СПЕШНО! Спиране на теч на антифриз.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

СПЕШНО! Спиране на теч на антифриз.

Мнениеот mucho » Вто 08 сеп 2015 19:02

Здравейте хора,

Извинявайте, че пускам поредната тема по-въпроса, но понеже съм много на зор и нямам време да се ровя и те така. Та, днес случайно видях, че ми капе (по 1 капка на около 5 минути) антифриз мисля, че е от помпата, но понеже съм бос и затова прилагам снимка. Въпросът е, че утре рано сутрин трябва да пътувам за морето и нямам време за ремонт, та доколко е добра идея да сипя някаква добавка за спиране на теч-а и ако е, каква да е тя. То има и друго утре рано сутрин освен от МЕТРО ако имат някакви от друго място не се сещам да взема. И въобще дали да си вкарвам тоз таралеж в гащите утре тръгвайки така, то аз мога да се заредя с антифриз и дестилирана вода и да доливам ако се налага?!

Апропо колата е G3 ако това е важно.

Мерсим предварително за всеки съвет!
Прикачени файлове
IMG_0170.JPG

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Re: СПЕШНО! Спиране на теч на антифриз.

Мнениеот дърт милиционер » Вто 08 сеп 2015 19:07

Ако тече от помпата.....каквото и да сложиш - едва ли ще има ефект. По бензиностанциите продават трици или желиран разтвор. По добре вземи желето .....белким има ефект. Пък като се върнеш - сменяй помпата.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Вто 08 сеп 2015 19:16

Мерси колега, то това е като да хвърляш боб, но доколко е рисковано изобщо да тръгвам, че все пак са си 1000 км?!

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Вто 08 сеп 2015 19:18

От тази страна, която си снимал, най-вероятно е от помпата...
След като ти се налага спешно и неотложно пътуване - зареди се с антифриз да имаш за доливане (поне 6 литра концентрат и толкова дест.вода). И да остане - ще го ползваш след смяната на помпата.
Набави си и няколко празни бутилки, така че, като сипеш наполовина концентрат в тях, да долееш дестилирана вода, разклати, и така "готов" да имаш за доливане.
Не е добре да наливаш концентрат и после дестилирана и двигателя да го смесва. Желателно е да се налива "готов", разреден 1:1 най-добре.
Не карай на високи обороти продължително време, не чакай да ти светне лампата за ниско ниво. На около 100-150 км най-добре спирай, изчаквай да се охлади двигателя и с дебела кърпа, парцал или нещо друго развивай капачката на разширителното казанче (да не те опари по ръцете и изригне срещу теб антифриза!) и доливай до показание "макс". Наливай бааааавно!, с мачкане на тръбите към радиатора и към парното.
След няколко "презареждания" ще разбереш колко ти "харчи", така че да си направиш навреме сметката.
:th_up

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 08 сеп 2015 19:20

Ако тече от вала на помпата, проблемът не е загубата на антифриз, а промиването на лагера. Той ще се разбие и помпата ще блокира, та дано имаш заредени телефон и дебитна/кредитна карта, като пътуваш.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Вто 08 сеп 2015 19:21

Мерси ви колеги, май ще мисля вариант не с моята кола :)

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Вто 08 сеп 2015 19:37

Имах един комшия който беше закъсал като теб . Стягал Пасата за морето , и видял , че кожуха на вентилатора на радиатора е изпаднала единия винт......Взел нашия един 10см. дърводелски винт.....и го навил. Само , че винта пробил и пластмасата в дъното и антифриза почнал да изтича оттам. Трепери от нерви......слагал трици и пипер......но нищо не помага - винта беше дебел около 5мм. Аз бях гледал по канал Дискавъри за подобен случай , в който майсторите го поправиха /временно/ по следния начин. Загрява се двигателя докато се отвори втория кръг и вентилатора спре да охлажда , взима се едно сурово яйце и се пуска в горната тръба на радиатора. Яйцето веднага отиде към дупката и там запуши дупката - свари се от врялата вода. Така и направихме с комшията - яйцето веднага потече от дупката и се запече. По Дискавъри казаха , че така можело да се минат над 2хил.км. Комшията отиде до морето....върна се и смени радиатора. Знам че колегата от Плевен ще се изкаже с насмешка .....но е факт , че яйцето издържа .

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 08 сеп 2015 19:45

Аз мога да ти кажа и други техники,изпитани от мен, ама има разлика между теч от дупка в радиатора и теч от вала на помпата.
Както има разлика между вятър от отворен прозорец и от вятър между ушите...

krasi76
Автомобил: VW
Двигател: 2000 GTI

Мнениеот krasi76 » Вто 08 сеп 2015 19:49

Ако сипеш някъква добавка за спиране на ... теча няма да спре,но на 100% ще запушиш радиаторчето на парното и после влизаш във филма със свалянето на таблото.Моята препоръка е именно нова водна помпа (или долц или хепу) за 30-40 кинта и един или макс 2 часа за смяната и (също 30-40 кинта).И за 100 лева си решаваш проблема.Като в тези пари включвам и 2-3 литра антифриз концентрат.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Вто 08 сеп 2015 20:13

Сега пак погледнах и явно капе само докато върти помпата и се отказвам да си правя експерименти няма да тръгвам с моята кола. Мерси ви още веднъж!

krasi76
Автомобил: VW
Двигател: 2000 GTI

Мнениеот krasi76 » Вто 08 сеп 2015 20:19

Де пък ти. Тръгвай пък докадето стигнеш.То пътната помощ да ти вземе най много по 3-4 лева .... на километър.Вместо щял ден да си чешеш езика тук,да си беше оправил колата до сега.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Вто 08 сеп 2015 20:31

krasi76 написа:Де пък ти. Тръгвай пък докадето стигнеш.То пътната помощ да ти вземе най много по 3-4 лева .... на километър.Вместо щял ден да си чешеш езика тук,да си беше оправил колата до сега.

"А чукча писател, чукча не читател"

Ако си беше направил труда да погледнеш в колко часа пиша, а именно 19:02, когато аз поне не знам работещи сервизи и магазини за авточасти, може би нямаше да се хабиш да остроумничиш толкова.

Моля, някой от модераторите да заключи темата, за да не става грозно, темата е вече изчерпана! Благодаря!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 08 сеп 2015 20:42

Не му се връзвай, скоро няма да има право да пише тук...
Приятен път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”