Голф 6 или Ауди А3?
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Голф 6 или Ауди А3?
Здравейте колеги,спрял съм се на два автомобила и не мога да взема решение,да кажа само че колата е за жена ми.Последните варианти са два като трябва да взема решение до утре.Първият е Golf 1.4 TSI Comfortline, 122 к.с.,2009 г.,130.000 км., Вторият вариант е Audi Audi A3 1.6 Ambiente, 102 к.с.,2008 г.,90.000 км.Колите са двуврати,това което ме спира на Аудито са малкото километри (километрите са реални по сервизна книжка),има TÜV до 04/2017 (на Голфа е до 01/2016),от друга страна малкият мотор 102 коня гори бензин като замаян но така или иначе жена ми върти не повече от 70 км. на седмица.Имате ли впечатление от тези два мотора и в крайна сметка Голфа или Аудито?
Re: Голф 6 или Ауди А3?
жена ти кара доста малко, така че разхода на гориво едва ли ще те притеснява.
Ако ще се кара на бензин ТСИ мотора е по-добрият избор, по-икономичен, мощен и тн.
На 1.6 МПИ плюсът му е, че може да се газифицира, ако това изобщо стои на дневен план. Като мощност за градска кола е напълно достатъчно.
А кое от двете попринцип ... най-добре жена ти да си избере :)
Ако ще се кара на бензин ТСИ мотора е по-добрият избор, по-икономичен, мощен и тн.
На 1.6 МПИ плюсът му е, че може да се газифицира, ако това изобщо стои на дневен план. Като мощност за градска кола е напълно достатъчно.
А кое от двете попринцип ... най-добре жена ти да си избере :)
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
А кое от двете попринцип ... най-добре жена ти да си избере :)[/quote][list
[/list]

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
При Голфа трябва да провериш колко струва смяна на ангренажна верига комплект + масло в Германия. Тук в БГ не е скъпо, но при теб може да струва едни 800-1000 евра. Смяната е кажи речи задължителна при 1,4TSI. Иначе мотора е по-добър във всяко отношение, чисто като акустика и комфорт е на светлинни години напред. На жена ми взехме Леон(случайно), много по-лек и по-лесен е за каране от тези 2те на които си се спрял. Волана, скоростите и съединителя(на атмосферните мотори) са в пъти по-леки. 

- AugustinerFan
Колеги,днес драмата приключи.Не Аудито,не е и Голфа.Излезе много читава кола от представител на БМВ в близко село до Мюнхен.Колата е бензинова,2008 г. БМВ 116, 122 к.с. на малко километри.Купувана е от дилъра и само там е поддържана,като собствениците са я оставили и са взели по нова.Получих добра цена,нови зимни гуми и една година гаранция ... нищо че е БМВ

- hooligan_sk
- Модератор
Честито, щом е свежа колата, това е най-важно. 

- AugustinerFan
hooligan_sk написа:Честито, щом е свежа колата, това е най-важно.
Остана да почерпя в някой щастлив ден.Между другото колата е в сервиза на БМВ,закарах я в петък да им кажа че гърнето не е на ред,както и че чувствам вибрации във волана.Прегледаха я,казаха ми да я оставя и да звънна в понеделник да видя дали е готова.Дадоха ми едно чисто ново Mini One да се прибера.В понеделник се чухме,казаха че са сменили гърнето и лагер и да се чуем във вторник.Чухме се днес по-рано,казаха ми че сменят кардана и съединител и жена ми да кара Минито докато ми звъннат.Леко притеснен ги попитах кой ще плаща ремонта,отговорът беше: - Гаранцията!

- hooligan_sk
- Модератор
Това от една страна е яко, от друга не... Яко е че кола 2008г е още в гаранция!?
Не е яко, че изглежда се борят с някакъв фантомен проблем, не разбират от къде идва и... дано в крайна сметка го оправят.

Не е яко, че изглежда се борят с някакъв фантомен проблем, не разбират от къде идва и... дано в крайна сметка го оправят.
- AugustinerFan
Гаранцията е само 1 година (за употребяван автомобил) и всеки продавач на коли в Германия е задължен да я дава.Разликата е там че оторизиран дилър на дадена марка се грижи по-добре за колата.Иначе колкото повече се борят с "фантоминия" проблем - толкова по-добре за нас 

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Е щом си е с гаранция колата, екстра.
Там ако трябва да им платиш труд и оригинални части за смяна на изброените от теб неща (лагер, гърне, кардан
, съединител), ще трябва да дадеш пари повече, отколкото за самата кола.
Това БМВ не е ли на предно - учудвам се, че има кардан...

Там ако трябва да им платиш труд и оригинални части за смяна на изброените от теб неща (лагер, гърне, кардан

connor cane написа:
BMW едва последните години се направиха на модерни и пуснаха кола на предно, та даже и ван

- AugustinerFan
connor cane написа:Е щом си е с гаранция колата, екстра.![]()
Там ако трябва да им платиш труд и оригинални части за смяна на изброените от теб неща (лагер, гърне, кардан, съединител), ще трябва да дадеш пари повече, отколкото за самата кола.
По принцип в оторизирани сервизи вземат само за труд 80 евро/час,такъв кофти спомен имам от преди няколко месеца от "Mahag" наложи ми се да опрем с голфчето до техните услуги.Повече никога

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Е щом ще отремонтират всичко това, не ти остава нищо друго освен да се возиш безаварийно и щастливо дълго време с нея.
А какво е положението с цената на труд в малките сервизи (не при дилъри) - колко би струвал час труд там?

А какво е положението с цената на труд в малките сервизи (не при дилъри) - колко би струвал час труд там?
- AugustinerFan
Ходя при един немец който ми взима от порядъка на 15-20 евро/час.Преди време мой познат трябваше да сменя съединител и един българин тук му обяви цена 500 евро,звънах на въпросния немец и ми каза 230 евро.Общо взето кой както те одере,понякога нямат срама!Трябва да кажа че немеца работи в автосервиз в който цените са двойни и през свободното си време оправя коли на познати.Веднъж спуках гума и не ставаше да се запуши с фитил а гумата беше хубава за изхвърляне,отидох при познат босненец,брат - православен християнин,както се изразяваше той.Та свали гумата,залепи я,балансира и обратно - 47 евро без да го хване срам.Вика - правя ти 30% отстъпка.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
E да - при положение, че си бачка вкъщи за допълнително кинти, 20 Евро е добре - и за него и за теб.
В сервиза със сигурност не му е по-малко от 40-50 Евро часовата ставка, ако го търсиш там.
В сервиза със сигурност не му е по-малко от 40-50 Евро часовата ставка, ако го търсиш там.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”