Теч от гарнитурата на капака на клапаните!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Re: Теч от гарнитурата на капака на клапаните!

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 30 апр 2014 8:26

В един сервиз видях че когато сменят гарнитура слагат грес вместо силикон :eek
Някой чувал ли е за подобна операция и дали върши работа ?

П.П: гарнитурата беше на картер

Моя капак сълзи и от двете страни (от към делкото и от към ангренажа) но вече му свикнах.
Е вярно малко е гадно че олива навсякъде та чак и до картера но му правя от време на време една баня и е готов :mhihi

Така като чета колко време и нерви сте пръснали направо се отказвам от мъчението :Mr Green Fun

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Сря 30 апр 2014 8:43

Абе гадно си е, също вкъщи ми мърмориха как съм цапал новия цимент :D При мен от външния отвор на семеринга на разпр. вал изтърваше и силикон, от делкото и там силикон, гарнитури сменях. Накрая и там силикон и отзад има някакъв отвор под куката за вдигане на двигателя който бяха затапили с парче текстолит разпробито и хванато през болтовете на куката и го намазали с прозрачен силикон и оливаше от към свещите, които са отзад. Мотора е 1.4 ABD

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Вто 08 сеп 2015 7:50

Да изтупам темата от прахта. :) Проблема според мен не е в болтовете или гарнитурата , а в КАПАКА . Той е тенеке и с годините и вследствие на загряването при експлоатация на автомобила се получава огъване - гнездата на болтовете "потъват" към двигателя и разстоянието за притягане на уплътнението съответно намалява. Стягаме , болтовете опират челно , но гарнитурата не е достатъчно притисната. От това следва теч на масло и благословии по адрес на производители и майстори. Та аз съм решил при следваща смяна на гарнитура да подложа между шайбата на болта и новите гумени конусчета шайбички от латун с дебелина 0.5 до 1 мм , силикон само по ъглите и да стягам до упор.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Вто 08 сеп 2015 11:09

И гарнитурата ще "изплюе"

Нов комплект гарнитура с нови гумени подложки на болтовете е по-доброто решение.

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Вто 08 сеп 2015 18:32

Zerga3GT
И гарнитурата ще "изплюе"
Та аз съм решил при следваща смяна на гарнитура да подложа между шайбата на болта и новите гумени конусчета шайбички от латун с дебелина 0.5 до 1 мм , силикон само по ъглите и да стягам до упор.
----Никъде не съм писал , че ще слагам нещо старо . Ама то нищо не пречи и нова гарнитура да изплюе

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Вто 08 сеп 2015 19:53

За протокола, и на мен скоро ми потече масло по двигателя. Помислих, че пак е протекла гарнитурата на капака на клапаните, която е сменяна преди 2 години, а се оказа че датчика на маслото е пробил (покрай клемата :screwy ) и оттам хвърля масло. :banghead

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 04 яну 2017 9:45

Докато не си видите венцилацията за картерните газове ще сменяте гарнитури ще слагате капаци ще сменяте семиринги ще шлйфате глави.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”