Здравейте, от скоро съм собственик на Passat 1.9 TDI AVF 2001г и имам следния проблем:
-на празен ход, на място, тресе. По-скоро е като подскачане на мотора. Изразено е при топъл мотор (90гр. на табло). При изключени консуматори ми показва 0,3 л/ч. Понякога в момент на спиране работи добре(без да клати) за около 2 сек, показва 0,5, след което пада на 0,3л/ч и пак започва това подскачане на цялото купе. След като включа климатика се вдига на 0,6 л/ч и вибрациите утихват. Пак при изключени консуматори, при подаване на газ и задържане на около 1000 об/мин, се усеща най-много това подскачане или клатене, не знам и аз как да го нарека. Иначе си върви, то добре, но при всяко подаване на газ, в движение, изпушва черно.
Съединител и маховик са сменени. Колата е 4motion.
Благодаря предварително за отговорите.
Passat B5.5 2001 AVF-проблем в ниските обороти
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Passat B5.5 2001 AVF-проблем в ниските обороти
Данеби синхронизацията да не е правилна? На мен така заподскача когато една от дюзите стана аут. По горе в тема съм написал- странна случка. И пушеше като дам газ.
- nikolay80
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF 2001г
И тази консумация от 0,3 не е нормална.Нормално е около 0,6-0,7л/ч ,а с климатика около 1,0-1,2л/ч.Закачи я на Вагком да видиш дюзите как са.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам, не съм я закачал на ваг-ком все още, а и нямам тази възможност сега. Далеч от БГ съм. И на мен ми се струва, че е някоя дюза, ама тайничко се надявам да е някой сензор, за който аз не знам. Слагах и добавка за дюзи-няма промяна. А има още нещо-винаги като паля, без значение от температура на мотора, покачва оборотите до около 1000об/мин, тресейки, за около 1-2 сек. А за разхода на място, ако някоя дюза не е в час, защо ще ми намаля разхода.
Върни се в “Дизелови агрегати”