Значи поблемат е следния кагато съм на скорост и подържам 1800 - 2000 оборота се чува едно доста дразнещо свирене пуснали педала на газта и свиренето спира натиснали пак газта дакажем на 4та 5та скорост и пак почна да подържам 1800 - 2000 оборота пак почва да свири ... звука наподобява свирене на вятър през тесен отвор най ясно се чува при гореспоменатите обороти като несъм на скорост няма свирене ... Засега други странични ефекти невиждам освен че съединителя ми вече отделя доста високо ако това има връска с изнервящото свирене ?
чакам предположения откъде може да идва проблема защото вече съм доста объркан ?
Силно свирене докато държа натиснат педала на газта ...
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bomber написа:Колега и при мен го има това свирене и вече се побърках.На 4-та или 5-та скорост при 80 км в час свири.При по-висока скорост не се чува.Мислих че антената е виновник и завихря въздуха,но не е това.
точно и при мене на 70 - 80 и 1800 - 1900 оборота е най усезаемо ... направо е побъркващо при повисоки скорости не се чува
Последна промяна от spectrum на Вто 30 яну 2007 17:57, променено общо 2 пъти.
- bomini
- Автомобил: Audi A4 Quattro
- Двигател: AVF
- Контакти:
При мен от доста време има наподобяващо на вашите описания свирене - почна се с диагноза - лагерчета на алтернатора(не са), смених на своя глава по друга диагноза - водна помпа (не е)
В Хеед 91' доста време се чудиха хората, слухтяха с един инструмент наподобяващ слушалката на лекарите... и накрая стигнаха до заключението, че идва при определен отвор на клапата за въздух, като е натиснат педала на газта и тя се отваря при определени обороти, под определен ъгъл и като е леко отворена от струята се чувало това свирене. Е на мен ми писна да се занимавам с глупости и си карам така от 3 години вече.
П.П. Музиката увеличена и не се чува

П.П. Музиката увеличена и не се чува

- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Даскала написа:Батенца,за диференциал да сте се замисляли(лагерчета)
твърде вероятно е защото понякога като съм понанадолнище, поинерция и като съм изклучил от скорост пак се чува наистина е послабо, но пак го има сякаш, но потихо и не толкова пискливо отколкото ако вклуча на скорост и натисна гаста ...
даи малко повече инфо закакво става въпрос ...? какво представлява сменянето на тези лагери и цени изобщо начин на деиствие в подобна ситуация ...?
spectrum написа:( даи малко повече инфо закакво става въпрос ...? какво представлява сменянето на тези лагери и цени изобщо начин на деиствие в подобна ситуация ...?
Щом казваш,че по инерция пак се чува може да не са лагерчета на скоростите

Иначе ми казаха,че са два по 40 лева!Сменянето е цепене на скорости

Така може да изкара(не е сигурно) още 200 000 хиляди км имаш ли хубаво масло в скоростната кутия!
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
намерих сякъш същият проблем като моя, но и в тази тема нямаше конкретно решение :
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... EB&start=0
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... EB&start=0
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”