Избор на семеен автомобил - комби (за предпочитане) или ван

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Избор на семеен автомобил - комби (за предпочитане) или

Мнениеот parno » Нед 20 сеп 2015 18:54

ти ще кажеш ,че основен ремонт на мотора си правил
изобщо не е болка за умиране стига сте драматизирали - даже е направено много удобно за ремонт окачването на пасата

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 сеп 2015 19:04

parno написа:ти ще кажеш ,че основен ремонт на мотора си правил

Към кого се ''обръщаш''?

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Нед 20 сеп 2015 21:16

1.6 101 коня е мотора на Пасат, който става за обикновена газова. AHL му е кода. "Спрял" мотор е, но сравнение с Опелския е по-пъргав. Пасата може да е с по-скъпа предница, но е на светлинни години от Астрата.
Един бърз преглед:
1: http://www.cars.bg/c1329429
2: http://www.cars.bg/c1308202
3: http://www.cars.bg/c1151662
4: http://www.cars.bg/c1241591

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 сеп 2015 21:38

Mishonti написа:1.6 101 коня е мотора на Пасат, който става за обикновена газова. AHL му е кода. "Спрял" мотор е, но сравнение с Опелския е по-пъргав. Пасата може да е с по-скъпа предница, но е на светлинни години от Астрата.

Съгласен съм ,ама човека търси СЕМЕЕН автомобил с ограничен бюджет,така че едни 450лв. за предница в едно семейство винаги се появяват ''точно като нямаме пари...'
Според мен една Зафира 1,8i,на която по-нататък да сложи газ би му покрила критериите и като подръжка и като цена(ако се разтърси по-търпеливо) :th_up

Mishonti

Мнениеот Mishonti » Нед 20 сеп 2015 21:42

Тая Зафира мислиш че не се чупи ли? И че ремонтите са и по 50лв? С най-скапания мотор Х18ХЕ1.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 20 сеп 2015 21:47

изкарахте астрата и зефира по-здрави от танк,а аз друго знам нито са толкова здрави,нито са много евтини за поддръжка,а това как окачването на пасата че било много скъпо и бързо заминавало е градска легенда,като тази за здравината на опела

п.п критерият за пригодност за обикновена газова изключва почти всички здрави и съвременни автомобили

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 сеп 2015 22:06

tdi fen написа:изкарахте астрата и зефира по-здрави от танк,а аз друго знам нито са толкова здрави,нито са много евтини за поддръжка,а това как окачването на пасата че било много скъпо и бързо заминавало е градска легенда,като тази за здравината на опела

Да ама а убедете ме ,че кола с два носача е еднаква по подръжка от такава с 4.
За возия не говорим.
Относно здравина и аз вече не знам-моята кола върти по 2000-2500км. на месец,основно градско и като гледам по сервизите се засичаме едни и същи хора(горе -долу със същите километри), но най-различни марки вкл. и френски... :screwy

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 20 сеп 2015 22:35

Защо не се ориентираш към рено сценик?
Става с обикновена газова по-удобно и просторно е от зафира и се побира идеално в бюджета ти?

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Нед 20 сеп 2015 22:43

Какво се хвана за тия 450лв като удавник за сламка? За 600лв(450лв след отстъпката) си взех комплект всички носачи, просто за да знам че всички носачи са нови. Като се разбие нещо, не се разбиват всички 8 носача... А цената на бройка е доста прилична. Ако се наложи цялостно да се смени предницата 350лв гледам се предлага бесата във форума. А тая зафира ако вземеш че се разровиш, ще видиш че носачите и струват 200лв в най-добрия случай(комплект). Сега че не смятам носачите на пасата за най-гениалното решение в историята на VW, не ги смятам... Ама ти ги изкара ибаси змията. Карам в окопи и то доста по-сериозни от това на което караш в Шумен, знам колко издържат носачите, ако си взел хубави и ако знаеш как да пазиш. Ако караш като душманин и голф 2 да си вземеш пак ще го разбиваш. Не казвам вземи си пасат, според мен голф комби ще е по-добър вариант(не предлагам шкодата, не защото е лоша като цена, а защото голфа има по-голяма перспектива за продажба като решиш да го сменяш), но нека не говорим глупости, че пасата бил мнооооого скъп за поддръжка... Особено пък 1.6 мотора. Ако не държиш да е от VAG групата, "сапунерката" която бате Сандо предлага е добър вариант.

dido_19_84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido_19_84 » Пон 21 сеп 2015 9:02

Здравейте! Първо за пасата и окачването му чувал съм за тези носачи но при годишно каране и спокойно каране не трябва ли да държат поне 2год.Предполагам няма спор возията на пасата возил съм се е много добра. Един от колегите е прав че повечето съвременни коли искат само инжекцион. За поддръжката особено при дизелите ме притесняват разходите по най - вече доста одухани мотори , турбини и.н. защото са доста скъпи ремонти. Сценикът го гледах като вариант но точно 1.6 мотора който е в ниския данък много често имал дефекти смесване на масло и антифриз иначе не съм против.
Бората и тя ли е окачване като на пасата или не. Видях една въпреки че не гледам много дизели изглежда добре http://www.cars.bg/c1333754
Доколкото коя кола колко се чупи зависи как е стопанисвана преди да я купим ние в БГ , хората карат и поддържат но понякога когато знаят че скоро ще се качат на нова карат до последно без да им пука много и ние я взимаме и почваме ремонтите. Иначе всяка кола има скъпи неща по нея и астрите Г съм карал имат някои проблеми и не много евтини неща но като цяло мотор 1.6 моно не ми е създал грам проблем, не лапа масло,обслужването филтрите и ремък са много тънки, ролките и те не са много скъпи но не съм ги сменял специално на мойта/на исузуто не посмях да не ги сменя преди време че при дизела нещата могат да загрубеят много/.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 21 сеп 2015 9:30

Bai Sando написа:Защо не се ориентираш към рено сценик?
по-удобно и просторно е от зафира

Не съм съгласен с това твое мнение.
Особено ако сравняваме багажниците.
Имам впечатление от Зафира,търкаляна над 150000км по родните пътища.
Двигателя беше X18ХЕ,пипаше маслото,около 1л/10000км.
По окачването нищо не беше сменяно,климатика и работеше перфектно.Няма драми с микроключета и тем подобни дивотии.
Едно запекло жило на ръчната,и един сменен термостат.
Едно от малкото неща,които не ми харесват точно с тази моторизация са високите обороти,при 180км/ч оборотомера е близо до "лютеницата".Но при Пасат В4 комби,АБС мотор,ситуацията е почти същата.

Последна промяна от Zdravko Zankov на Пон 21 сеп 2015 20:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 21 сеп 2015 11:14

Traytor написа:Какво се хвана за тия 450лв като удавник за сламка? За 600лв(450лв след отстъпката) си взех комплект всички носачи, просто за да знам че всички носачи са нови.

Не се заяждам ,нито имам нещо против теб,обаче е колегиално да се обясни на човека при положение че бюджета му такъв,какви са по-големите разходи по колата ,която му предлагаш(пък било то и само за консумативи)!
Не е въпроса ''Имам едни пари за кола-предложете нещо'' и ние ;''Ето вземи еди коя си точно толкова струва.''
Тея филми сме ги гледали по автокъщите :''За тея пари колата е перфектна,нишо ня ма да пипнеш по нея поне 1 год. и т.н.''
Според мен колегата затова се обръща към нашия форум,за да получи адекватна представа за еди ква си кола ,заедно със всичките и плюсове и минуси.
Иначе нищо лично мъм никого,живи и здрави да сте :th_up
п.с. Иначе за тия пари бих ориентирал колегата и към А4 -1,8-един съсед кара такава вече 10 години много корава,просторно комби ,отлична возия и здрави ламарини.

Потребителски аватар
steni
Автомобил: Passat_b5
Двигател: ADR 98

Мнениеот steni » Пон 21 сеп 2015 15:18

"Иначе за тия пари бих ориентирал колегата и към А4 -1,8-един съсед кара такава вече 10 години много корава,просторно комби ,отлична возия и здрави ламарини."

Колега, да разбираме ли, че визираш Ауди А4, защото окачването е идентично с това на Пасат В5.

Mishonti

Мнениеот Mishonti » Пон 21 сеп 2015 15:46

Zdravko Zankov написа:
Bai Sando написа:Защо не се ориентираш към рено сценик?
по-удобно и просторно е от зафира

Не съм съгласен с това твое мнение.
Особено ако сравняваме багажниците.
Имам впечатление от Зафира,търкаляна над 150000км по родните пътища.
Двигателя беше С18ХЕ,пипаше маслото,около 1л/10000км.
По окачването нищо не беше сменяно,климатика и работеше перфектно.Няма драми с микроключета и тем подобни дивотии.
Едно запекло жило на ръчната,и един сменен термостат.
Едно от малкото неща,които не ми харесват точно с тази моторизация са високите обороти,при 180км/ч оборотомера е близо до "лютеницата".Но при Пасат В4 комби,АБС мотор,ситуацията е почти същата.

Зафира с C18XE не съществува. И каква е логиката да я сравняваш с Пассат Б4? С тоя 115 коньов ван колко си мислиш че ще можеш да ги поддържаш тия 180км? Минута..две - ако смяташ че е сигурно с тая скорост..

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 21 сеп 2015 16:21

steni написа:"Иначе за тия пари бих ориентирал колегата и към А4 -1,8-един съсед кара такава вече 10 години много корава,просторно комби ,отлична возия и здрави ламарини."

Колега, да разбираме ли, че визираш Ауди А4, защото окачването е идентично с това на Пасат В5.

Да .

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”