Текущата промоция на Поло (и Голф) в Порше БГ

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Текущата промоция на Поло (и Голф) в Порше БГ

Мнениеот Traytor » Пон 14 сеп 2015 16:28

Точно стария суперб е 10 санта ако не се лъжа по-дълъг от пасата(The first generation of the modern Superb, produced from 2001 to 2008, was based on the B5 platform of the Volkswagen Passat, but was elongated by 10 cm). Вероятно има разлика в пространството вътре, но не е особено забележима. Колите бяха паркирани една до друга. А колегата слага някакви странни множители...

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 14 сеп 2015 16:29

Веднага привеждам тотално доказателство, че корейците са много напред и са може би най-изгодните откъм цена/качетсво: преди няколко месеца бях в Израел - 70-80% от колите там (става дума за коли след 2010) са Хюндай. Има модели, които не бях ги виждал в БГ.
А евреите няма как да сбъркат според мен в посока кое е най-здраво и изгодно като съотношение цена/качество. :biggrin
В Йордания също страшно много се кара Хюндай, но там автопаркът е доста по-стар и има и бая японски чирЕпи на по 30+++++ години.

Стана ми интересно за малките фристифаторчета на ФВ - ще взема да си организирам един тест драйв в Порше да пробвам лично - казал, рекъл е едно, като пипнеш и покараш е съвсем друго. :th_up

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 14 сеп 2015 16:44

Аргументите са ти от детински нагоре, че и с полъх на архаичен расизъм. Еврейте карали такива, значи това е колата... Джизъсе. :facepalm :facepalm :facepalm

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 14 сеп 2015 16:50

Няма смисъл да спорим - всеки си има мнение, очевидно не си имал вземане-даване с евреи и си нямаш идея какъв нюх имат за изгодната сделка. :th_up
Без да подценявам ФВ, хюндаите са прекрасни машинки и за парите си предлагат много екстри, здравина и комфорт.
Пример: карам за пръв път в Англия, при което все едно съм млад шофьор - лост отляво, първа е като нашата, но като си седнал отдясно е супер неестествено да я вкарваш, платната супер тесни и тн. Като пълен аматьор (колата е със старт-стоп система) колата ми угасва (супер тихо е дизелчето и не го чувам, гледам да не подам много газ, мисля за още 10 неща и бам - все едно че карам курсове). След точно 1 секунда дизелчето се пали само - без аз да правя каквото и да било. Очевидно разпознава, че съм я изгасил погрешка и се запалва сама.

Има ли го този момент при Голф със старт-стоп система?
При и30 е на средното ниво, което включва и мулти волан с много функции, заводски блутуут, парктроник и тн и тн.
Няма само навигация - тя идва в най-високото ниво.

При кое ниво на оборудване идва старт-стоп при Голф и колко струва грубо?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 14 сеп 2015 17:36

Колега, иди покарай един тестов голф 7, пипни го вътре, разгледай как работи... пък после сам ще си поръсиш главата с пепел задето си го слагал на едно място с i30. Всички Евро 6 двигатели са със старт-стоп система, без доплащане.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 сеп 2015 17:55

А дали и30 има 4 задвижващи колела, аллтрак версия?

fos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fos » Пон 14 сеп 2015 20:45

Не, защото Хюндай е бюджетна марка - за съжаление те започнаха да си въобразяват, че вече не са. Търговския представител дори сериозно наблягаше, че и20-ката вече "изглежда" като кола среден клас. Отвън може би, но вътре няма особена разлика от Гетц. Нямам нищо против - търся малка, градска кола, която да е евтина, ама при цена от 24000 лв. за и20 срещу 22500 за Поло/Фабия, някак си не се връзва. Явно се купуват, защото нямаха намерение да ми свалят цената. Това е основният ми проблем с и20 - очаквах да е евтина, защото е бюджетна марка, и изглежда евтино отвътре, а пък те ми искат повече от VW...

Последна промяна от gr_kanev на Пон 14 сеп 2015 21:06, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 14 сеп 2015 21:40

Въобще не са евтини, даже напротив. Вярно е че новия И20 е много пълноценен автомобил, но продължава да не предлага директно впръскване + принудително пълнене. И това си е голям проблем за корейците, знаят го и през 2016г повечето им модели ще се моторизират съвременно. До тогава, пълен ignore от моя страна. :th_up

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 15 сеп 2015 10:15

A какво оборудване предлага и20 за 24 000 в сравнение с Поло - стана ми интересно, принципно корейците дават много екстри на цената на почти базов автомобил.
Ако може, колегата да даде инфо. :biggrin

Всеки си избира и си преценява - какво търси в една кола, колко иска да плати за нея, какви екстри му трябват и тн.

Хюндай вече далеч не са бюджетни евтини коли с дрънкащи пластмаси - и цените им са нагоре. Продават се добре, което е показателно.
Аз лично на и30 1.6 дизел бих му дал 9 от 10 възможни точки по всички показатели. С него имам опит. Качество на материали, седалки, ергономия, вътрешно пространство, багажник - всичко му е перфектно.
Голф 7 не съм карал и не знам - не обичам да сравнявам неща, които реално не познавам. Eдва ли ще разочарова и той, вече ако трябва да се избира е въпрос на приоритет - цена, екстри, остатъчна стойност, лични предпочитания и тн.

Новият и20 много прилича на автомобил :mhihi (за разлика от предишния, който беше все едно от 1997 г.) и все още е нов модел - затова не дават отстъпки.
Ако сравним примерно Хюндай и Фолксваген от 2005-6-7-8 г., ФВ е като космически кораб (примерно Голф 5 или 6 сравнен с първия и30), а Хюндай са откровено бюджетни и вече отдавна демодирани евтиняци.
Обаче след 2011-12 нещата се променят в положителна посока за Хюндай, съответно и цените са нагоре.
Това, с което корейците печелят, е надеждността - както беше ФВ преди 20-25 години - качваш се, караш и 200 000 км го забравяш за ремонти и проблеми.
Немалък фактор е и гаранцията - на Хюндай е 5 години или 150 000, на ФВ не знам колко е, но със сигурност е по-малко, което особено за хора/фирми, навъртащи голям километраж, е от съществено значение.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 15 сеп 2015 11:44

Мммм да, качваш се и 200 000 го забравяш за ремонти и проблеми, доообре... колега да не си на процент в Хюндай че така смело пишеш и гарантираш колко ще изкара без ремонт тая консерва?

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 15 сеп 2015 12:06

Не съм на процент никъде - имам опит и го споделям.
И30, за който споделям опит, вече е на 108 000 мили - почти 180 000 км, навъртени за 3 години.
Освен накладки и масло, нищо не е сменяно - имаше проблем с пръскалките на чистачките, мисля, че смениха помпичките или ги почистиха и това е.
Старите Елантри (от 2001 г. нататък), голяма част от които все още са активни таксита в София, минават по 500-600 000, и то на метан, с едно отваряне на мотора или дори без да се пипне. На черното бяло не можеш да кажеш. :biggrin

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 15 сеп 2015 12:43

Не дрънкат пластмаси ли? Вчера карах старата и30 2012 г. На 90 х.км. дрънчат пластмаси отвсякъде плюс вътрешното огледало прави ебати резонанса. Имам над 20 х.км на такива, имаме 10 служебни и всичките го правят от ден първи. Интериора е с ужасни материали.
Иначе имат чудесно пътно поведение и добри спирачки.

Потребителски аватар
CrafterX11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrafterX11 » Вто 15 сеп 2015 13:42

Добре де , спрете с тоз "хундай" човека пише за текущата промоция .На автора искам да питам тази промоция важи само за трендлайн ли ? Аз ако бих щях да добавя екстри ,защото трендлайн както знаете най-ниското оборудване и е празно. В нета ги следя (конфигурирам в техния сайт) добави екстри и виж реалната цена излиза [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES].

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 15 сеп 2015 14:05

Старата и 30 е евтин пластмасарник, но е здрава и надеждна. За времето и екстрите, които е предлагала - и доста евтина.
Покрай това поколение хюндаи хората започнаха масово да ги купуват, корейците вдигнаха качеството на материалите, но и цените вече са нагоре.
Всеки си преценява.

Нека колегата каже за нивата на оборудване, които му се предлагат за едни и същи пари. Поло за 22 000 ще е доста голичко според мен - с 2 врати и ръчни огледала, но нека все пак някой с опит да сподели. :biggrin

Потребителски аватар
mukot
Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024

Мнениеот mukot » Вто 15 сеп 2015 20:20

Според мен колега fos, трябва да огледаш и варианта за Голфа. Той е със същия двигател, който и Полото, който според мен си е направо перфектен, но купето е на MQB и е несравнимо със старото на Поло. Наскоро купихме такъв, само че Силвър едишън и личните впечатления са повече от добри.
Да вметна за двигателите TSI, въпреки, че има и други теми. Просто не трябва маслото да се сменя на 2г. или 30 к. километра. Сменя се на 10к. или 1г. и няма проблеми. Поне в нашите условия.:smile

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”