georgebonev написа:Общо взето няма инфо във форума...
Аз го правих преди месец - и от ляво и от дясно, когато сменях шибедаха. Долу при вратите снадките се бяха измъкнали. Ако са откачени горе при шибедаха, се сваля и тавана.
От дясно, пасажерското:
Махнах жабката и кората под нея, свалих и тонколонката горе на таблото, както и страничната пластмаса до стъклото (трябва да се отвие едно болтче по средата на гредата, което се вижда, като се свали и средната пастмаса, където са коланите). Свалянето на страничната пластмаса ми помогна, защото има отвори на гредата, през които можех да натискам тръбичката на дренажа да не се гъне много. Може да ползваш няколко щипки, които да притискат тръбичката към гредата.
Мястото на снадката на дренажа е много малко за бъркане, но с напипване се достига. Трябваха ми и дълги пинцети или едни "медицински ножици", които имат опция да "защипват" стиснатото (тръбичката). С едната ръка долу бърках и държах ъгловата тръбичка (къде от вътре, къде отвън), а с другата натиквах по малко тръбата на дренажа от горе надолу. В крайна сметка успях...
От ляво, при шофьора:
Мястото също е много ограничено, даже по-малко мисля, отколкото от дясно.
Свалих тонколонката, ключа за фаровете и мисля, че беше и решетката на духалката.
![]()
При сваляне на решетката на духалката има едно болтче, което свалих при затворена клапа, за да не падне болтчето надолу във въздухопровода.
Пак се бърка с две ръце, като от другата страна, и по малко по малко се набутва едно в друго.
Накрая пробвах с едно маркуче и фунийка и наливах от горе при шибедаха вода за проба. Или някой друг налива горе, а ти гледаш с фенерче снадката дали ще текне.
Снимки от самата "операция" нямам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 122 госта