Кордоба 1,9 ТДИ '99 AHU "бяло облаче" при първи старт.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Кордоба 1,9 ТДИ '99 AHU "бяло облаче" при първи старт.

Мнениеот bkunev » Чет 17 сеп 2015 9:24

Здравейте, Колеги! От скоро ми прави впечатление че мойта талига /Кордоба 1,9 ТДИ '99 AHU/ при първи старт в деня изкарва въпросното облаче и след минута всичко си е ток. Говорим не за конденз. Прави го и вечер след работа, което е около 17ч, когато е жега. Бяло-сиво облаче. Днеска го подуших, не ми люти. Нормално си пали от чукването както всеки път, върви си нормално, има ряз. Единствената разлика от преди да почне да ми прави впечатление е че минах от 10W40 на 5W40 total. Пак със съответната спецификация за моя мотор. За 3000 км. не го е бутнало. Тя и преди не го буташе. Другото което промених е че ми секна тубната и почнах да наливам по бензиностанциите. Предимно на шел. Някакви идеи?

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: "Бяло облаче" при първи старт.

Мнениеот vanesto » Чет 17 сеп 2015 10:02

Провери си центровката на Ваг ком, може да постнеш и тук да видим. По принцип това би трябвало да е неизгоряла нафта, ама пък казваш че пали от раз, нещо не се връзва . Можеш да смениш и бензиностанцията за проба. Антифриза как е?

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Чет 17 сеп 2015 10:07

Антифриза не мърда. Абе всичко си е ток. То не че ми пречи, ама се чудя к'во и стана. А у наше село незнам кой може да ми направи въпросната диагностика.
Аз друго си мисля, да не би като постои и да дръпва малко въздух от някъде по системата!?!

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Чет 17 сеп 2015 11:42

То ако е въздух няма да пали, или ще пали и гасне. С тези туби да не си зацапал нещо помпа, дюзи. Добавка в нафтата пробвал ли си? И освен да смениш бензиностанцията, друго няма какво да направиш.

Последна промяна от vanesto на Чет 17 сеп 2015 11:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 17 сеп 2015 11:43

Щом няма аномалии в паленето и работата, щом върви и гори нормално, пък и няма кой да ти направи диагностика, спри да гледаш какво излиза от ауспуха. Нямаш ли някой първокласник, да ти запълни свободното време...

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Чет 17 сеп 2015 18:52

Аз че няма да реагирам докато не се разпуши като комин на задушена печка, ама ме дразни. Трябва да има някакво обяснение. :gruebel Тубната нафта която наливах беше от западна европа, бистра като сълза, горивния филтър се сменя вихаги в срок. Надали съм задръстил нещо. Какво трябва да направя с вагком-а и да го кача тука?

п.с. Някой от Габрово и региона с вагком, който знае какво прави да знаете?

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 17 сеп 2015 19:33

Колега,не си създавай грижи-карай си колата и се кефи.Явно не си виждал пушеци-покарай след мен да видиш за кво иде реч :horrorb :a070

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 17 сеп 2015 21:07

Може да е центровка, при твоя мотор се случва да се разбие зъбчатката на коляновия вал. Може и да е от износване на помпата, ако е лош студения старт като почне да пада под 3-4 градуса сутрин. Помпата може да се регулира и може да изкара още много, на ваг-ком почти не може да се хване износването, тъй че провери центровката се вижда.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 18 сеп 2015 10:47

Една кола на толкова километри, дори и да няма външни признаци, все ще се намери нещо за ремонт ако вземеш да се задълбочаваш.
Предполагам някой ти е "вкарал" мухата, когато те е гледал като палиш. Иначе такова облаче няма как случайно да го видиш на огледалото ако си сам, освен ако не е "купест дъждовен облак" :biggrin . Според мен излишно се ангажираш, поддържам идеята за първолака :mrgreen .

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Пет 18 сеп 2015 11:20

Абе аз лично съм виждал бял облак зад мен при първо палене ... вижда си се и покрай мен минава даже :D

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пет 18 сеп 2015 13:22

Същата работа :smile По-интересното е че някой път не го прави! Тъй ще е явно, докато не роди...

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 26 сеп 2015 22:31

Нормално е да изкарва облаче при паленето. Първоначалния импулс на впръскване е по-голям. Когато е топла и запалиш облачето трябва да е черно.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Re: Кордоба 1,9 ТДИ '99 AHU "бяло облаче" при първи старт.

Мнениеот bkunev » Чет 01 окт 2015 9:08

Аз имам и още един въпрос: От 2-3 години като пусна парното и ми гасне цялото табло +осветлението на конзолата. Като е светло не ме бърка, ама като се стъмни е зор. Контролните лампи си работят, фаровете си светят, но няма осветление и нищо не се вижда по таблото. Пробвах с нов шалтер за фаровете, пак чеп. Нещо от топлината се случва. Някъде се разширява и губи контакт сигурно?!? Като завъртя кранчето на парното на хладно, изчакам малко и рестартирам фаровете се закрепя осветлението, ама зима иде, сакам жега вътре. :mhihi

Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?

Върни се в “Дизелови агрегати”