Избор на семеен автомобил - комби (за предпочитане) или ван
-
- Автомобил:
- Двигател:
Избор на семеен автомобил - комби (за предпочитане) или ван
Здравейте! Карах астра Г хечбек 1.6 75к.с имал съм и комби дизел. Като цяло съм доволен от астрата, но я продадох защото хечбека ми е малък и сега се чудя комби или ван. Комбито мисля че ще е удачно понеже се въртят доста километри в града а ван за градско мисля че няма да е добре. Общо взето клоня към комбитата. Имам няколко варианта за комби : пак астра с моно мотора, фолксваген поло или шкода фабия или октавия. Харесвам много Борите но лимита ми е 3500лв за кола нов внос без регистрация , защото доста пари трябват за регистрация, обслужване и поставяне на газ. Като споменах газта - астра с моно мотора става за обикновенна газ а другите има ли такава вероятност или само газов инжекцион. Ако има предложения за дизелови мотори моля да не е нещо капризно с скъпи ремонти. Общо взето парите са фактор говоря за части все пак колата няма да е нова и се предполага че ще се правят ремонти. Благодаря предварително!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на семеен автомобил - комби (за предпочитане) или
Не зная коя генерация Астра имаш предвид, ако е G,тромавичка е с тези 75 коня. Бих ти препоръчал 1.8, доста по-добра е като вървеж, мотора е добър и носи и обикновена газова, задължително с аванс процесор.
Поло комби - карам такова вече 7 години, доволен съм много, но е по-малко от Астра. Инак е железен автомобил, здрава ходова част, проста и надеждна конструкция. Различен е от Поло хетчбек. Добрите мотори са AFT 1.6 100 коня и 1.9 ТДИ. Малките бензинови 1.4 и 1.6 са с калпавите кутии и искат задължително ГИ. AFT-то е последния бензинов, който става с обикновена газова и дава вървеж и разход съпоставим с ГИ. Дизелите на това купе са добри, 90-коньовия е напълно достатъчен, друг въпрос е дали ще намериш свястна кола. Сеат Кордоба е абсолютно същата.
Октавия с 1.6 мотора не препоръчвам, за дизелова не зная дали ще се впишеш с цена за заслужаваща си кола, инак са доста добри.
Фабия - малка е.
Поло комби - карам такова вече 7 години, доволен съм много, но е по-малко от Астра. Инак е железен автомобил, здрава ходова част, проста и надеждна конструкция. Различен е от Поло хетчбек. Добрите мотори са AFT 1.6 100 коня и 1.9 ТДИ. Малките бензинови 1.4 и 1.6 са с калпавите кутии и искат задължително ГИ. AFT-то е последния бензинов, който става с обикновена газова и дава вървеж и разход съпоставим с ГИ. Дизелите на това купе са добри, 90-коньовия е напълно достатъчен, друг въпрос е дали ще намериш свястна кола. Сеат Кордоба е абсолютно същата.
Октавия с 1.6 мотора не препоръчвам, за дизелова не зная дали ще се впишеш с цена за заслужаваща си кола, инак са доста добри.
Фабия - малка е.
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Един приятел преди 2-3 години си купи Опел Корса комби с Исузу мотор. Каза, че няма такава здрава машина. Ако искаш, хвърли им едно око. Можеш да погледнеш и други комбита, примерно Бора или Октавия. За 3500 може би ще се вместиш в една дизелова Октавия комби. А за споменатата Корса от 3500 даже ще ти останат.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
За 3500 читава Октавия комби дизел не можеш да намериш, трябва да вложиш после още толкова.
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
vanesto написа:За 3500 читава Октавия комби дизел не можеш да намериш, трябва да вложиш после още толкова.
Склонен съм да не се съглася: http://www.cars.bg/c1267958
В Cars излизат 46 резултата като съм посочил само Skoda Octavia combi до 4000 лв.
Октавия 1, разбира се.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Астра Г 1,7DTI (Исузу) ти е в бюджета. Много по-пъргава е от 1,6 моното. Градско разхода на гориво е в рамките на 6,0-6,5л
- vanesto
qm_parket написа:vanesto написа:За 3500 читава Октавия комби дизел не можеш да намериш, трябва да вложиш после още толкова.
Склонен съм да не се съглася: http://www.cars.bg/c1267958
В Cars излизат 46 резултата като съм посочил само Skoda Octavia combi до 4000 лв.
Октавия 1, разбира се.
Да, само че съм писал читава. Тази която си посочил не до 3500лв
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
И като си представя как е рециклирано турбото! Километрите са без коментар...
За тези пари най-много кола предлага Астра.
За тези пари най-много кола предлага Астра.
- vanesto
Да, кой рециклира турбо на 185К, ама иначе и сервизна книжка има
Вервайте ми...

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11438849599437521&slink=am2ja8
Или това или шкода. За 3500 лева имаш голям избор. Иначе и половината от обявените пари не струват тия коли,но пазара в бг е такъв.
Или това или шкода. За 3500 лева имаш голям избор. Иначе и половината от обявените пари не струват тия коли,но пазара в бг е такъв.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за мненията. За астра Г знам че 75к.с. са малко за комби но не съм състезател и ми стигат стига да намеря запазена кола, а за 1.8 мотора как става за обикновенна газова незнам , колегата да каже има ли опит с това. Иначе полото с 101к.с. ще е добре за купето, а 1.6 какви разлики има в кутията ако може да споделите защо не е оферта и би трябвало да стане за евтина газ не е ли моно мотора? Иначе и то ще е малко слабичко. За дизелите на фолксваген съм чувал добри мнения, а при опелите съм чувал да се говори за много проблеми при ГНП за моторите на астра Г специално иначе стария исузу май е корав ама е на астра Ф. Ако може споделете точно всеки каквото кара какво е видял от опит за дадена кола.
-
- Автомобил:
- Двигател:
1.6 SR мотора на VW става ли за евтина газ или не. За дизели специално по-малко гледам че в немското мобиле 2001г коли са на над 300 до 400 хил. км пробег а в БГ коли 97г са на реални 140 хил.км много ги карат на запад, в Англия си бях харесал астра Х и беше на 300000мили и се отказах че пътя не е малко до бг.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
dido_19_84 написа:1.6 SR мотора на VW става ли за евтина газ или не. За дизели специално по-малко гледам че в немското мобиле 2001г коли са на над 300 до 400 хил. км пробег а в БГ коли 97г са на реални 140 хил.км много ги карат на запад, в Англия си бях харесал астра Х и беше на 300000мили и се отказах че пътя не е малко до бг.
Не знам, какво разбираш, под "евтина" газ? Газта на колонките, е еднаква за всички, ако това имаш предвид? Ако се касае, обикновена, или инжекцион, определено е за второто, но то е по-скъпото!
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
1.6 SR е с пластмасовите чаркове и трябва да е 100% ГИ 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Гледай бензинова астра със стария мотор. 1.6/75 коня. Става с обикновена газ, и евтина подръжка. За тези пари можеш да намериш нещо читаво. За дизел, даже и не си помисляй, ако не е от твой човек и има някаква история като сервизна книжка.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”