Караджъ турс, Юбим и почивка в Турция х-л Alish - Пълен кошмар

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Разочарование от почивка в Турция х-л Alish

Мнениеот VWGT » Пет 18 сеп 2015 14:15

ако хотела е хубав, all inclusive-a също е на ниво, и то на доооста добро ниво. Аз не бих го пропуснал. (то това си е уникалната част от цялата почивка в Турция :Mr Green Fun , иначе Гърция е 1000 пъти по-яко).

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 18 сеп 2015 15:10

само да вметна че 0.100л. алкохол се предлага за скромната сума от 30тл.което е около 18лв. icon_idea ,храната също не е евтина по заведенията средно хранене на човек при ограничение е около 40-50тл.без да употребяваш алкохол :stumm говоря з Кушадъс icon_idea

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Пет 18 сеп 2015 19:48

Странно, преди месец и нещо и аз бях именно в Кушадасъ.
Симид(като геврек, ама не баш) и техния чай - 2 лири - лев, лев и нещо.
Половинка от техния хляб, разрязан на две, по средата с печено пилешко, домати, краставици и сос по избор - 3-4 лири - два, два и нещо лева.
Искендер кебап(най-добрия за мен) - почва от 15 лири(7-8лв.)
Кюфтенца на скара с картофки порция - пак 15-на лири. Кюфтетата нямат нищо общо с нашите.
Естествено имаше и изгъзени места - върха на влюбените ли там както се води на български - два чая от техните и едно кафе ли кво беше нещо такова елементарно - 20 и нещо лири :banghead
За алкохола съм съгласен. Даже умрялата им ракия половинка в магазин, не в заведение е 50 лири(25-30лв.) :screwy Бирата кен, пак тяхната пикня Ефес - 5 лири(2.5-3лв.) в магазин и то :screwy Но това за мен не беше от значение понеже така или иначе не съм по алко'ола :mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 19 сеп 2015 17:25

Мите, напиши им имената на Караджъ турс и Юбим в заглавието, да може да ги индексира Google. В крайна сметка не е виновен хотела, а фирмата, която те е пратила там!

На твое място бих си търсил част от парите!

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 19 сеп 2015 19:25

Ака седнете на заведение в Турция искайте непременно менюто, а ако решат да ви показват ястията във витрини задължително уточнете цените защото могат да Ви изненадат с невероятна сметка. :eek
Турчолята са уникални в баламосването на туристите.
С местните не смеят да си го позволят. :c020

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 19 сеп 2015 19:37

Вярно е, даваха предаване по Discovery, после те карат да отидеш да изтеглиш пари от банкомата, ако ли не бой!

Потребителски аватар
BeFree
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BeFree » Съб 19 сеп 2015 23:27

Ходете в Гърция, бе, хора! Акъла ми не побира защо се ходи в тия турски хотели с all inclusive дето им слагат гривничките и са като затворници, освен ако не искат да дадат още веднъж вече платената сума, за да изкарат читава почивка. Сестра ми бяха преди няколко години в Бодрум и бяха ОК с хотела, но плажът им беше камънак, излезли от хотелския комплекс и край тях само пустош /щото градът Бодрум е на някакви километри; а да не говорим, че с едно посещение в него и вече няма какво да разглеждаш/, в самата страна всичко е някакъв алъш-вериш и мен това ме отблъсква супер много, щото не считам почивката си за някаква стока... Не го разбирам това с ходенето в Турция. Съжалявам за прецаканата ви почивка (знам колко чакахме ние нашата), несправедливо е и ако има начин наистина поне за част от нещата пробвайте да натиснете въпросният туроператор. В интерес на истината, досега не бях чела негативни отзиви за тях :neutral

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 20 сеп 2015 12:31

BeFree написа:Ходете в Гърция, бе, хора! Акъла ми не побира защо се ходи в тия турски хотели с all inclusive дето им слагат гривничките и са като затворници
Не го разбирам това с ходенето в Турция.

Гривничките са задължителни за почти всички хотели all inclusive.
За Турция, както е вече писано се търси хотел минимум 5 звезди и даже 5+. Задължително е капацитетът на хотела да е минимум 500 места. Това осигурява разнообразие в храната.
Ти знаеш ли какво е гръцки all inclusive - беден асортимент на храна и напитки дори в 5 звезден хотел плюс типично византийски гадни трикове. :confused
Цените на гърците въобще не желая да коментирам защото са неразумно високи.

Потребителски аватар
BeFree
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Кошмар от Караджъ турс, Юбим и почивка в Турция х-л Alis

Мнениеот BeFree » Пон 21 сеп 2015 17:09

Само че за разлика от Турция, в Гърция има богато много оферти, които не са all inclusive. А цените са според възможностите на човек - яли сме и за 10 лв двамата, и за 60, и сигурно може и за повече. Както и да е, всеки има право на предпочитания. Дано колегата успее да компенсира по някакъв начин!

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 21 сеп 2015 18:29

Те затова ли наште хотелиери и ресторантьори са толкова ''сербез''.В края на юли,Несебър- заведение близо до плажа(НЕ 4 ЗВЕЗДИ),ама 4 порции рибена чорба,една пърленка и 0.5л.мин вода- 52лв.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 22 сеп 2015 19:32

За толкова пари на Тасос пиех 4 бири, една пица за жената и една порция октопод на грил. Заедно с това безплатно ти носят вода, хляб и накрая десерт. Като обслужването беше на перфектно ниво. Винаги питаха дамата до мен дали и е харесало яденето, пиенето и каквото и да било от това, което си е поръчала.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 22 сеп 2015 20:27

Vizor написа:За толкова пари на Тасос пиех 4 бири, една пица за жената и една порция октопод на грил. Заедно с това безплатно ти носят вода, хляб и накрая десерт. Като обслужването беше на перфектно ниво. Винаги питаха дамата до мен дали и е харесало яденето, пиенето и каквото и да било от това, което си е поръчала.

Верно ли бе?

Последна промяна от hooligans на Вто 22 сеп 2015 20:35, променено общо 1 път.
Причина: С какво е полезен коментара ти? Избягвай подобни коментари!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 23 сеп 2015 8:37

Мите, просто са те изчаламбили братле :icon_sad
Виж ако можеш нещо да си върнеш поне от парите от тур оператора, макар, че едва ли е възможно, но все пак имаш контакти по служебна линия.
Аз тая година за първи път отидох в Гърция за 5 дни и честно казано едва ли бих си помислил повече за друга дестинация за почивка на море.
Меко казано съм впечатлен, пътувахме 3 човека с колата за 4 нощувки, храна, плаж и път на 400 км от София сме изхарчили 450лв тримата

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 23 сеп 2015 11:05

К.Одаджийски написа:Мите, просто са те изчаламбили братле :icon_sad
Виж ако можеш нещо да си върнеш поне от парите от тур оператора, макар, че едва ли е възможно, но все пак имаш контакти по служебна линия.
Аз тая година за първи път отидох в Гърция за 5 дни и честно казано едва ли бих си помислил повече за друга дестинация за почивка на море.
Меко казано съм впечатлен, пътувахме 3 човека с колата за 4 нощувки, храна, плаж и път на 400 км от София сме изхарчили 450лв тримата

Баш това имах предвид и аз. Дори като се гмурках си видях менюто долу на 2-3 метра надолу :D следващия път ще бъда подготвен добре.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 23 сеп 2015 11:45

само за проткола: харпуните са забранени и ако те гепят цакат яко :)

Иначе сравнение с Гърция не може да има.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”