Колега, да ти дам информация от първа ръка. Б4 с механичен карбуратор фабрично няма. Първите Б 4-ки са 2.0 АБТ, 90к.с. 1992г., следващия двг е 2.0 115к.с. АВК. Такава кола карах почти 12 години, 2.0 АБТ, 90к.с. Разход на газ извън градско със скорост 110-120 - 8,5 до 9, градско в Пловдив 15. Смених съединител 200лв Закс, амортисьори по 70 лв бройката пак Закс, и пулове на повдигачите и втулки на предните носачи само това съм сменял. Ремък и ролка около 50-60лв и лесно се сменят, около 40-50лв смяната. Много са здрави тези коли, трудно се чупят, от автомобилите, които съм имал само Мерцедес 123 беше по-здрав и с по-евтина поддръжка, но ламарините гниеха. Продадох аудито с оригиналните шарнири и накрайници, само маншончетата им смених, че се бяха спукали. 1800лв я продадох, но ако имаше климатик никога нямаше да я продам.
Намери запазен дори за 2000лв си заслужава и няма да съжаляваш, стига да не те притеснява разхода в града.
Успех!

мнения за audi 80 B4
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: мнения за audi 80 B4
Ами 6.5 на дълго газ,нека не е икономичен. Купето е 1100 кг на б3. Става въпрос за Б3 междувпрочем. Б4 ако се търси с АБТ мотор.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
krasi76 написа:Това да кажеш че 1.8 карбуратор е по добро от 2.0i, е все едно да кажеш че пишка 18 сантиметра е по добре отколкото 20 сантиметра. Тва с карбуратора се водеше за съвременен автомобил по Тошово време , а сега все пак сме 21 век.
Това ме кефи ,дали да не е добре да се сложи при ''бисерите''?

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Бързото преглеждане на обявите покава доста добър избор от Ауди-та, има и добре изглеждащи. Една такава кола за около 1500 ще поеме още малко пари, но ще осигури транспорт за няколко години. Коя друга кола за 1500 лв може да предложи повече?
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Щото пък като си купиш някоя 2002 за 5 бона и като не излезе и тя от сервиза няма да фалираш? Като вземете едни вицове наистина да разправятеПочти всяка една кола, която е преминала определена възрастова граница си е курник, както я наричаш ти. Дали ще се казва Х или У е все тая, особено ако говорим за милионниците дето се внасят масово. Удебеленото не е случайно, щото има хора дето си гледат колите повече от децата и жените (тогава има друга опасност, ама айде да не задълбаваме), ако говорим за така поддържана кола... то предните изречения не важат за нея. Почти всеки от нас е наясно, че ако случи на такава гледана кола годините й няма да са от особено значение.
Съгласен съм.
Всичко е въпрос на състояние, но кола на почти 25 години да е в нормално за каране положение е трудничко да се открие - колкото и да е здраво направена първоначално.
Много ясно, че кола 2002 г. (дори и пазена да е - там вече са по-сложни електроники, турбини, алуминиево окачване) даже и повече ще те разори - Б4-ката за 1000 лева макс ще я стегнеш и ще става за каране, на Пасат 5.5/еквивалентното Ауди А4 само толкова му е окачването...
Въпрос на приоритети и възможности все пак...
На мен например преди 7-8 години Пасат 5.5. ми изглеждаше като извънземна кола, сега като я погледна (особено таблото) и ми е супер грозна и демоде.
Същото се отнася и за Пасат 6 - като излезе ми беше като космически кораб, сега е супер банален и неинтересен... променят се нещата...
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
krasi76 написа:Слаб мотор в тежко купе в комбинация с дълги скорости е икономичен ама някой друг път.Да кажеш че аудито гори по малко от голф с еднакви мотори ..... ма кат нищо не разбирате вместо да пишете такива небивалици па земете прочетете нещо бе.
Стана ми интересно дали си карал/поддържал такъв автомобил и си позволяваш да пишеш пълни глупости!!!
Аз съм карал Audi 80 B3 1.8S NE мотор /90 p.s/ Keihin 1 , AKM - 3 години.
Колата тежеше 1080 кг. това е много тежък автомобил за теб?
На 2800 об.мин си на 115-120 км/ч. да тук гори мнооооого ,мноооого.
Разход /колата никога нямаше газова/ на дълъг път натоварена без климатик при 90 - 110 км/ч. 5.9 л.Това с бензин от Rompetrol при пътуване в Румъния засичано пълно/пълно .В България под 6.3 не е падал разхода/сам си прави извода ако можеш/.Резервоара беше 70л.
За 3 години сменени:
-казанче на антифриза
-обслужване на карбуратора при Люси
-смяна на повдигачи ,защото тракаха само като е студена , но ги все пак ги смених.
Гуми ,масла ,филтри ,джанти не ги включвам тук.
Това ,че беше с смукач никога не ми е пречило ,макар че в началото бях скептичен.Това ми бе първият автомобил който съм карал и поддържал.Като цяло много съм доволен от него.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Малко се откланяме от темата - момчето пита за Б4.
Може Б3 вече да му идват ептен старички - ако Б4 е старо, Б3 е древно.
Реално погледнато, човек Пасат 5.5 да тръгне да си купува, ще се натъкне почти само на гробове на по милион левги, които отдавна е трябвало да бъдат скрапирани, да не говорим за кола, която е произведена в началото на 90-те или края на 80-те.
Може Б3 вече да му идват ептен старички - ако Б4 е старо, Б3 е древно.

Реално погледнато, човек Пасат 5.5 да тръгне да си купува, ще се натъкне почти само на гробове на по милион левги, които отдавна е трябвало да бъдат скрапирани, да не говорим за кола, която е произведена в началото на 90-те или края на 80-те.
-
- Автомобил: VW
- Двигател: 2000 GTI
Изобщо няма база за сравнение между аеро динамичната форма на аудито и на голфа. Аудито все едно са го правили децата по трудуво обучение.Сложи снимки на двата автомобила една до друга и ще разбереш точно за какво иде реч.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Ko каза, ко?

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Той няма читави б6-ци пък камоли ауди 80, аз се съмнявам, че има такова ауди. Колкото и евтина да е подръжката и колкото и да не гние вече е на 25 години. Брат ми си взе фиат браво 96 година 1.6 16V за под 2000 лв още преди години и до сега нищо не се е развалило по колата, климатика може да те отвее, освен масло и накладки и гуми, нищо друго не е сменял. Може да е фиат, но изглежда в пъти по модерно от ауди 80 квадрат. Харесвам аудита и волсвагени и дори шкоди, но има и други модели и марки които също не са за пренебрегване.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
На ауди 80 б3, б4 му викаха - яйце, а на голф 3 може би кибритена кутия или лагерна количка. Ако сравняваме ауди до 1987г с голф 5 може да се каже,че голфа е с по-добра аеродинамика.
- betaserk
- Контакти:
Ако нямаше друг избор а само ауди 80 или голф 3 и аз бих си взел аудито тогава, тоя голф наистина е супер квадратен, направо шкаф на колела 

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
колега, явно не си виждал такова Ауди ти. Приятелят ми имаше В3 - кара го 3! години със смачкан десен заден калник - стълбът излезе по-корав. Трябва да ти кажа, че за този период на калника нямаше и 1 ръждива точка дори. Да не говорим, че има стоманено въже, което минава през колонките на купето- защита при удар, разбираш ли.. ламарините може и да са меки, но купето е убийствено здраво. Както знаеш мотор можеш да направиш, но ламарини трудно. Ай със здраве. За мен изборът на колегата, пуснал темата, е правилен
- betaserk
- Контакти:
За мен е обратното, мотор не може да се направи в бг и да се направи след някой месец е за гробищата, тенекията от друга страна се прави, заваряш китосваш боядисваш и е като ново. Имаше в тубата как един взе една смачкана кола с добър мотор и я направи като нова и то сам!
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа:За мен е обратното, мотор не може да се направи в бг и да се направи след някой месец е за гробищата, тенекията от друга страна се прави, заваряш китосваш боядисваш и е като ново. Имаше в тубата как един взе една смачкана кола с добър мотор и я направи като нова и то сам!

Kолко изгнили коли си китосал и боядисал, след което си експлоатирал безпроблемно?
Отговор - 0. Няма как да стане - тръгнала ли е ръжда, няма спасение, освен с подмяна на детайла.
Защо да не може да се направи мотор в България?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”