Xaxy написа:Заредени 30 литра, изминати 538 км. само градско каране на къси разстояния.
За мен къси разстояния са до 5км в посока. И колата е винаги студена.
Например: 5км сутрин до работа и 5км вечер обратно. Общо за ден 10км.
Xaxy написа:Предимно го зареждам, докато прелее отвън, но този месец не се получи така. Предимно за миналия месец, го напълних с 60-1 литра "по-спомен" , изминах 1000 км "по-спомен" като едно 80 % беше само градско каране. Днес отново го напълних, до капачката
Значи тези 538км са изминати за един месец - август и този път не си напълнил до горе както преди. Колко литра биха се събрали, за да е пълен резервоара както преди?
Август имаше 21 раб. дни, което да приемем са 210км за ходене и връщане от работа. То къде са пропътувани останалите около 300 км.?
И за да докажа, че не се заяждам съм готов да се обзаложа с теб, но ще трябва да изчакаме резултата около два месеца, защото 500км
само градско каране на
къси разстояния не се изминават за по-кратко време. А може би ще се наложи да изчакаме до август 2016, за да се повторят атмосферните условия. А също така трябва да разполагаш с нафта от баща ти. Само при доливането ще използваме калибриран съд за измерване на количество.
Ако ти спечелиш облога, освен честно спечелените от теб 1 000лв съм съгласен да закупя колата на определена от теб цена. Само ако може да уточниш
Xaxy написа:Но когато заредя 10-20 литра от , друга бензиностанция разхода рязко се увеличава, а от нафтата на бащата разхода пада.
Колко точно се увеличава разхода при зареждане от друга бензиностанция? Ако е до 6л/100км
само градско каране на
къси разстояния, то това за мен не е никакъв проблем.