Пасат Б6 ритане при първоначално палене
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ритане при първоначално палене Пасат Б6
Здравейте колги и аз имам същият проблем,колата рита при палене,но при всяко палене е различно по силно или по слабо ритане,при споделеното от вас така и не разбрах от къде може да идва проблема:)
- sveto_bg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б6 ритане при първоначално палене
Да попитам, някой колега установи ли го това от какво се получава, че и мойте симптоми май са същите? Дразнещо е .. ама не мога да разбера от какво се провокира... имам и тема по въпроса.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=444213&p=4351656#p4351656
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=444213&p=4351656#p4351656
- nikolay
- Автомобил: VW Touran 2.0
- Двигател: BMM 2007
Нека ви споделя моя случай.
Touran 2.0 TDI BMM DSG. Колата претрисаше при палене, различно всеки път, понякога не го правеше. При гасене се чуваше метално чукане. Колата си вървеше нормално, няма грешки. Смених ремъка заради съмнения за грешен тайминг без ефект. Резултата - маховик!
Touran 2.0 TDI BMM DSG. Колата претрисаше при палене, различно всеки път, понякога не го правеше. При гасене се чуваше метално чукане. Колата си вървеше нормално, няма грешки. Смених ремъка заради съмнения за грешен тайминг без ефект. Резултата - маховик!
-
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 2.0TDI BKP 2007
Пасат Б62.0 TDI BKP с ръчни скорости. И аз имам този проблем при първоначално палене, след като колата е престояла 4-5ч. примерно... Ако някои има решение на проблема...
-
- Автомобил: VW Passat 2.0tdi
- Двигател: BKP 2006
И при мен при първоначално палене се чува и усеща едно глухо "дум дум "и леко притрисане ,от доста време е така и мислих че е маховик ?
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Сменете си акумулаторите и ще си решите проблема.Всички съвременни дизели са капризни към стартовия ток!
- legaltk
- Автомобил: 1.9 TDI
- Двигател: AXR
Сменял съм акумулатор, маховик+съединител, агренажен комплект - синхронизацията е на 0, стартера е пушка, тампоните на ДВГ са тествани и здрави. Нищо от изброеното не променя тази детонация при първо палене на студен двигател. Не са проверявани О-пръстени на дюзите, но там не ми се пипа на този етап. Единствено, когато колата е нощувала в гаража на сутринта пали без детонация. Нощува ли навън или след 5-6 часа престой - има подобна лека детонация. Трима клубни майстори са я гледали тази кола - не виждат проблем. Аз също се отказах да търся проблем, защото за 5 год. няма нищо притеснително по този повод. ДВГ е AXR.
Поздрави!
Поздрави!
- jorkatta
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател: BMR
Здравейте, дълго се лутах из форума и попаднах на тази тема надявам се да намеря решение или по скоро съвет!
Писал съм доста за проблемите си с първият старт, скоро смених и маховика и сега остана въпросното трудно въртене (според мен) и ритане при палене на автомобила.
Решил съм да сервизирам или по скоро направо да сменя стартера бихте ли ме насочили къде може да се извърши тази процедура?
Благодаря ви предварително.
Писал съм доста за проблемите си с първият старт, скоро смених и маховика и сега остана въпросното трудно въртене (според мен) и ритане при палене на автомобила.
Решил съм да сервизирам или по скоро направо да сменя стартера бихте ли ме насочили къде може да се извърши тази процедура?
Благодаря ви предварително.
Здравейте колеги, от скоро съм собственик на пасат Б6 2005г. 2,0 DSG. Имам същият проблем с ритането и разтрисане на двигателя при палене, но на топъл двигател. Първото палене е нормално.Казаха ми, че е от маховика, но доколкото знам той е сменен. На какво може да се дължи това?
- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
И при мен го има ритането при палене на загрял двигател. Обяснявам си го с проблема с топлия старт на VW и тръгнал маховик.
Смених маховика и ритането при палене на топъл двигател спря. Старият маховик наистина беше сменян.Някой може ли да ми каже защо се е разбил толкова бързо?
- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
Най-добре ще ти каже майстора, който ти го е сменил. Тук във форума няма кристална топка за гадаене
И какво значи "толкова бързо"?

Върни се в “Дизелови агрегати”