Голф 3 дренаж на люк

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
automan
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 дренаж на люк

Мнениеот automan » Чет 17 сеп 2015 20:22

от известно време ми се мокри стелката . реших да поразровя и открих че се измъкнал маркуча който отвежда водата от страни на вратата! колкко и да се мъчих не можах да стигна до снадката където влиза за изхода на вратата! как да стигна до там ? :rolleyes става въпрос за голф3. :icon_sad

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Re: дренаж на люк

Мнениеот georgebonev » Пет 18 сеп 2015 8:56

Общо взето няма инфо във форума...
Аз го правих преди месец - и от ляво и от дясно, когато сменях шибедаха. Долу при вратите снадките се бяха измъкнали. Ако са откачени горе при шибедаха, се сваля и тавана.

:arrow От дясно, пасажерското:
Махнах жабката и кората под нея, свалих и тонколонката горе на таблото, както и страничната пластмаса до стъклото (трябва да се отвие едно болтче по средата на гредата, което се вижда, като се свали и средната пастмаса, където са коланите). Свалянето на страничната пластмаса ми помогна, защото има отвори на гредата, през които можех да натискам тръбичката на дренажа да не се гъне много. Може да ползваш няколко щипки, които да притискат тръбичката към гредата.
Мястото на снадката на дренажа е много малко за бъркане, но с напипване се достига. Трябваха ми и дълги пинцети или едни "медицински ножици", които имат опция да "защипват" стиснатото (тръбичката). С едната ръка долу бърках и държах ъгловата тръбичка (къде от вътре, къде отвън), а с другата натиквах по малко тръбата на дренажа от горе надолу. В крайна сметка успях...

:arrow От ляво, при шофьора:
Мястото също е много ограничено, даже по-малко мисля, отколкото от дясно.
Свалих тонколонката, ключа за фаровете и мисля, че беше и решетката на духалката.
:exclaim icon_idea При сваляне на решетката на духалката има едно болтче, което свалих при затворена клапа, за да не падне болтчето надолу във въздухопровода.
Пак се бърка с две ръце, като от другата страна, и по малко по малко се набутва едно в друго.

Накрая пробвах с едно маркуче и фунийка и наливах от горе при шибедаха вода за проба. Или някой друг налива горе, а ти гледаш с фенерче снадката дали ще текне.
:beer

Снимки от самата "операция" нямам.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

automan
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 дренаж на люк

Мнениеот automan » Пет 18 сеп 2015 17:53

просто се чудя как може да е толкова тъпо направено! да вкараш един маркуч трябва да разглобиш пловината кола!мале колко простотия имало на този свят, и тя се казвала фолксфаген :horror :rolleyes

automan
Автомобил:
Двигател:

Re: дренаж на люк

Мнениеот automan » Пет 18 сеп 2015 18:12

georgebonev написа:Общо взето няма инфо във форума...
Аз го правих преди месец - и от ляво и от дясно, когато сменях шибедаха. Долу при вратите снадките се бяха измъкнали. Ако са откачени горе при шибедаха, се сваля и тавана.

:arrow От дясно, пасажерското:
Махнах жабката и кората под нея, свалих и тонколонката горе на таблото, както и страничната пластмаса до стъклото (трябва да се отвие едно болтче по средата на гредата, което се вижда, като се свали и средната пастмаса, където са коланите). Свалянето на страничната пластмаса ми помогна, защото има отвори на гредата, през които можех да натискам тръбичката на дренажа да не се гъне много. Може да ползваш няколко щипки, които да притискат тръбичката към гредата.
Мястото на снадката на дренажа е много малко за бъркане, но с напипване се достига. Трябваха ми и дълги пинцети или едни "медицински ножици", които имат опция да "защипват" стиснатото (тръбичката). С едната ръка долу бърках и държах ъгловата тръбичка (къде от вътре, къде отвън), а с другата натиквах по малко тръбата на дренажа от горе надолу. В крайна сметка успях...

:arrow От ляво, при шофьора:
Мястото също е много ограничено, даже по-малко мисля, отколкото от дясно.
Свалих тонколонката, ключа за фаровете и мисля, че беше и решетката на духалката.
:exclaim icon_idea При сваляне на решетката на духалката има едно болтче, което свалих при затворена клапа, за да не падне болтчето надолу във въздухопровода.
Пак се бърка с две ръце, като от другата страна, и по малко по малко се набутва едно в друго.

Накрая пробвах с едно маркуче и фунийка и наливах от горе при шибедаха вода за проба. Или някой друг налива горе, а ти гледаш с фенерче снадката дали ще текне.
:beer

Снимки от самата "операция" нямам.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

маркуч или тръба е , което влиза в снадката изкам да кажа твърда ли е или е мек маркуч?

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Re: Голф 3 дренаж на люк

Мнениеот georgebonev » Пет 18 сеп 2015 20:57

Маркуч е, полу-мек, не е много твърд, но не и много мек. В края, където влиза в дренажното ъглово на вратата, при мен е маалко по-твърдо, докато ъгловото дренажно е доста по-меко.
Проблема е в това, че маркуча се гъне по средата, където минава между стъклото и гредата, поне на мен ми беше трудно да го натисна някак по-отгоре... Аз успях само с ръце да го натикам, но ръцете са ми малко по-дълги, така че можех да пипам едновременно и отвън и от вътре.
По едно време мислех и гредата на таблото да махам... :mrgreen
Ох, шантаво обяснение стана, но и занимавката е същата...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”