Здравейте колеги, изчетох много из форума за начините за повдигане на предницата на б3, но искам да ви помоля за конкретни решения без да се ползват втулки, подложки и подобни глупости.
Накратко, пасата ми е комби с код на мотора 2Е. Винаги е бил доста по- нисък отпред от повечето пасати и редовно чупя решетката и ножа зимата в коловозите сняг. Нещата станаха още по- зле, след като сложих нови предни амове "Монро" сега ножа ми е на 5 см. от асфалта. Смених пружините но резултата е същия. Предницата е ремонтирана, всичко по окачването е ново, но колата е непоносимо ниска отпред. Четох, че проблема се решава с амове от пасат б4 с дълго рамо. Моля някой, който е слагал такива да каже конкретен модел и цена за амортисьорите и какви резултати е постигнал. Предварително благодаря за отговорите!
Пасат б3 повдигане на предницата
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Re: Повдигане на предницата на пасат б3
Аз съм с амове от Б4 бях и с пружини от Б4 предницата беше доволно висока, дразнещо висока спрямо задницата. Чашката на Б4 е с 2см по-нагоре спрямо Б3-ковата и нови тампони на макферсона, ще я вдигне доста.
Прилагам снимка с 14ка джанта на 65 гума.

Прилагам снимка с 14ка джанта на 65 гума.

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Колегата го е написал - амортисьори от Пасат Б4. Всичките са с изместена чашка спрямо Б3-ковите амортисьори. Вече на каква марка ще се спреш за самите амортисьори, си е твое решение, има доста теми по въпроса. За да може да не вози драстично по-зле, гледаш амортисьорите да са от Б4-ка с подобен на твоя двигател по тип гориво, кубици и к.с.

Благодаря за отговорите, това изчерпва темата. Купувам два маслени амортисьора за б4, слагам си старите пружини и се надявам да се получи търсения резултат!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Значи аз да кажа, предницата се вдига само с амортисьори от Б4, обаче пружините, тарелките и тампоните на макферсона трябва да са си от Б3 и тампона да е големия.
Яко сложиш всичко от Б4 на Б3 не вдига нито сантиметър и разликата не е 2, а е 3см в чашката на амортисьора
Яко сложиш всичко от Б4 на Б3 не вдига нито сантиметър и разликата не е 2, а е 3см в чашката на амортисьора
Re: Пасат б3 повдигане на предницата
За съжаление не мога да се похваля с добър резултат. Купих си амове за б4, монтирах ги с чисто нови пружини и тампони на макверсона. Резултатът е нулев, колата си е ниска колкото и преди. Вече незнам къде греша и съм с над 300 лв. вътре 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бих премерил разстоянието от единия болт до чашката на амортисьора, който е на колата и после на новия - преди да го купя. Теб домързя ли те?
Старите амове си бяха на колата, когато купих новите, сега съжалявам, че първо не ги смъкнах
Днес ще опитам да ги подменя в магазина, дано няма проблеми!
Днес ще опитам да ги подменя в магазина, дано няма проблеми!
-
- Автомобил:
- Двигател:
И, като са на колата, не може да се премери разстоянието от болтовете до чашката?zfa159 написа:Колегата го е написал - амортисьори от Пасат Б4. Всичките са с изместена чашка спрямо Б3-ковите амортисьори. ...

- К.Одаджийски
- VW експерт
tucow написа:За съжаление не мога да се похваля с добър резултат. Купих си амове за б4, монтирах ги с чисто нови пружини и тампони на макверсона. Резултатът е нулев, колата си е ниска колкото и преди. Вече незнам къде греша и съм с над 300 лв. вътре
Амовете от Б4 ама пружините и тампоните от Б3 с големия тампон трябва да са за да се вдигне
Проблема е в амовете, те са същите, като старите, не са с по- дълго рамо. От магазина ми казаха, че нямало разлика между б3 и б4, а това е лъжа. Сега разбрах, че при б4 са с по- дълго рамо. В каталога, който дават от магазина пише само кода на мотора 2Е и излизат едни и същи амове, беа аначение от годината на производство, но на практика разлика има. Сега не искат да ми ги подменят, защото твърдят, че са ми дали точните амове. Мога да се сърдя само на себе си, че не отидох със стария амортисьор в магазина!
- К.Одаджийски
- VW експерт
Не знам тия в магазина какъв каталог ползват, но определено те послъгват, ето тука е разликата, разстоянието на амортисьора за Б4 е с 3 см повече
„
Вземи ходи там в тоя магазин ако трябва с някаква жалба че са ти продали не каквото трябва, слеща с управител, малко натиск, не се дават така 150 пари за каквото не ти върши работа

Вземи ходи там в тоя магазин ако трябва с някаква жалба че са ти продали не каквото трябва, слеща с управител, малко натиск, не се дават така 150 пари за каквото не ти върши работа
това го разбрах, проблема е, че на самите амове пише за пасат от 88 до 96 г. Затова от магазина твърдят, че няма разлика и можели да ми ги монтират (срещу заплащане) в техен сервиз, нещо, което вече сам направих и открих, че няма никаква разлика във височината на старите и новите амове. Ясно е, че са ми дали не това, което исках.
-
- Автомобил:
- Двигател:
tucow написа:Проблема е в амовете, те са същите, като старите, не са с по- дълго рамо. От магазина ми казаха, че нямало разлика между б3 и б4, а това е лъжа. Сега разбрах, че при б4 са с по- дълго рамо. В каталога, който дават от магазина пише само кода на мотора 2Е и излизат едни и същи амове, беа аначение от годината на производство, но на практика разлика има. Сега не искат да ми ги подменят, защото твърдят, че са ми дали точните амове. Мога да се сърдя само на себе си, че не отидох със стария амортисьор в магазина!
Явно са те питали за код на мотора и ти си казал 2Е. 2Е в Б4 няма, доколкото зная. Да беше искал за ABF, ADY, AGG ...
Поне премери ли разстоянието, за да знаеш занапред?