Почистване на рефлектори

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Почистване на рефлектори

Мнениеот Bai Sando » Вто 15 сеп 2015 18:07

С телена четка на бормашина се маха идеално.Щом ще го махаш от ръба на стъклото и да го надраска поне няма да личи. :th_up
Хубаво е да има още един кибик,който да държи стъклото на фара,докато търкаш с четката.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 15 сеп 2015 18:27

Ако мислиш да я караш тая кола сега е време да пратиш рефлекторите за рециклиране във форума е писано за тази фирма която го прави.

Потребителски аватар
Супер Ицо
Автомобил: VW Golf MK4 GTI
Двигател: AUM 2001

Мнениеот Супер Ицо » Вто 15 сеп 2015 18:32

Тъкмо се рових да търся фирма за поправка на рефлектори,че като ги погледнах отблизо забелязах че на дългите стои едно матирано такова и грубо а на късите има 1-2 черни петна но много малко. Няма да е зле да ги пратя за поправка и без това не мисля да ги отварям повече :th_up

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 15 сеп 2015 18:45

Фирмата в село Стрелча мисля че е но не мога да намеря линк към тях.За сметка на това във всички форуми ги има и са доволни хората.

Потребителски аватар
Супер Ицо

Мнениеот Супер Ицо » Вто 15 сеп 2015 18:53

Открих колегата geraka и според снимките изглежда,че добре работи.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 15 сеп 2015 21:02

fox_vt написа:сега е време да пратиш рефлекторите за рециклиране

И ще стои без фарове колко време казваш? Те глобяват за фарове, които не да включени. А за не работещи или липсващи спират от движение. Хубаво даваш идеи, но тая кола освен ако не я имаш само за разходка събота и неделя, няма как да я оставиш без фарове. Иначе е добра идея и по-рано бях предложил, но...

Потребителски аватар
Супер Ицо

Мнениеот Супер Ицо » Вто 15 сеп 2015 21:38

Колега аз съм на очни занятия Варна и колата не я барам,отивам с колело и така още 10 дена :smile писах на човека да се разберем ако се съгласи да ги направи и се смести в рамките на 10 дена да са при мен с удоволствие ще го направя :th_up

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 16 сеп 2015 21:44

инжектопляктор написа:
fox_vt написа:сега е време да пратиш рефлекторите за рециклиране

И ще стои без фарове колко време казваш? Те глобяват за фарове, които не да включени. А за не работещи или липсващи спират от движение. Хубаво даваш идеи, но тая кола освен ако не я имаш само за разходка събота и неделя, няма как да я оставиш без фарове. Иначе е добра идея и по-рано бях предложил, но...

А ако стане сериозна авария по колата и влезе в сервиз кво правим тогава :mhihi ще я караме ли.Има и други средства за придвижване когато колата е в ремонт.Никой не казва да се кара колата без фаровете,мисля че сте големи хора да не си помисляте такива неща.Фирмените коли дето ги карат всеки ден според теб в сервиз не влизат ли :mhihi

Потребителски аватар
Супер Ицо

Мнениеот Супер Ицо » Сря 16 сеп 2015 22:22

Колеги не искам спорове в темата ми. Между другото,фара е готов само трябва да залепя стъклото. Силикона директно в улея на самия фар ли да го слагам или на стъклото по ръба? И горе-долу в какво количество,че да не сгафя с твърде много или малко количество :Mr Green Fun

ПС - рефлекторите няма да ги поправям,до 27ми няма да успеят хората,а тогава колата ми трябва,нищо друг път :rolleyes

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 16 сеп 2015 23:15

fox_vt написа:Има и други средства за придвижване когато колата е в ремонт.

Не знам. За мен да ми се развали колата е като да ми отрежат краката. Налага ми се да ползвам кола ежедневно и не за кеф. И помни ми думата, нямам друг избор откъм транспорт, който да ми е адекватен. А фирмите не ги мисли, там имат повече от 1 автомобил. И да влезе един в сервиза, има друг.
Супер Ицо написа:Силикона директно в улея на самия фар ли да го слагам или на стъклото по ръба? И горе-долу в какво количество,че да не сгафя с твърде много или малко количество

Сериозно ли до 27-ми няма да могат? Аз мислих да давам моите за рециклиране някой ден, като сменя временно с други, по-калпави. Но явно няма да я бъде - То от 16 до 27 са над 10 дни.
Силикон слагаш в улея, най-лесно е. Слагаш толкова, че да се получи плътна линия от силикон с височина 1/2 от тази на улея. Прецени си най-добре на око, защото старите фарове имат често скъсани уши за закрепване към купето, където трябва да се сипе повече силикон, за да се запълни, има места на които се изкривяват/измятат и се налага повече запълване. Дори и да сипеш повече, то ще протече от вътрешната страна на стъклото или ще излезе отвън. Нищо фатално, ако не се олееш. Ползвай неутрален силикон най-добре. Тоя с мирис на оцет съм го забравил вече.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 17 сеп 2015 19:30

Най добре силикон за прозорци май беше тоя белия,прозрачния санитарен дето мирише на оцет в никакъв случай иначе след време ще питаш как да го изстържа.Вече ако беше рециклирал рефлекторите тогава можеш с него да ги залепиш и остават завинаги :mhihi

Потребителски аватар
Супер Ицо

Мнениеот Супер Ицо » Чет 17 сеп 2015 19:38

Аз го затворих точно с такъв силикон :Mr Green Fun
Първия път го оплесках и след два часа,го хванах за единия край и се свали целия,дано някак си подобно да се свали като се отваря по нататък,защото рефлекторите не са много добре :redface

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”