Здравейте, колеги. Поразрових се малко из форума, но нещо не намерих точен отговор на въпроса ми. Нормално ли е да слагам по 10лв на седмица- седмица и половина, до святкане на лампичката. Приятели и познати с ГИ, ми разправят, за някакви си 10лв. на два месеца, че сипват.
Колата ми е Пасат б5.
На газ колата работи перфектно, дава ми разход- нормален- около 10лв.= 100км смесено каране, превключва си нормално на 40градуса.
Имам чувството, че ми гори и бензин докато карам на газ.
Ако не е нормално това моето, да ме насочите към някой, да го погледне, само да не са сервиза зад BRC и сервиза с/у овощарски, защото и в двата сервиза ми взеха пари за неща които след време, се оказаха, че не са слагали, даже се оказа, че в с/у овощарския, не са ми били и местили колата.
Та благодаря предварително.
Нормален ли е този разход на бензин?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нормален ли е този разход на бензин?
kakyra написа:Приятели и познати с ГИ, ми разправят, за някакви си 10лв. на два месеца, че сипват.
Колата ми е Пасат б5.

Да вярно е,ама преди 30 години...
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
колегата има предвид разхода и на бензин,а колата е на газ
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Така де. 10 лева са около 4 литра бензин. Ако колата за тия два месеца се изкарва само за уикенда, може и да стигнат.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Толкова ли е проблем, да прежалиш на заплатата 50 лева, и на следващата заплата пак 50 лева, и така ще си имаш винаги гориво, и няма да те притеснява?! 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
От както си настроих моя да пали на газ при температура на изпарителя над 25 градуса и аз не съм сипвал от близо 2 месеца.Иначе при всяко палене и достигане на 30 гр. с 10 лв карах около 2 седмици и после пак сипвах.Като колата се кара всеки ден.
Ако я караш всеки ден и я палиш по няколко пъти на ден е нормално да свършва бързо.
Ако я караш всеки ден и я палиш по няколко пъти на ден е нормално да свършва бързо.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
И на мен бензина ми свършва много бързо. Хем само паля и след 200м е минава на газ. Със същия мотор съм.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Ама вие какво искате бе,тая кола е излязла от завода на бензин,тая сонда в резервоара трябва да се ''къпе'' в бензин иначе
.Инжинерите са дали опция и за газ,ама не резервоара да остава постоянно с 4-5лтр. бензин.
Мин.10-12лтр. бенз. винаги трябяа да имаш я резервоара.Малко да падне и зареждаш.
На практика ако заредиш 10лв.-4лтр.и резервоара ти има само това ,ти изгаряш 2лтр. от тези 4л.,щото сондата в резерв.не е потопена до дъно ,за да не засмуква боклуци.

Мин.10-12лтр. бенз. винаги трябяа да имаш я резервоара.Малко да падне и зареждаш.
На практика ако заредиш 10лв.-4лтр.и резервоара ти има само това ,ти изгаряш 2лтр. от тези 4л.,щото сондата в резерв.не е потопена до дъно ,за да не засмуква боклуци.
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
А така, като се направи на 25 градуса, не е ли малко опасно за изпарителя?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Не.25 градуса е минимума,вече под тях става кофти.
Моя съм го направил на 20,ама на бензин пали само сутрин и работи около 30 сек докато прехвърли.После цял ден си пали вече на газ.Но сега времето е все още топло.Зимата карам около километър докато включи на газ.Следователно и разхода на бензин се увеличава доста.
Моя съм го направил на 20,ама на бензин пали само сутрин и работи около 30 сек докато прехвърли.После цял ден си пали вече на газ.Но сега времето е все още топло.Зимата карам около километър докато включи на газ.Следователно и разхода на бензин се увеличава доста.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Колега аз съм с ГИ настроен да прехвърля на 40 градуса.Лятото за бензин 20-30 лева на месец,зимата поне 40 лева за бензин месечно.Колата всеки ден изминава между 20 и 70 километра.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Смятам,че е по-добре да сипваш 10лв всяка седмица,отколкото 50лв веднъж в месеца.
- KKamenov
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI
според индивид е ... аз не мога да разбера как някой може да кара с 50 лв цял месец при положение аз зареждам около 200 лв всеки месец за градско
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
KKamenov написа: аз зареждам около 200 лв всеки месец за градско
Предполагам караш само на бензин.
Тук коментираме бензина,който се сипва за запалване на двигателя,преди да заработи на ЛПГ.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
С 20лв. последния път(около 9л) изкарах 2200км (2 месеца), преди това пак с 20лв, но бяха малко повече от 9л бензина беше по-евтин, изкарах 3200км (3 месеца) карането ми е 75% извънградско, 25%градско, в повечето случаи изчаквам да прехвърли на газ, преди да тръгна.
Върни се в “Автогазови уредби”