Пасат б3 повдигане на предницата

Техническа и сервизна информация за Passat
tucow
Автомобил:
Двигател:

Пасат б3 повдигане на предницата

Мнениеот tucow » Сря 16 сеп 2015 10:06

Здравейте колеги, изчетох много из форума за начините за повдигане на предницата на б3, но искам да ви помоля за конкретни решения без да се ползват втулки, подложки и подобни глупости.
Накратко, пасата ми е комби с код на мотора 2Е. Винаги е бил доста по- нисък отпред от повечето пасати и редовно чупя решетката и ножа зимата в коловозите сняг. Нещата станаха още по- зле, след като сложих нови предни амове "Монро" сега ножа ми е на 5 см. от асфалта. Смених пружините но резултата е същия. Предницата е ремонтирана, всичко по окачването е ново, но колата е непоносимо ниска отпред. Четох, че проблема се решава с амове от пасат б4 с дълго рамо. Моля някой, който е слагал такива да каже конкретен модел и цена за амортисьорите и какви резултати е постигнал. Предварително благодаря за отговорите!

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Re: Повдигане на предницата на пасат б3

Мнениеот Johnsword » Сря 16 сеп 2015 12:13

Аз съм с амове от Б4 бях и с пружини от Б4 предницата беше доволно висока, дразнещо висока спрямо задницата. Чашката на Б4 е с 2см по-нагоре спрямо Б3-ковата и нови тампони на макферсона, ще я вдигне доста.
Прилагам снимка с 14ка джанта на 65 гума.
Изображение

tucow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucow » Сря 16 сеп 2015 12:16

амовете на коя марка и кой модел?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 16 сеп 2015 14:05

Колегата го е написал - амортисьори от Пасат Б4. Всичките са с изместена чашка спрямо Б3-ковите амортисьори. Вече на каква марка ще се спреш за самите амортисьори, си е твое решение, има доста теми по въпроса. За да може да не вози драстично по-зле, гледаш амортисьорите да са от Б4-ка с подобен на твоя двигател по тип гориво, кубици и к.с.
:beer

tucow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucow » Сря 16 сеп 2015 14:12

Благодаря за отговорите, това изчерпва темата. Купувам два маслени амортисьора за б4, слагам си старите пружини и се надявам да се получи търсения резултат!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 16 сеп 2015 18:43

Значи аз да кажа, предницата се вдига само с амортисьори от Б4, обаче пружините, тарелките и тампоните на макферсона трябва да са си от Б3 и тампона да е големия.
Яко сложиш всичко от Б4 на Б3 не вдига нито сантиметър и разликата не е 2, а е 3см в чашката на амортисьора

tucow
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат б3 повдигане на предницата

Мнениеот tucow » Чет 01 окт 2015 21:53

За съжаление не мога да се похваля с добър резултат. Купих си амове за б4, монтирах ги с чисто нови пружини и тампони на макверсона. Резултатът е нулев, колата си е ниска колкото и преди. Вече незнам къде греша и съм с над 300 лв. вътре :banghead

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 02 окт 2015 4:34

Аз бих премерил разстоянието от единия болт до чашката на амортисьора, който е на колата и после на новия - преди да го купя. Теб домързя ли те?

tucow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucow » Пет 02 окт 2015 7:49

Старите амове си бяха на колата, когато купих новите, сега съжалявам, че първо не ги смъкнах
Днес ще опитам да ги подменя в магазина, дано няма проблеми!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 02 окт 2015 7:55

zfa159 написа:Колегата го е написал - амортисьори от Пасат Б4. Всичките са с изместена чашка спрямо Б3-ковите амортисьори. ...
И, като са на колата, не може да се премери разстоянието от болтовете до чашката? :biggrin

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 02 окт 2015 11:23

tucow написа:За съжаление не мога да се похваля с добър резултат. Купих си амове за б4, монтирах ги с чисто нови пружини и тампони на макверсона. Резултатът е нулев, колата си е ниска колкото и преди. Вече незнам къде греша и съм с над 300 лв. вътре :banghead

Амовете от Б4 ама пружините и тампоните от Б3 с големия тампон трябва да са за да се вдигне

tucow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucow » Пет 02 окт 2015 17:07

Проблема е в амовете, те са същите, като старите, не са с по- дълго рамо. От магазина ми казаха, че нямало разлика между б3 и б4, а това е лъжа. Сега разбрах, че при б4 са с по- дълго рамо. В каталога, който дават от магазина пише само кода на мотора 2Е и излизат едни и същи амове, беа аначение от годината на производство, но на практика разлика има. Сега не искат да ми ги подменят, защото твърдят, че са ми дали точните амове. Мога да се сърдя само на себе си, че не отидох със стария амортисьор в магазина!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 02 окт 2015 17:35

Не знам тия в магазина какъв каталог ползват, но определено те послъгват, ето тука е разликата, разстоянието на амортисьора за Б4 е с 3 см повече
Изображение
Вземи ходи там в тоя магазин ако трябва с някаква жалба че са ти продали не каквото трябва, слеща с управител, малко натиск, не се дават така 150 пари за каквото не ти върши работа

tucow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucow » Пет 02 окт 2015 19:24

това го разбрах, проблема е, че на самите амове пише за пасат от 88 до 96 г. Затова от магазина твърдят, че няма разлика и можели да ми ги монтират (срещу заплащане) в техен сервиз, нещо, което вече сам направих и открих, че няма никаква разлика във височината на старите и новите амове. Ясно е, че са ми дали не това, което исках.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 03 окт 2015 10:18

tucow написа:Проблема е в амовете, те са същите, като старите, не са с по- дълго рамо. От магазина ми казаха, че нямало разлика между б3 и б4, а това е лъжа. Сега разбрах, че при б4 са с по- дълго рамо. В каталога, който дават от магазина пише само кода на мотора 2Е и излизат едни и същи амове, беа аначение от годината на производство, но на практика разлика има. Сега не искат да ми ги подменят, защото твърдят, че са ми дали точните амове. Мога да се сърдя само на себе си, че не отидох със стария амортисьор в магазина!

Явно са те питали за код на мотора и ти си казал 2Е. 2Е в Б4 няма, доколкото зная. Да беше искал за ABF, ADY, AGG ...
Поне премери ли разстоянието, за да знаеш занапред?

Върни се в “Passat”