Здравейте, колеги! Имам доста неприятен проблем с колата си, губи абсолютно всякаква мощност, като минавам 120 км/ч...Тия дни ми се наложи да пътувам извън България и си беше същинско мъчение. С крака ми до дупка на газ, колата не дърпа дори на равно и ако изкаврам 130 е добре. Забелязох и че, при по-ниските предавки, след като престои се оправя донякъде, но щом мина 3 хиляди и 200 оборота, колата все едно предърпва назад и губи мощност. Опитах да дигна повече от 3 хиляди обороти на трета и става същото, предърпва малко, и пуф - мотора все едно работи с няколко цилиндъра по-малко. Имайки предвид че тази година съм сменил ремъка и всичките консумативи, горивен филтър и практически всичките маркучи, е изключително неприятно. През зимата имаше проблем с турбокомпрессора, прецака се и при подаване на газ дигаще високи обороти, но свалиха ми го, и го оправиха, след това нямах оплаквания с дърпането и вървежа на колата, дори дърпаше още по-добре от преди. Човека, който ми извършваше всичките тези операции, ме увери че турбото е добре, както и състоянието на двигателната част на колата, но след такива резултати нещо определенно не е добре. На колата е слаган чип и й беше оправян проблем с палене на топло, който в крайна сметка се оказа изцяло в компютор. Странното е че има моменти, в които май дърпа добре колата, но е само на низки предавки, след 3-тата колата е все едно с 70-80 конски сили...Подозирам че проблема може да е в компютора или турбокомпрессора, но нямам представа към кой да се обърна за да получа компетентно мнение, различно от това на моя техник. Хвърлил съм доста пари по подръжката и си обичам голфчето, но имам усещане, че човека който ми следи за колата или ме лъже или просто не е достатъчно компетентен.
Технически характеристики на голфчето - 1.9 TDI, 98 година производство, 110 к/с без чип.
Предварителна благодарност на всички колеги за отговорите! =)
VW GOLF 4 1,9 TDI никаква мощност
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Никаква мощност при VW GOLF 4 1,9 TDI
Здравей, напиши от къде си, за да можем да те изпратим при човек, който разбира, щом не си доволен от твоя майстор.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
99,9 % проблема е от зацапала турбина, покарах 2-3 седмици културно и имам същия проблем...
Преди при чистене на грешката която натрупва и ръчкане се оправяше но този път няма ефект....
ПС: Все пак сподели начина ти на каране какъв е ? Ако караш кротичко както мен на моменти е нормално :)
Преди при чистене на грешката която натрупва и ръчкане се оправяше но този път няма ефект....
ПС: Все пак сподели начина ти на каране какъв е ? Ако караш кротичко както мен на моменти е нормално :)
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Въобще не са 99.9%... По-скоро максимум 60!
Колега, почни от нещо по-лесно и много по-евтино.. Смени вакуумните маркучета.. Всички! Ако има някое леко сцепено се получава тоя ефект.
Също така като й смачкаш газта чува ли се виене/свирене откъм двигателя?
Колега, почни от нещо по-лесно и много по-евтино.. Смени вакуумните маркучета.. Всички! Ако има някое леко сцепено се получава тоя ефект.
Също така като й смачкаш газта чува ли се виене/свирене откъм двигателя?
-
- Автомобил:
- Двигател:
В София, Младост се намирам аз, не е проблем да се разкарам из града обаче, стига да си струва :D
Аз се опитвах да я изръчкам, преди имаше някакъв ефект, но сега просто не върви. След случката с турбокомпрессора не я ръчкам много, пазя я , но все пак си я карам бързичко.
Последния път като отидох при моя техник, той каза че единия от вакуумните маркучи се е скъсал, отгоре на всичко ми беше казал че беше и от гориво проблема, въпреки че я заредих на ОМВ-то, който той препоръча и съмненията ми в неговата компетентост възрастнаха доста. Като цяло, като я карам до 4-та се чува добре двигателя, чувам и турбото, тегли, въпреки че по-слабо от преди, но когато минавам на 4 около 70-80 км/ч работата почва да загрознява, а като съм на 5-та и се опитам да ускоря от 100, ми избива студен пот на челото :D Имайки предвид че с нея съм дигал спокойно 170-180 на магистралата, а в града ускоряваше много добре, в момента едвам стигам 130 и то по прав път, ако изкачвам нещо, почвам да плача.
Аз се опитвах да я изръчкам, преди имаше някакъв ефект, но сега просто не върви. След случката с турбокомпрессора не я ръчкам много, пазя я , но все пак си я карам бързичко.
Последния път като отидох при моя техник, той каза че единия от вакуумните маркучи се е скъсал, отгоре на всичко ми беше казал че беше и от гориво проблема, въпреки че я заредих на ОМВ-то, който той препоръча и съмненията ми в неговата компетентост възрастнаха доста. Като цяло, като я карам до 4-та се чува добре двигателя, чувам и турбото, тегли, въпреки че по-слабо от преди, но когато минавам на 4 около 70-80 км/ч работата почва да загрознява, а като съм на 5-та и се опитам да ускоря от 100, ми избива студен пот на челото :D Имайки предвид че с нея съм дигал спокойно 170-180 на магистралата, а в града ускоряваше много добре, в момента едвам стигам 130 и то по прав път, ако изкачвам нещо, почвам да плача.

-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Това коетио се случва е че колата ти влиза в авариен режим! Причината е че турбото ти на работи коректно! Причините са няколки! Зацапана геометрия, скъсани вакумни маркучи, повреден актуатор или повреден клапан n75! Първо си направи диагностука с vag com или потърси читав майстор от форума! Успех!
Понеже всичко е гадаене или по-скоро липсва някакъв лог, аз лично бих почнал от дебитомера. Симптомите дето описва колегата са точно за заминал си дебитомер. И все пак нищо не може да замени качествената диагностика
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
xxx_man написа:Това коетио се случва е че колата ти влиза в авариен режим!
Забелязох и че, при по-ниските предавки, след като престои се оправя донякъде
Ако беше авариен режим, само гасене и палене щяха да оправят проблема.
- legaltk
- Автомобил: 1.9 TDI
- Двигател: AXR
hvp800 написа:Понеже всичко е гадаене или по-скоро липсва някакъв лог, аз лично бих почнал от дебитомера. Симптомите дето описва колегата са точно за заминал си дебитомер. И все пак нищо не може да замени качествената диагностика
И на мен така ми се струва. За дебитомер.
- niki_g
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AHF 1999
hvp800 написа:Понеже всичко е гадаене или по-скоро липсва някакъв лог, аз лично бих почнал от дебитомера. Симптомите дето описва колегата са точно за заминал си дебитомер. И все пак нищо не може да замени качествената диагностика
Диагностика! Напонмя ми на мойте проблеми. До трета върви добре, на четвърта също върви добре, но САМО на равно и по надолнище, при много, ама много лек баир до 100 и все едно има ограничител. Смених и аз маркучите на вакуумите, но същото положение. Оказа се дебитомера, смених го и сега си върви нормално. Но направи диагностика преди да се впуснеш в редица ремонти на неща, които може би са си наред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW GOLF 4 1,9 TDI никаква мощност
Колеги и аз имам същия проблем и на диагностика излиза късо съединение дебитомер. Проверих кабелите и няма видима повреда.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Късото съедиение не е задължително да е в кабелите.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Причините са няколко.Това което можеш да провериш са дебитомер дали му е здрава жичката,движението а акуатора направи клип с телефона щото не се вижда добре
единия дава газ в колата другия прави видеоклип и после го преглеждате.Ако не се движи или мърда едвам едвам примерно така https://www.youtube.com/watch?v=_BnVOqHRt7c проблема е в 90 процента от скъсано вакумно маркуче 10 процента заминал клапан Н 75.Ако се движи слабо примерно ето така https://www.youtube.com/watch?v=GUhljVdyxGE проблема е в зацапана геометрия лекува се с чистене понякога и в домашни условия стига да ти е махнат катализатора viewtopic.php?f=24&t=461638 .Ако геометрията е добре трябва да се движи лоста около 1.5 см примерно така https://www.youtube.com/watch?v=n92tL6g5Y4k но се съмнявам,че колата ще върви зле и лоста ще се движи толкова така че дерзай провери тези работи нищо сложно няма и не се филмирай прочети много теми има и е описано защо не вървят какви са причините и какво е лечението.
единия дава газ в колата другия прави видеоклип и после го преглеждате.Ако не се движи или мърда едвам едвам примерно така https://www.youtube.com/watch?v=_BnVOqHRt7c проблема е в 90 процента от скъсано вакумно маркуче 10 процента заминал клапан Н 75.Ако се движи слабо примерно ето така https://www.youtube.com/watch?v=GUhljVdyxGE проблема е в зацапана геометрия лекува се с чистене понякога и в домашни условия стига да ти е махнат катализатора viewtopic.php?f=24&t=461638 .Ако геометрията е добре трябва да се движи лоста около 1.5 см примерно така https://www.youtube.com/watch?v=n92tL6g5Y4k но се съмнявам,че колата ще върви зле и лоста ще се движи толкова така че дерзай провери тези работи нищо сложно няма и не се филмирай прочети много теми има и е описано защо не вървят какви са причините и какво е лечението.
Върни се в “Дизелови агрегати”