конусен в кутията...Защото няма да има разлика...кутията действа като заглушител

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 31 яну 2007 10:43

Яасно ;) Значи ще търся панелен. Но нали се говореше, че при него няма никакъв резултат... :( освен, че го сваляш да го переш, когато се изцапа и в следствие на това няма нужда да се купува нов...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 31 яну 2007 10:50

При мен има резултат и то огромен ама аз съм с вал от Г60 и компютър от Голф Кабрио mhihi ....особено се усеща на 3-та и 4-та, заспа ми празния ход...... колата преди да го сложа ми гаснеше понякога на празен ход явно не и е стигало въздух... сега е лудница ....... при нормално каране ако съм натиснал дросела до половина няма разлика в звука ..... но като натисна до дъпка се чува бати бруталния звук :)

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 01 фев 2007 0:26

Wong Fei Hung написа:При мен има резултат и то огромен ама аз съм с вал от Г60 и компютър от Голф Кабрио mhihi ....особено се усеща на 3-та и 4-та, заспа ми празния ход...... колата преди да го сложа ми гаснеше понякога на празен ход явно не и е стигало въздух... сега е лудница ....... при нормално каране ако съм натиснал дросела до половина няма разлика в звука ..... но като натисна до дъпка се чува бати бруталния звук :)

Малко :офф
Твоя мотор какъв точно е(като обем и к.с.) и как се промени след като сложи г60 вала :?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 01 фев 2007 1:49

kav4o написа:
Wong Fei Hung написа:При мен има резултат и то огромен ама аз съм с вал от Г60 и компютър от Голф Кабрио mhihi ....особено се усеща на 3-та и 4-та, заспа ми празния ход...... колата преди да го сложа ми гаснеше понякога на празен ход явно не и е стигало въздух... сега е лудница ....... при нормално каране ако съм натиснал дросела до половина няма разлика в звука ..... но като натисна до дъпка се чува бати бруталния звук :)

Малко :офф
Твоя мотор какъв точно е(като обем и к.с.) и как се промени след като сложи г60 вала :?

И аз това щях да питам ;) ейй, как го налазихме човека хихи ;)
Лелеее, чак сега видях компютъра - ти си като тея от Бързи и Яростни ;) супер ;) Може ли да се сложи вал от G60 без да слагаме компютър от голф кабрио? :D

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 01 фев 2007 6:12

Като сменя изпускателния колектор че ме души и амортисъорите след една седмица ще пусна тема ..... споко до тогава

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 23 фев 2007 12:16

Значи вал от G60 и панелен филтър, така ли? И си трайкаш mhihi аз се чудя що са ти изтъркани гумите като че си бил на рали Албена :D
добре де, в крайна сметка какво да вземам - конус или панелен? Според мен конуса може да се сложи в кутията, само незнам как да го направя. И няма да се запуши, защото точи въздух от емблемата и има някакви широки въздуховоди. Просто обикновения филтър е по-запушен до някъде. Само да намеря начин как да го набутам тоя конус в кутията и ще видим от къде ще се търси вал от G60 mhihi

Потребителски аватар
GG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

1

Мнениеот GG » Пет 23 фев 2007 14:30

Не се занимавай с глупусти, съвет от мен. Направо махай кутията. Виж по темата къде имаше снимки на ламарината която се изрязва и поставя на същото място. Аз го приложих този вариант и определено съм доволен, като звук и работа на двигателя. А и парите в пивече които ще дадеш за панелен може да инвестираш в направата на изолацията. Успех
http://snimka.bg/album.php?album_id=107861

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Re: 1

Мнениеот VW_FEN » Пет 23 фев 2007 21:22

GG написа:Не се занимавай с глупусти, съвет от мен. Направо махай кутията. Виж по темата къде имаше снимки на ламарината която се изрязва и поставя на същото място. Аз го приложих този вариант и определено съм доволен, като звук и работа на двигателя. А и парите в пивече които ще дадеш за панелен може да инвестираш в направата на изолацията. Успех
http://snimka.bg/album.php?album_id=107861

Абе мързи ме, не за друго ;) Не ми се занимава да махам кутията и искам с един куршум два заека да цапна, ма нема да стане mhihi

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Нед 20 май 2007 12:31

Да ритнем една забравена тема за спортните филтри с едно сайтче на което попаднах , в което освен спортни филтри може да се намери и още много! Приятно ровене! :lol:

www.invoauto.co.uk

Върни се в “Силов тунинг”