Колко ток плащате?
					Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
	Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко ток плащате?
Абе излизам тая вечер до магазина,един комп. и един хладилник работеха(бойлера се беше изключил),поглеждам електромера ,мига тоя червен диод насреща ми,все едно съм в епизод на ''Звездни войни'' ,в разгара на битката...Сам съм на етажа,викал съм ги от Енерго про,отваряхя замерваха с едни щуротии,няма ''прикачване'' към моя електромер,ама си стреля тоа червения ''бластер''яко...

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Тези модерните електромери и зарядно да включиш и го засичат и мигат та ще се откачат   Един човек тука ме разсмя един ден, каза... тези диоди хабят ток и ни набутват с пари
 Един човек тука ме разсмя един ден, каза... тези диоди хабят ток и ни набутват с пари   щеше да ме убие тоя дядо
 щеше да ме убие тоя дядо   Та нормално е, само Йода да не изскочи от там да ти забие някой меч
 Та нормално е, само Йода да не изскочи от там да ти забие някой меч  
П.П. За да не ми се карате, бабата в другия апартамент с климатик се топли и с климатик се охлажда лятото, бойлер 80 литра нон стоп он, готви от време на време/сладки манджи/ и варира от 100/150 зависи от климатика, пусне ли го работи нон стоп на 24 градуса.

Един човек тука ме разсмя един ден, каза... тези диоди хабят ток и ни набутват с пари
 Един човек тука ме разсмя един ден, каза... тези диоди хабят ток и ни набутват с пари   щеше да ме убие тоя дядо
 щеше да ме убие тоя дядо   Та нормално е, само Йода да не изскочи от там да ти забие някой меч
П.П. За да не ми се карате, бабата в другия апартамент с климатик се топли и с климатик се охлажда лятото, бойлер 80 литра нон стоп он, готви от време на време/сладки манджи/ и варира от 100/150 зависи от климатика, пусне ли го работи нон стоп на 24 градуса.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа:Тези модерните електромери и зарядно да включиш и го засичат и мигат та ще се откачатЕдин човек тука ме разсмя един ден, каза... тези диоди хабят ток и ни набутват с пари
щеше да ме убие тоя дядо

- 
				amnesty
- Автомобил: VW Polo 9n
- Двигател:
Лято около 55-60 лв.
Климатик нямам. Бойлер работи 80% на нощна тарифа. Хладилникът е с фризер (еднокомпресорен). Готвене 3-4 пъти седмично. Пералня 2-3 пъти седмично. Осветление с икономични лампи и лунички 12V. Стационарен компютър 450W (работи около 10-12 часа). От време на време микровълнова и други дреболии. Два телевизора.
Зимата се отоплявам на ток. Разход между 100-250 лв. според месеца и външната температура. Отоплявам се с конвектори 1kW, 1,5kW, 2kW в помещенията където живеем. Денем подържам температура 20-21 градуса. Нощем около17-18 градуса. Всички конвектори имат таймер и програматори. Имам и голяма стая в която не се седи постоянно, но по време на коледните, новогодишни празници и януарски именни дни се събира фамилията и се отоплява с конвектор 3kW.
Живея в апартамент на 3 етаж, тухла, южен, PVC дограма, без външна изолация.

Климатик нямам. Бойлер работи 80% на нощна тарифа. Хладилникът е с фризер (еднокомпресорен). Готвене 3-4 пъти седмично. Пералня 2-3 пъти седмично. Осветление с икономични лампи и лунички 12V. Стационарен компютър 450W (работи около 10-12 часа). От време на време микровълнова и други дреболии. Два телевизора.
Зимата се отоплявам на ток. Разход между 100-250 лв. според месеца и външната температура. Отоплявам се с конвектори 1kW, 1,5kW, 2kW в помещенията където живеем. Денем подържам температура 20-21 градуса. Нощем около17-18 градуса. Всички конвектори имат таймер и програматори. Имам и голяма стая в която не се седи постоянно, но по време на коледните, новогодишни празници и януарски именни дни се събира фамилията и се отоплява с конвектор 3kW.
Живея в апартамент на 3 етаж, тухла, южен, PVC дограма, без външна изолация.
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
amnesty написа:Осветление с икономични лампи и лунички 12V....
Волатажа няма отношение към лакомията ;)
Важни са ватовете, пък дали са на 220 или 12 се тая....
т.е. ако си като мен с една сюрия лунички - честито :)
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Където има трансформатор има и загуби.

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Vasseto написа:Където има трансформатор има и загуби.

- hooligans
- Модератор 
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Живея сам и плащам около 20-25лв   

Нямам нито бойлер нито климатик.

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:Живея сам и плащам около 20-25лв
Значи плащаш ''много ток'',ако приемем формулата ''на член от семейство''-моето е четиричленно,а плащам по 25лв. на член(от семейството) и имам и бойлер и климатик...Що се оплаквам тогава?

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:Нямам нито бойлер нито климатик.
И се къпеш в корито ли бе, приятел?
 То като сложиш сметката за парно и топла вода от Топлофикация, не ти е по-евтино.
  То като сложиш сметката за парно и топла вода от Топлофикация, не ти е по-евтино.- hooligans
- Модератор 
Нали темата е за тока? 
Казвам колко плащам, не се оплаквам!?
И не си прав, защото не всеки член на домакинството консумира индивидуално, повечето консумация е обща (дали 1 или 4 няма значение, като изключим бойлер и пералня, бойлер и тн)

Отностно инжектопляктора:
Къпя си се като бял човек, не съм плащал повече от 70лв на месец за тец в зимния сезон! 

ПП: Не съм ти приятел, няма как и да бъда!

Казвам колко плащам, не се оплаквам!?
И не си прав, защото не всеки член на домакинството консумира индивидуално, повечето консумация е обща (дали 1 или 4 няма значение, като изключим бойлер и пералня, бойлер и тн)

Отностно инжектопляктора:
Къпя си се като бял човек, не съм плащал повече от 70лв на месец за тец в зимния сезон!

ПП: Не съм ти приятел, няма как и да бъда!

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:Къпя си се като бял човек, не съм плащал повече от 70лв на месец за тец в зимния сезон!
Hooligans, най-големите потребители на електричество в един дом са бойлер, готварска печка и пералня. В момента като си сложих LED лампи, 8 часа ми свети 1 на цената, на която преди обикновена(100W) е светила 1 час. Истината е, че ако имаш ТЕЦ, отопляваш се на дърва и не готвиш, и переш често или го правиш в нощна тарифа сметката за ток е възможно да бъде такава, но ако готвиш често и не се отопляваш на дърва, не ползваш централна топла вода това е невъзможно. За това ти се чудим на консумацията. Хора с 2 стайни апартаменти плащат по 200лв на месец на Топлофикация за отопление зимата.

Не знам по ТЕЦ дали имаш предвид отопление и топла вода или само топла вода. За отопление зимата и топла вода сметка от 70лв ми се вижда почти невъзможна. При условие, че с отопление на ток сметката отива към 200лв, а 5 кубика дърва за отопление на едно помещение са 340лв без хамалогията с рязане, цепене и пренасяне.
- hooligans
- Модератор 
Всяка вечер се включва фурната, два пъти в седмицата се вкючва пералня и веднъж миялна...
Всичките уреди се включват не по-късно от 20ч, защото съседите са по-особени.
Кое е невероятното, не мога да разбера?
И да, имам предвид отопление и топла вода от последната зима, апартамента е изолиран и с нова дограма, парното не се изключва зимата.

Всичките уреди се включват не по-късно от 20ч, защото съседите са по-особени.
Кое е невероятното, не мога да разбера?
И да, имам предвид отопление и топла вода от последната зима, апартамента е изолиран и с нова дограма, парното не се изключва зимата.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:ВКое е невероятното, не мога да разбера?
Сметка за ток 20лв тогава е невъзможна. 2 часа да работи фурна, това са 4kWh. Пералнята пере с програма час и половина консумира за цикъла си около 4kWh. Осветление - 100W лампа слагаме - 2 броя по 6 часа - 36kWh. Фурна - 120kWh. Пералня - 12-15kWh - до тук имаш сметка за ток 35лв, без да слагам лаптоп, компютър, телевизор, зарядно за смартфон, миялна машина и всичко останало възможно - с тия работи я смятай едно 45лв. В никакъв случай 20лв. Или уредите ти са по-икономични или нещо странно има.
А новата дограма вече не значи нищо. По новите наредби увеличиха минималната дебелина на изолацията при саниране на 10-15см.
Аз също плащам около 20-25лв ток за двустаен апартамент, в който живеем с приятелката ми. Основни консуматори - пералня ( 2-3 пъти седмично), хладилник, телевизор. Готварска печка - почти не се ползва. При същите консуматори, когато ползвам обикновени крушки, сметката варираше около 30-40 лв. Откакто смених абсолютно всички с LED, не съм плащал повече от 25 лв.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”