Други вицове знаеш ли?IRRITATING написа:Това е кола на толкова години,че ще фалира собственика си.
мнения за audi 80 B4
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Re: мнения за audi 80 B4
-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Знам, но ти е ограничен капацитета за да ги разбереш и няма да са ти смешни.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Tолкова стара кола, ако не се внимава като се купува, верно може да не излезе от сервиза дълго време и да струва много пари да се оправи, а накрая пак да си е порутляк.
Макар че са вече много стари Б4 са пословично здрави и си имат фенове, съответно има търсене.
Те дори Б3-ките масово си вървят все още и нямат грижи, ако се поддържат като света.
Някой да се сети за италиянска/френска/каквато и да е друга кола от тези години, която изобщо да може да се кара и да присъства по улиците?
Макар че са вече много стари Б4 са пословично здрави и си имат фенове, съответно има търсене.
Те дори Б3-ките масово си вървят все още и нямат грижи, ако се поддържат като света.
Някой да се сети за италиянска/френска/каквато и да е друга кола от тези години, която изобщо да може да се кара и да присъства по улиците?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
ignorancee написа:защо ми е нова кола като това ще ми е първата и просто ми трябва нещо на което да се науча да карам?
С тая вдигната предница не ти препоръчвам да се учиш да караш. (Предния капак имам предвид.) За учене си вземи нещо по-компактно - голф, корса, астра.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре е да се научи да кара на по-големичка кола.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
connor cane написа:Tолкова стара кола, ако не се внимава като се купува, верно може да не излезе от сервиза дълго време и да струва много пари да се оправи, а накрая пак да си е порутляк.
Щото пък като си купиш някоя 2002 за 5 бона и като не излезе и тя от сервиза няма да фалираш? Като вземете едни вицове наистина да разправяте
Почти всяка една кола, която е преминала определена възрастова граница си е курник, както я наричаш ти. Дали ще се казва Х или У е все тая, особено ако говорим за милионниците дето се внасят масово. Удебеленото не е случайно, щото има хора дето си гледат колите повече от децата и жените (тогава има друга опасност, ама айде да не задълбаваме), ако говорим за така поддържана кола... то предните изречения не важат за нея. Почти всеки от нас е наясно, че ако случи на такава гледана кола годините й няма да са от особено значение.- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Миналата година търсихме такава кола за сина на мой приятел. Момчето, първа година студент, бе събрало от мама-тати-баба-дядо около 2000 лв и оглеждахме всякакви автомобили, като акцента бе върху Ауди-80. Бях набелязал 4 обяви от София, вдигнахме се една сутрин рано и купихме втората кола, която оглеждахме - 1.8 с карбуратор Кейхин, ел стъкла, АБС и работещ климатик. Без газ, без тунинг, с отлично запазен плюшен салонс 2 комплекта гуми и 260 хил на километража. Платихме 1500 лв с прехвърлянето, сменихме масло и филтри и момчето се вози щастливо с нея. Монтирах му газ, смених му пълнители на макферсоните, задни лагери и втулки на предните носачи. Това е всичко за година и нещо, разходът на газ е много приличен, масло изгори за 10 хил км от макс до мин. Ще се кара, докато му харесва и после ще е друга, но като кола за начинаещ шофьор е чудесна. Кейхина е много добре направен карб, няма дебитомер, ТПС, ламбда и прочие аксесоари. Момчето бързо свикна с ръчния смукач, има опит от дядовата Лада.
Та има добри Ауди-та, въпрос на търсене е. За предпочитан е 1.8 моно, другите са по-лакоми и по-проблемни. 1.8 в Ауди гори на дълъг път по-малко от 1.8 в Голф, заради по-добрата аеродинамика на колата.
Та има добри Ауди-та, въпрос на търсене е. За предпочитан е 1.8 моно, другите са по-лакоми и по-проблемни. 1.8 в Ауди гори на дълъг път по-малко от 1.8 в Голф, заради по-добрата аеродинамика на колата.
Последна промяна от muns61 на Пон 07 сеп 2015 17:47, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Контакти:
И заради по-длъжките скорости 

-
krasi76
- Автомобил: VW
- Двигател: 2000 GTI
Това да кажеш че 1.8 карбуратор е по добро от 2.0i, е все едно да кажеш че пишка 18 сантиметра е по добре отколкото 20 сантиметра. Тва с карбуратора се водеше за съвременен автомобил по Тошово време , а сега все пак сме 21 век.
- stefan4o
- Контакти:
Че кой е казал такова нещо за карбураторите 
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
krasi76 написа:Това да кажеш че 1.8 карбуратор е по добро от 2.0i, е все едно да кажеш че пишка 18 сантиметра е по добре отколкото 20 сантиметра. Тва с карбуратора се водеше за съвременен автомобил по Тошово време , а сега все пак сме 21 век.
Това сравнение с пишката е много относително - зависи от това, дали ти влиза, или я вкарваш.
Аман от неадекватници...
Стефане, не помня какви бяха предавателните числа, може и да е по-дълга кутиятя на Ауди, не съм сигурен и не ми се рови. Инак това е изключително добре конструиран и произведен автомобил, купето е издръжливо и колата е проста и евтина за обслужване и ремонт. Който иска високотехнологични возила, да скача на новите директно впръскване мотори, с амнайсе скорости автоматици и куп екстри, някои даже неизвестни на юзъра. Тук говорим за евтин, здрав и прост автомобил за начинаещ шофер.
-
ignorancee
- Автомобил:
- Двигател:
DaDiablo написа:ignorancee написа:защо ми е нова кола като това ще ми е първата и просто ми трябва нещо на което да се науча да карам?
Ти ще излизаш да се учиш да караш на улицата ли?
Да, след като съм взел книжка къде ми предлагаш да си натрупам опит и самочувствие? На полето или на някое летище, на което няма реални ситуации?
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Имал съм такова ауди,даже две. Кейхина е много свестен карб,втората клапа е на вакуум,прави се на пружина и колата се отпушва да върви доста. Скоростите са най-често AKM много по-дълги от на голфовете,оттам и икономията. Двигателите 1.8 са за предпочитане,като изключим DZ с 112 коня,който е механична инжекция и на тези години си е проблемен, да се търси RU,,макар и само с 75 коня е супер за каране благодарение на тягата в ниските,SF e доста добър и NE също,съответно с 88 и 90 магарета. На някой от тези три мотора се слага разпределителен вал от DZ и вакуумната втора клапа се връзва да се отваря едновременно с първата с по-големки жигльори и става супер. Няма стандартен 2.0 да му се опре...
Последна промяна от lion_heart002 на Пон 07 сеп 2015 21:01, променено общо 1 път.
-
krasi76
- Автомобил: VW
- Двигател: 2000 GTI
Слаб мотор в тежко купе в комбинация с дълги скорости е икономичен ама някой друг път.Да кажеш че аудито гори по малко от голф с еднакви мотори ..... ма кат нищо не разбирате вместо да пишете такива небивалици па земете прочетете нещо бе.
- steni
- Автомобил: Seat Altea XL
- Двигател: CEGА_2010г
$100 написа:Чак пък климатроник на Б4... Те климатиците им са сравнително редки, а да има и с климатроници?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”