Скорост-обороти.
-
tatratagazi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма смисъл да сменяш зъбни колела на скоростите. При тази конфигурация мисля, че имаш доста повече ряз на 5-скорост !!!!
Аз впрочем карам със гуми 195/50/15
ПС.Може малко повече да ти харчи колата, но и доста по-добре ускорява !!! Все пак 16V мотора достига максималния си въртяш момент при доста повече оборота, от колкото другите на VW Polo !
ПС.Може малко повече да ти харчи колата, но и доста по-добре ускорява !!! Все пак 16V мотора достига максималния си въртяш момент при доста повече оборота, от колкото другите на VW Polo !
tatratagazi написа:Няма смисъл да сменяш зъбни колела на скоростите. При тази конфигурация мисля, че имаш доста повече ряз на 5-скорост !!!!
Прав си , така е
Удоволствие е да изпреварваш
Просто казах че е възможно , ако се търси икономия на дълъг път
Polo_sport може ли да пуснеш линк къде да погледна данни за 16v ако знаеш разбира се
Благодаря
Поздрави
- eradev
- Автомобил: HR-V
- Двигател: D16W1
ето ти, чети тук
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/polo/
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/polo/
tatratagazi написа:Няма смисъл да сменяш зъбни колела на скоростите. При тази конфигурация мисля, че имаш доста повече ряз на 5-скорост !!!!
Малко да уточня:
1.Той няма намерение да сменя зъбни колела, а иска да рабере дали вярно му отчита оборотомера!
2.При тази конфигурация спрямо коя има повече ряз на пета и ти как изобщо го сметна това?
3.От четири поста които си написал до този момент този е втория в който изтъкваш, че караш с гуми 195/50/15...не мисля, че е нужно.
4.Това, че с по-големи гуми ти се вдига леко разхода е вярно, но това, че с по-големи гуми колата ти ускорява по-добре е пълна глупост!!!
5.На Поло се монтират доста 16V мотори, така, че се уточнявай за кой от тях става дума....а ако трябва да сме честни това изречение си го написал тук, без никаква връзка с това за което става дума
Jikata написа:Polo_sport може ли да пуснеш линк къде да погледна данни за 16v ако знаеш разбира се![]()
Благодаря
Поздрави
Познавам един Германец, който от 1986 година работи в завода на VW за скоростни кутии и има достъп до цялата база данни....от него научавам това което ме интересува.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”