Има го и при Ауди А3 преди фейслифта.
Моля не разводнявяйте темата с дискусии за модели фарове и кой с какви е. Има си други теми за това.
най-добрата халогенна крушка?!
Re: най-добрата халогенна крушка?!
Струват ми се перфектни за мъгларките Osram fog breaker. Но доколкото намерих информация, се правят само за китайският и австралийският пазар :(
Последна промяна от mitak911 на Вто 15 сеп 2015 19:24, променено общо 1 път.
Щом са жълтави -естествено че са перфект за мъгла. Аз бих сложил веднага такива на халогена ако намеря.
Но манията по синьото -разказа играта на хубавите жълти кружки
В този ред на мисли- колеги кажете къде мога да си купя такива жълти крушки ? Мисля че на Пасата са Н3 долу в халогена.
Но манията по синьото -разказа играта на хубавите жълти кружки

В този ред на мисли- колеги кажете къде мога да си купя такива жълти крушки ? Мисля че на Пасата са Н3 долу в халогена.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
от клубния магазин можете да си поръчате да ви доставят OSRAM Allseason, която свети жълто
Колеги дайте мнение който е ползвал OSRAM All Season крушк, каква е осветеноста при Пасат 5,5. Мисля да сложа на фаровете за мъгла Н3.
А ако се сложат и на късите дали е разумно Н7 ? Допустимо ли е при положение че са по жълти.
А колко дълготрайни са. Карат ли поне като обикновенна крушка ?
В момента не съм особено впечатлен от стандартните крушки във фаровете за мъгла- малко разширяват страничната зона и нищо друго. В мъгла или на мокро хептен пък.
Направи ми впечатление че на Ауди А4- 99г. фаровете за мъгла не са с лупи като при Пасата. Отделно са насочени леко по нагоре и според мене осветяват повече от пътя пред колата. По смислени са .
А ако се сложат и на късите дали е разумно Н7 ? Допустимо ли е при положение че са по жълти.
А колко дълготрайни са. Карат ли поне като обикновенна крушка ?
В момента не съм особено впечатлен от стандартните крушки във фаровете за мъгла- малко разширяват страничната зона и нищо друго. В мъгла или на мокро хептен пък.
Направи ми впечатление че на Ауди А4- 99г. фаровете за мъгла не са с лупи като при Пасата. Отделно са насочени леко по нагоре и според мене осветяват повече от пътя пред колата. По смислени са .
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
В карфур има китайски - сини, уж с до 30 процента повече светлина за 9.99, имитирали ксенон. Дали стават за нещо, просто ми е любопитно? 

Опита ми със сините крушки показва че на мокър асфалт не виждам нищо. А пък и моите бяха Китайски на старият Пасат и накрая ги разкарах. Стоят горе в нас за цвет и красота в една прозрачна кутийка. Едната крушка е почнала да се топи вътре-ментак незнаен.
Та ако купувам някога синьо ще е оригиналка и то само ако ще се кара на сух бял асфалт и без мъгли.
Кажете нещо за тоя Осрам АЛЛ сезон ???
Та ако купувам някога синьо ще е оригиналка и то само ако ще се кара на сух бял асфалт и без мъгли.
Кажете нещо за тоя Осрам АЛЛ сезон ???
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Освен че трудно се намират, почти никъде ги няма, крушките са супер. Аз съм сложил само на фаровете за мъгла Н3- светлината е жълта и доста приятна. НЕ са с намален живот, а балонът им е жълтеникав или лилав в зависимост от ъгъла от който гледаш. Алтернатива са им филипс nightguide, но там има доста разлики спрямо осрамките и като цвят на излъчваната светлина и като замисъл общо взето. Ако не се лъжа и двата модела не се произвеждат вече, има само остатъчни бройки по българските магазини.
Вчера ги взех-балона е опушен, като на слънчевите очила. Поради което от различен ъгъл се вижда и различен цвят.
Светнах ги за проба- особерна разлика на първо четене не видях спрявмо обикновеният Н7 Бош, който слагам на късите. Можеби една идея по жълта светлина.
Ще видя като ги сложа в фара.
Светнах ги за проба- особерна разлика на първо четене не видях спрявмо обикновеният Н7 Бош, който слагам на късите. Можеби една идея по жълта светлина.
Ще видя като ги сложа в фара.

Последна промяна от kossis на Пет 23 окт 2015 14:05, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Сега разгледах каталога на Филипс,имат нов продукт.
http://www.philips.bg/c-m-li/whitevision.html
Аз карам с X-treme vision и съм доволен.На Н4 фар.
Тази есен мисля да набода и на фаровете за мъгла подобни.
Предполагам лампите са тези,с които колата е излязла от завода.
http://www.philips.bg/c-m-li/whitevision.html
Аз карам с X-treme vision и съм доволен.На Н4 фар.
Тази есен мисля да набода и на фаровете за мъгла подобни.
Предполагам лампите са тези,с които колата е излязла от завода.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Сложих Филипс Н7+130% и не виждам някаква фрапираща разлика от Нарвата за по 5лв която свалих.
Бе намене ни стана ясно отдавна че всичко е рекламен трик.
Нали им гледам спецификациите на саита на Осрам. 55 вата, но максимално 68 вата. Тоест при 14,5 волта вероятно е този максимум.
Та и оттам 130% отгоре и по краткият живот. Вероятно и по бялата към синя светлина правят усещането за по силно светене на сух асфалт.
Ами тоя Алл Сизън - сложа ли го на фаровете за мъгла и не видя ли тия 30% отгоре и по жълтото, спирам със скъпите крушки за винаги- Боша от 5 лева и това е !
IRRITATING колко хиляди лева ти излезнаха тези златни крушки ? 130% повече
Нали им гледам спецификациите на саита на Осрам. 55 вата, но максимално 68 вата. Тоест при 14,5 волта вероятно е този максимум.
Та и оттам 130% отгоре и по краткият живот. Вероятно и по бялата към синя светлина правят усещането за по силно светене на сух асфалт.
Ами тоя Алл Сизън - сложа ли го на фаровете за мъгла и не видя ли тия 30% отгоре и по жълтото, спирам със скъпите крушки за винаги- Боша от 5 лева и това е !
IRRITATING колко хиляди лева ти излезнаха тези златни крушки ? 130% повече

-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Приятел сложи въпросния White Vision H7 на Volvo S40 - фаровете му са с лупи - наистина свети доста приятно бяло , но не знам на мен ли ми се струва не светят много далече. Иначе за визията са добре - някой може да си помисли че си с ксенон.
Аз примерно карам с Nightbreaker Plus +90% и ми се струва , че светят по - далече хем са на 2 години вече.

Всъщност колко далече ще праща фара би следвало да зависи от реглажа му. А яркоста на осветеноста на петнот зависи от самата крушка- ватовете, лумени и тнт.
Хората си мислят че е с ксенон, а той какво си мисли като е мокър асфалта .
Хората си мислят че е с ксенон, а той какво си мисли като е мокър асфалта .

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Че нищо се не види.46лв май ги бях плащах Филипса+130%
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”